Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 37386 tot 37390
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

VS sturen Europese beurzen hoger

Positieve signalen vanuit de VS hielpen de Europese beurzen donderdag aan winst. In Brussel ging de Bel20 1,96 procent hoger tot een slot van 2.451,50 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

"Europees belastinggeld verdwijnt genadeloos in Griekse bodemloze put"

Financieel journalist Matt Lynn, auteur van het boek “Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis”, heeft geen goed word over voor het akkoord dat werd bereikt om Griekenland van een nieuwe levenslijn te voorzien. Dat akkoord zal volgens Lynn nul komma nul bijdragen aan een oplossing voor het probleem.

Europees belastinggeld verdwijnt genadeloos in een Griekse bodemloze put en dat zal zo blijven duren. Het Griekse probleem zal namelijk in de komende 10 jaar niet verdwijnen, telkens opnieuw zal het land voor vers geld bij de rest van de wereld moeten aankloppen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Hogere voorraden geven impuls aan Amerikaanse economie

De Amerikaanse economie is tijdens Q3 sneller gegroeid dan eerst was gedacht. Het Commerce Department maakte vandaag een BBP-groei met 2,7 % bekend, waar die groei eerst maar op 2 % was berekend. Een nauwkeurige analyse van het bbp-cijfer toont echter aan dat er weinig ruimte is voor enthousiasme.

De groeiversnelling is namelijk vooral te danken aan een heropbouw van de voorraden. De cijfers voor de bestedingen van zowel consumenten als bedrijven werden echter naar beneden herzien. Ook van de export ging uiteindelijk een positief effect uit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

ABP verhoogt pensioenen niet in 2013

Pensioenfonds ABP kan volgend jaar zijn pensioenen niet verhogen. De dekkingsgraad, die bepaalt of de pensioenen op lange termijn nog betaalbaar zijn, is hiervoor niet hoog genoeg. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Huizenverkoop VS trekt stevig aan

Het aantal in behandeling genomen huizenverkopen is in de Verenigde Staten in oktober sterk gegroeid. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars donderdag.

Het aantal voorlopige koopcontracten steeg met 5,2 procent ten opzichte van september. Die stijging overtrof de verwachtingen ruimschoots. Economen voorspelden gemiddeld een toename met 0,8 procent, na een groei met 0,4 procent in september.