Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 3741 tot 3745
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Brazilië blijft moedig volhouden

Met het herstel van Brazilië wil het maar niet lukken, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. De werkloosheid is opgelopen naar 12 procent, de inkoopmanagers lijken helemaal nergens op, de import is met 20 procent gedaald, de groei in 2016 was een krimp van 3,5 procent...Maar de Brazilianen blijven blijmoedig volhouden dat het binnenkort beter gaat.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Aandeel Toshiba zakt 40% op 3 dagen

Voor de meeste bedrijven verliep de jaarovergang rustig, maar voor het Japanse Toshiba, een van de de grootste fabrikanten van elektrische en elektronische apparaten ter wereld, en de grootste halfgeleiderfabrikant van Japan, draaide de laatste week van december uit op een ware nachtmerrie.

Het bedrijf moest op 26 december toegeven dat CB&I Stone & Webster, een begin 2016 door Toshiba’s Amerikaanse dochterbedrijf Westinghouse Electric voor 229 miljoen dollar aangekocht bedrijf dat specialiseert in nucleaire energie, wettelijk aansprakelijk is gesteld voor de betaling van miljarden dollars en dat er voor Toshiba niets anders opzit dan die schuld te vereffen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Deze kenners laten zich uit over bitcoin voor 2017

Alsof we tijdens oud en nieuw nog niet genoeg vuurwerk gezien hebben, galmde het vuurwerk de dag erop nog even door. Bitcoin luidt 2017 spetterend in door de $1.000 voor de tweede maal sinds zijn zo jeugdige bestaan te doorbreken.

Niet enkel te doorbreken maar zich daar ook stabiel te positioneren. We gaan eindelijk zien wat overheden niet kunnen tegenhouden voor deze asset: een realistische marktwerking waarbij autoriteiten nauwelijks in staat zijn de controle hierop uit te oefenen wat zal leiden tot astronomische koersresultaten.

5 kenners laten weten wat ze van bitcoin verwachten voor 2017

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Eerste Chinese goederentrein op weg naar Londen

Op 1 januari is de eerste Chinese goederentrein richting Londen vertrokken, een belangrijke mijlpaal in het ‘Silk Road’ project van de Chinese premier Xi Jinping. De trein legt in achttien dagen een afstand van meer dan 12.000 kilometer af en zal onderweg door tien verschillende Europese landen en vijftien grote steden komen, zo schrijft de China Railway Corporation in haar persbericht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Olieprijs stijgt naar hoogste niveau sinds medio 2015

De olieprijs is 2017 dinsdag met een stevige stijging begonnen. Handelaren reageerden op berichten dat Koeweit zijn olieproductie heeft beperkt, waarmee het land voldoet aan de afspraken die eind vorig jaar binnen oliekartel OPEC werden gemaakt.

De prijs van een vat Brentolie, maatgevend voor olie uit het Midden-Oosten en Europa, steeg in de ochtendhandel ruim 2 procent naar een tussentijds hoogtepunt van 58,37 dollar.

Dat is het hoogste niveau sinds medio 2015. De termijnmarkt voor olie was dinsdag voor het eerst sinds de jaarwisseling weer geopend.