Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 37416 tot 37420
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

OESO ziet weinig kans op snel herstel Spanje

De kans dat de Spaanse economie snel herstelt is gering en er is doorslaggevend politiek beleid nodig om de ommekeer te bewerkstelligen. Dat stelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) donderdag.

De OESO zei ook dat de Spaanse overheid zich moet richten op het realiseren van de doelstelling voor een begrotingstekort van 6,3 procent dit jaar, tenzij de economische groei veel lager uitvalt dan verwacht. De 6,3 procent werd afgesproken met de Europese Unie, maar eind september gaf Madrid aan dat het tekort zal uitkomen op 7,4 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

S&P waarschuwt voor afwaardering China

Standard & Poor's waarschuwt China dat zijn kredietstatus in gevaar komt, wanneer het land niet vasthoudt aan het doorvoeren van een aantal structurele hervormingen.

De kredietbeoordelaar, die China momenteel waardeert op AA-, zegt donderdag dat hoewel de groeipotentie en de relatief sterke financiele positie de huidige kredietrating reflecteren, dit geen reden is voor de op één na grootste economie ter wereld om te verslappen met de hervormings-inspanningen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Column Kees de Kort | De fiscal cliff

"Als ik voor ieder artikel dat over de fiscal cliff verschijnt, vóórdat er een deal is, eentiende cent krijg, ben ik aan het eind van het jaar echt schatrijk", zegt BNR's Kees de Kort.

De Amerikaanse president Barack Obama sprak woensdag de hoop uit om voor kerst een akkoord te bereiken over de aanpak van de Amerikaanse schuldenlast. Daarmee zou de fiscal cliff, waarbij automatische bezuinigingen en lastenverzwaringen het economische herstel in gevaar brengen, kunnen worden voorkomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Bank of England betwijfelt gezondheid banken

Britse banken zijn niet zo gezond als hun kapitaalratio's suggereren. Dat zei president Mervyn King van de Britse centrale bank donderdag bij de presentatie van een rapport over de financiële stabiliteit.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

BHP Billiton boekt mega-winst

BHP Billiton heeft over het afgelopen boekjaar een winst van $15,4 miljard laten zien. Dit is de één na hoogste winst ooit voor de mijnbouwer, en is een zeer duidelijk signaal dat ondanks de economische malaise, de grondstoffenmarkten ijzersterk zijn.

BHP ziet enige tekenen van mondiale economische stabilisatie, hoewel het bedrijf een sterke verbetering onwaarschijnlijk acht. Desondanks blijft China de motor van de basismetalen vanwege de lange termijn ontwikkelingen van urbanisatie en industrialisatie. Wanneer de levensstandaarden in China gaandeweg verbeteren, zal de vraag geleidelijk verschuiven naar een andere metalen-mix, aldus het bedrijf. Markten voor energiegrondstoffen zoals olie en kolen zullen voorlopig bedrukt blijven, terwijl koper op dit moment zeer winstgevend is voor BHP.