Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 37406 tot 37410
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Unilever houdt rekening met 10 jaar economische stagnatie in Europa

Unilever Chief Executive Officer Paul Polman is niet zo optimistisch over de economische toekomst van Europa. Hij houdt rekening met minstens 10 jaar van economische stagnatie. Er zijn volgens Polman weinig factoren die in dit scenario verandering kunnen aanbrengen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Staat raamt leenbehoefte op 90,3 miljard

De Nederlandse staat wil in 2013 90,3 miljard euro lenen op de financiële markten. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) van het ministerie van Financiën woensdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Hendrik Oude Nijhuis: Tijdbom pensioenen, jongeren de pineut?

Schokkende televisie afgelopen week. Financieel expert Peter Verhaar was bij Pauw & Witteman te gast om toelichting te geven op het gigantische pensioenprobleem dat jongeren volgens hem hebben, zonder dat ze zich daar bewust van zijn.

Hij bracht de feiten uitstekend. Met meer dan duizend miljard 1.000 miljard euro in kas zijn onze pensioenfondsen nu meer gevuld dan ooit tevoren. Probleem echter is dat de verwachtingen nog substantieel groter zijn. Dat komt door het goede nieuws dat onze levensverwachting veel sterker is gestegen, dan eerder werd verwacht. Het slechte nieuws is echter dat voor die extra levensjaren helemaal niet is gespaard.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Voorlopig geen aparte begroting eurozone

De plannen voor een aparte begroting voor de eurozone lijken op de lange baan geschoven. Uit de jongste ontwerpconclusies van de EU-top van donderdag en vrijdag blijkt dat de lidstaten daar hun fiat nog niet aan willen geven. Ze gaan dit eerst diepgaand bestuderen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

China vertoont grotere patentactiviteit dan Verenigde Staten

Het Chinese patentbureau heeft het voorbije 526.412 patentaanvragen geregistreerd. Daarmee kent het land voor de eerste keer in de geschiedenis de grootste patentactiviteit van de hele wereld. Dat blijkt uit cijfers van de World Intellectual Property Organisation (Wipo) van de Verenigde Naties. De Verenigde Naties, die traditioneel de patent-ranglijst aanvoerden, registreerden het voorbije jaar 503.582 aanvragen. In totaal werden het voorbije jaar wereldwijd 2,14 miljoen patentaanvragen ingediend. Dat betekent een stijging met 7,8 procent tegenover het jaar voordien.