Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 37401 tot 37405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Tijdperk van besparingen in de VS is nu pas aangebroken

De Amerikanen zullen op een andere manier leren denken over geld en over het besteden van geld. In het verleden werd een credit card dezelfde status als cash geld toegekend, het aangaan van schulden werd als de gewoonste zaak in de wereld beschouwd.

We leven nu echter in het tijdperk van deleveraging. De overheden in de meeste geïndustrialiseerde landen moeten in versneld tempo hun schulden afbouwen, particulieren zullen hetzelfde moeten doen. Dat betekent volgens Comstock Partners dat de VS aan de vooravond van een heel ander tijdperk staan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

IMF: onzeker of Portugal doelen haalt

Portugal kan door de slechte economische omstandigheden mogelijk niet aan de voorwaarden voor financiële steun voldoen. Dat liet het hoofd van de IMF-missie in Portugal, Abebe Selassie, woensdag weten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Productiekosten penny en nickel nog steeds veel hoger dan nominale waarde

De kosten voor het maken en distribueren van een 'penny' en een 'nickel' (de Amerikaanse centen en stuivers) zijn dit jaar een stuk lager uitgevallen dan vorig jaar, voornamelijk door een prijsdaling van de grondstoffen koper, nikkel en zink. Desondanks zijn de kosten die gemaakt worden voor deze muntstukken nog steeds twee keer zo hoog als de nominale waarde. In 2012 moest de US Mint $109,2 miljoen bijleggen op de productie van pennies en nickels.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Italiaanse 1-jaarsrente laagst sinds maart

Italië heeft woensdag 6,5 miljard euro opgehaald met een veiling van 1-jarige staatsleningen en betaalde daarop een rente van 1,46 procent. Dat is het laagste niveau sinds maart.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Griekse schuldopkoop overtreft doelstelling

De Griekse overheid kan voor 31,9 miljard euro aan eigen schuldpapieren tegen gereduceerde prijzen opkopen. Daarvoor zijn wel meer Europese middelen nodig dan eerder werd gedacht.