Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3741 tot 3745
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Belastinginkomsten rijke landen op hoogste niveau ooit

De belastinginkomsten van rijke landen zijn vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau sinds de start van de metingen in 1965.

De 32 onderzochte geïndustrialiseerde landen zagen de belastingopbrengsten vorig jaar oplopen tot gemiddeld 34,3 procent van de omvang van hun economie. In 2014 lag het gemiddelde nog op 34,2 procent, maakt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) woensdag bekend.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Spanje verlaagt limiet contant geld naar €1.000

In Spanje wordt de limiet voor betalen met contant geld verlaagd van €2.500 naar €1.000, zo schrijft de Spaanse krant El Mundos. Deze maatregel zou bedoeld zijn om belastingfraude met de btw en het gebruik van zwart geld aan te pakken, maar de maatregel is ook eenvoudig uit te leggen als een nieuwe vorm van financiële repressie.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Grafiek: Hyperinflatie in Venezuela

De hyperinflatie in Venezuela laat zien wat er met een valuta gebeurt als men het vertrouwen in de overheid en de centrale bank verliest. In de afgelopen negen dagen is de waarde van de bolivar gehalveerd tot meer dan 4.000 bolivar tegenover de Amerikaanse dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Royal Bank of Scotland zakt voor Britse stresstest

Royal Bank of Scotland (RBS) is momenteel niet sterk genoeg om een nieuwe crisis te doorstaan en moet zijn kapitaal verder versterken.

Dat blijkt uit de uitkomsten van de jaarlijkse stresstest voor de Britse bankensector, die woensdag werden bekendgemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Iraanse minister toont vertrouwen in deal OPEC

De Iraanse minister van Olie denkt dat oliekartel OPEC vandaag wel degelijk tot een akkoord komt over een productieverlaging, maar voegde daaraan toe dat in zijn eigen land een onmiddellijke pas op de plaats van de productie niet op de agenda staat.