Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 37411 tot 37415
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

"Kansen op herhaling voedselcrisis blijven nadrukkelijk aanwezig"

De stijging van de prijzen voor een aantal voedingsproducten heeft de vrees voor een herhaling van de crisis van 2007 en 2008 doen toenemen. De kansen op een herhaling van de voedselcrisis blijven nadrukkelijk aanwezig, aldus het Internationaal Monetair Fonds.

Vooral in Azië kan de situatie uit de hand lopen, hoewel voorlopig de rijstprijs weinig aanstalten maakt om de voorbeelden van maïs, sojabonen en rijst te volgen. Rob Subbaraman, chief economist Asia ex-Japan bij Nomura, heeft inmiddels al aan de alarmbel getrokken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

'Woningmarkt nog zeker twee jaar achteruit'

De huizenprijzen dalen volgend jaar met 7 procent en in het jaar daarop met nog eens 5 procent. 

Dat heeft ING, een van de grootste hypotheekverstrekkers in Nederland, donderdag voorspeld.

Volgens het economische bureau van de bank dalen de prijzen van koopwoningen in 2012 met 7,5 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

VS verklaart China niet tot 'currency manipulator'

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft besloten China nog niet als 'currency manipulator' aan te merken, zo blijkt uit een persbericht dat onlangs verscheen op hun website. In een halfjaarlijkse rapport gaf het ministerie aan dat Beijing nog niet aan de criteria voldoet om het land te beschuldigen van het kunstmatig goedkoop houden van de munt. Wel zegt het Amerikaanse ministerie dat de Chinese yuan nog steeds 'sterk ondergewaardeerd' is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Wall Street opent hoger

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger geopend. De hoop dat de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten nog voor kerst is opgelost bleef zorgen voor optimisme onder beleggers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

'Omvang schaduwbankieren valt mee'

Schaduwbankieren speelt een grote rol in de Nederlandse financiële sector, maar een minder grote dan vaak wordt aangenomen.

Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag op basis van eigen onderzoek.

Schaduwbanken zijn financiële instellingen die geen bankvergunning hebben, maar wel een rol spelen bij het aantrekken of uitlenen van geld, bijvoorbeeld hedgefondsen en investeringsvehikels.