Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 37386 tot 37390
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

'Europese economie kwakkelt komende 10 jaar'

Paul Polman, ceo van Unilever, is somber over de Europese economie. Polman verwacht de komende tien jaar een stagnatie van de economische groei.

Ook geen goed nieuws voor de Amerikanen. De Amerikaanse overheid zal blijven worstelen met de begroting.

Dat laat de topman van de multinational weten aan persbureau Bloomberg. “We kunnen minimaal tien jaar trage groei verwachten en ik zie niet in wat dat kan veranderen”, aldus Polman. “Als je ervanuit gaat dat het niet zo is, hou je jezelf voor de gek. Ik hoop voor Europa dat ik fout zit, maar zelfs dan zijn ze we beter uit als we een ander startpunt pakken. Zaak is om de realiteit onder ogen te komen.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Wall Street begint met winst

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag met winsten begonnen. De aandacht is vooral gericht op de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken.

De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,3 procent hoger op 13.284 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1432 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg ook 0,3 procent tot 3032 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

'Wall Street opent licht hoger'

De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting vlak tot licht hoger. De focus is vooral gericht op de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken.

Economen verwachten dat de Federal Reserve (Fed) woensdag een nieuw programma voor de aankoop van obligaties zal aankondigen. Het oude opkoopprogramma loopt eind dit jaar af. Fed-voorzitter Ben Bernankezal na de afloop van de vergadering een persconferentie houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal woensdag naar verwachting hoger openen, in aanloop naar het Fed-rentebesluit later op de dag, waarbij de markt rekent op een verdere versoepeling van het monetair beleid door de Amerikaanse centrale bank.

De futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) noteren omstreeks 14.45 uur 20 punten hoger, de S&P 500 futures stijgen 0,60 punten en de Nasdaq 100 futures winnen 6,75 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Yen zakt weg op ruimhartig Japans overheidsbeleid

De yen verzwakt in de Europese handel ten opzichte van de dollar en de euro bij het vooruitzicht van een versoepeld monetair beleid in Japan na de verkiezingen as. zondag.

Peilingen in Japan wijzen op een overwinning voor de grootste oppositiepartij, de Liberaal Democratische Partij, geleid door de voormalige premier Shinzo Abe, die samen met zijn kleinere bondgenoot volgens de peilingen op een tweederde meerderheid uitkomt. Abe heeft beloofd de overheidsuitgaven te verhogen en heeft opgeroepen tot onbeperkte versoepelingsmaatregelen door de Bank of Japan om een inflatie van 2% te bereiken.