Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 37416 tot 37420
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Spanje kan meer geld ophalen dan gepland

Spanje is er dinsdag in geslaagd om 4,938 miljard euro op te halen op de financiële markten, met een looptijd van 12 en 18 maanden. Het land profiteerde duidelijk van de rust die is weergekeerd op de markten om meer geld op te halen dan gepland. Het lijkt erop dat een formele aanvraag voor steun pas in 2013 zal gelanceerd worden.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

"Goud 1925 dollar eind 2013"

Onze nationale goldbug Willem Middelkoop heeft weer mooi getimed met dit nieuws! Vanavond houdt hij namelijk hier op IEX een webinar over goud en uiteraard zijn Commodity Disovery Fund. Klik hier als u nieuwsgierig bent of wilt kijken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Column Kees de Kort | Zeldzaam onverantwoordelijk

Als het al goed nieuws is dat parlementsleden met elkaar praten, dan ligt de lat wel heel erg laag. Met die fiscal cliff is het grote probleem niet dát er wat moet gebeuren, maar we zijn er nog lang niet uit wát er moet gebeuren.

Dat kan nog wel tot na Kerst duren, denkt Kees de Kort. "Dan is er een soort compromis en dan kunnen we weer verder kijken. Er gaat wel wat gebeuren. Het parlement en de regering gaan niet willens en wetens een economie het ravijn in storten. Dat zou zo zeldzaam onverantwoordelijk zijn, dat kan ik me niet voorstellen."

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Column Kees de Kort | Consument zit op z'n handen

Nederlandse winkels raken in de problemen door de crisis. BNR's Kees de Kort kijkt er niet van op. "Niet echt verrassend."

Kees de Kort wijst er op dat we dinsdagochtend nog cijfers van het CBS over het consumentenvertrouwen te zien hebben gekregen. "Dat is weer erg gedaald. Maar opgeteld - het consumentenvertrouwen onder druk, het gezeur over de hypotheekrenteaftrek, over de bezuinigingen en de pensioenen - zijn er in Nederland genoeg redenen om niet al te opgewekt naar de toekomst te kijken."

Bron: rente-deposito.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Angst voor werkloosheid wakkert spaardrift aan

Ook de afgelopen tijden is de werkloosheid flink opgelopen: momenteel zit meer dan meer dan een half miljoen Nederlanders onvrijwillig zonder werk.

De stijgende werkloosheid heeft invloed op het spaargedrag van Nederlanders. Volgens ING is er een verband tussen de spaardrift van Nederlanders en de angst voor baanverlies. Als wordt verwacht dat de werkloosheid zal toenemen, dan wordt er meer opgepot. Niet alleen de angst om uit de laan te worden gestuurd, spekt de spaarpot. De dalende huizenprijzen wakkeren de spaardrift ook aan.