Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 37421 tot 37425
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Huizenverkopen VS stijgen weer in oktober

De huizenprijzen in de VS zijn vanaf de top behoorlijk gezakt en tegelijkertijd zorgde de Federal Reserve voor een lagere hypotheekrente. Het gevolg: de bouw van nieuwe woningen begint eindelijk weer wat aan te trekken en bereikte het hoogste niveau in vier jaar tijd. In oktober werden er op jaarbasis en gecorrigeerd voor seizoensinvloeden 894.000 woningen gebouwd, een stijging van 3,6% ten opzichte van september. Het cijfer van die maand werd neerwaarts bijgesteld naar 863.000.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

In deze steden had u een huis moeten hebben

Huizenbezitters in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Haarlem zijn relatief goed af. De prijzen van huizen in die steden blijven namelijk relatief goed liggen.

Dat blijkt uit een overzicht van het CBS. De huizenprijzen liggen in Amsterdam nog altijd 11% boven het niveau van 2005. In Utrecht is dat 8%, in Leiden 6% en in Haarlem 4%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

'Verlaging Spaans begrotingstekort in gevaar'

De vooruitzichten voor de Spaanse economie in de komende kwartalen zijn ongunstig.

Daardoor komen de doelstellingen voor het terugdringen van het begrotingstekort voor dit jaar en 2013 in gevaar. Dat zei president Luis Maria Linde van de Spaanse centrale bank, de Banco de España, woensdag.

Bron: joop.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Enorme geldstroom uit zicht gehouden in 'schaduwbanken'

Schaduwbanken, had u ervan gehoord? Het zijn financieringsmaatschappijen van multinationals. In Nederland zijn er zo'n 14 duizend en samen hebben ze even veel geld in kas als de reguliere banken bij elkaar, schrijft de Volkskrant dinsdag. Dit geld, zo'n 2500 miljard dollar schat De Nederlandsche Bank (DNB), wordt zo aan het bankentoezicht onttrokken. Dit terwijl het schaduwbankieren door de Financial Stability Board (FSB) van de G20 wordt gezien als een van de oorzaken van de kredietcrisis van 2008 en de eurocrisis van 2010.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Koopwoningen 8 procent goedkoper dan vorig jaar

De prijs van bestaande koopwoningen is in oktober met gemiddeld 7,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2011.

Dit blijkt woensdag uit de cijfers van het CBS en het Kadaster. 

Daarmee liggen de prijzen van verkochte bestaande koopwoningen op het niveau van begin 2004. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling ruim 16 procent.