Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37401 tot 37405
Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Beurzen in België en Nederland voorzichtig verder omhoog

De beurzen in Amsterdam en België begonnen de dag iets lager dan de slotkoersen van gisteren. Na de mooie winsten van gisteren (de AEX index steeg met +1,5% en de BEL20 steeg met een mooie +2,3%) deden beleggers het vanochtend rustig aan.

Gisteravond kwam er nog slechts nieuws over de verlaging van de kredietwaardigheid van Frankrijk door kredietbeoordelaar Moody’s. Door de verlaging van de kredietwaardigheid raakt Frankrijk zijn ‘triple-A’ status kwijt. Verder was er geen tot weinig nieuws in de ochtend om de beurzen een richting te kunnen geven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Bernanke wil snel akkoord politici VS tegen 'fiscal cliff'

Amerikaanse politici moeten snel tot een akkoord komen om de zogeheten 'fiscal cliff' af te wenden. 

Dat zei de president van de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken, Ben Bernanke dinsdag.

De angst voor de ongecontroleerde bezuinigingen en belastingverhogingen die op 1 januari dreigen te worden ingevoerd, speelt de financiële markten nu al parten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Bunds sluiten lager door optimisme over akkoord Griekenland

Duitse bunds zijn dinsdag lager geeindigd waarbij het optimisme over een mogelijk akkoord voor de Griekse schuldproblemen het sentiment beheerste.

De ministers van financien van de eurozone, verzameld in de Eurogroep, zijn momenteel bijeen in Brussel om te overleggen over de kwestie Griekenland, in de hoop daar vanavond nog een akkoord te bereiken over hoe de financieringsproblemen aan te pakken, en duidelijkheid te scheppen over wanneer het land een nieuwe uitbetaling uit zijn reddingsprogramma tegemoet kan zien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Beurs opnieuw hoger

De beurzen bouwden vandaag verder op hun elan van gisteren. In Brussel dikte de Bel20 0,52 procent aan tot een slot van 2.366,74 punten. De beleggers leken niet meteen wakker te liggen van de ratingverlagingen die Frankrijk diende te slikken. Ook het slecht onthaal van het Belgische begrotingsakkoord had hoegenaamd geen invloed op de koersvorming.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Hoop op Griekse deal stuwt beurzen

Hoopvolle geluiden uit Brussel over een op handen zijnd akkoord over Griekenland dreef de Europese graadmeters in de middaghandel op. In de ochtend grepen beleggers nog een verlaging van de kredietstatus van Frankrijk aan om wat winst te nemen na de sterke koersstijging van maandag. Maar aan het einde van de handelsdag waren de meeste rode cijfers verdwenen.