Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37381 tot 37385
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Sancties Iran goed nieuws voor handel in goud

Johan Cruijff zei het altijd al: “Ieder nadeel heb z’n voordeel”. Dit gezegde gaat ook op wanneer we kijken naar het volgende: de sancties die de Verenigde Staten en Europa hebben opgelegd aan Iran, omdat het land weigerde te voldoen aan de eis van de Veiligheidsraad om te stoppen met het verrijken van uranium, heeft een bijwerking. De geldstromen van Iran zijn grotendeels aan banden gelegd. Hiermee moest de handel worden bemoeilijkt. Inmiddels is duidelijk dat er nu handel wordt gedreven met een ander middel: goud!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Wall Street voorzichtig over begrotingsdeal

De beurzen op Wall Street stonden donderdag opnieuw op winst. Uitspraken van de Republikeinse leider John Boehner temperden echter het optimisme over de Amerikaanse begrotingsonderhandelingen en hielden de winsten in toom.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent hoger op 13.019 punten. De S&P 500-index klom 0,4 procent tot 1415 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 3009 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger; fiscal cliff bepaalt stemming

De Amsterdamse beurs is donderdag met winst gesloten, waarbij het sentiment gedomineerd werd door nieuws vanuit de Verenigde Staten in de vorm van een aantal positieve macro-data. De stemming met betrekking tot de zogenoemde 'fiscal cliff' sloeg aan het slot van de handelsdag om nadat de leider van het Huis van Afgevaardigden John Boehner aangaf dat er nog geen wezenlijke vooruitgang is geboekt bij de gesprekken over een oplossing.

De AEX-index sloot donderdag 1,1% hoger op 338,10 punten, de Midkap won eveneens 1,1% tot 525,95 punten, terwijl de Smallcap 0,3% mocht toevoegen tot 388,14.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Jim Rogers: "2013 wordt een rampjaar en God weet wat 2014 gaat geven"

Jim Rogers was te gast bij Reuters TV. Hij is sceptisch dat er veel gaat veranderen aan de schuldensituatie in Europa. Tot aan de Duitse verkiezingen zal er weinig veranderen. 2014 kon wel eens het nodige spektakel opleveren, volgens Rogers.

Eindelijk verwacht Jim Rogers dat de euro in zijn huidige hoedanigheid niet zal blijven bestaan. Uiteindelijk kan er een grote chaos ontstaan, en wat dan? Rogers hoopt dat de sterke landen doorzetten met hun beleid voor een sterke euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

VS sturen Europese beurzen hoger

Positieve signalen vanuit de VS hielpen de Europese beurzen donderdag aan winst. In Brussel ging de Bel20 1,96 procent hoger tot een slot van 2.451,50 punten.