Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 37381 tot 37385
Bron: blog.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

In het pensioendossier is niets te gek voor woorden

Vorige week dinsdag lichtte Borgdorff- baas van het een na grootste pensioenfonds in Nederland (Zorg & Welzijn met 125 miljard)- de putdeksel van het pensioenriool een heel klein beetje om de conditie van het riool te controleren. Dat had hij niet moeten doen. De gasvorming in het riool bleek  zodanig te zijn dat de putdeksel eraf vloog en niet meer terug te plaatsen is. Borgdorff zei wat iedereen eigenlijk al lang wist, maar wat tot nu toe goed verborgen was gebleven in onbegrijpelijke UPO’s: er bestaat géén gegarandeerd pensioen en al helemaal geen welvaartsvast pensioen. Dat hebben de  pensioenfondsen geweten. Woensdagavond mocht ‘chief-amateur-lobbyist’ van het ABP, Krol van de politieke partij 50Plus bij Pauw &Witteman nog uitleggen dat de fondsen rijker dan ooit zijn (waar, maar dat is maar één kant van de zaak) en dat als er toch een probleempje zou zijn, de ouderen daar niet de dupe van zouden mogen worden, want ‘ze hebben er hun hele leven voor betaald’.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Wall Street blij met nieuwe steun Fed

De beurzen in New York gingen woensdag omhoog, na de bekendmaking van de Federal Reserve om nog meer geld in de economie te gaan pompen. Met het nieuwe steunprogramma van de Fed is een bedrag van 45 miljard dollar per maand gemoeid.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,6 procent hoger op 13.324 punten. De brede S&P 500 klom 0,7 procent tot 1437 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 3032 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Ministerie spreekt slechte cijfers pensioenen tegen

Mediaberichten dat de pensioenen in vijftien jaar tot 35 procent zijn verlaagd kloppen niet.

Dat zegt het ministerie van Sociale Zaken woensdag in antwoord op vragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Het ministerie erkent dat de pensioenen afgelopen jaren niet zijn meegestegen met de lonen, "maar zelfs dan kan je niet van een koopkrachtdaling spreken van 30 procent".

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Fed kondigt nieuw opkoopprogramma aan

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, gaat een nieuw economisch steunprogramma opzetten, waarbij maandelijks voor 45 miljard dollar (ruim 34 miljard euro) aan obligaties wordt opgekocht. Dat maakte de Fed woensdag bekend na de tweedaagse vergadering van het beleidsbepalende bestuur.

Dit nieuwe programma gaat lopen naast de bestaande steunoperatie waarbij de Fed maandelijks voor 40 miljard dollar aan hypotheekleningen opkoopt. De nieuwste steunplannen van de Fed vervangen de zogenoemde 'Operation Twist', die eind dit jaar afloopt. Met al die maatregelen wil de Fed de rentes drukken en zo de economie stimuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

3 negatieve indicatoren voor Amerika

Er zijn veel indicatoren om rekening mee te houden om te bepalen welke richting een economie uit zal gaan. Er zijn in Amerika positieve elementen zoals de dalende brandstofprijzen, de aantrekkende jobmarkt en de historisch hoge bedrijfswinsten.

Daar tegenover staan onderstaande negatieve elementen: