Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 37421 tot 37425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Plotse en felle stijging van de vraag naar goud- en zilvermunten

De edelmetalen goud en zilver blijven voorlopig op enkele weerstanden botsen. Voor goud ligt deze ronde $ 1.750 en voor zilver nabij de $ 35. Goud vindt wel steun bij $ 1.700 en zilver bij $ 33. De bandbreedte is dus behoorlijk klein. Het is wel belangrijk om te zien dat de steunniveaus vroeger weerstanden waren, dit is een positief signaal dat de prijs eerder aan de bovenkant zal uitbreken.

Een uitbraak kan ook gesteund worden door de sterke vraag naar goud en zilver munten. De US Mint zag de vraag naar beide munten recent exploderen. De Amerikaanse bevolking schiet blijkbaar weer wakker nu de onderhandelingen over de begroting aanslepen. Daarnaast verhoogd de kans dat de Federal Reserve weer geld moet gaan printen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Finse economie stevent af op recessie

De Finse economie lijkt in een recessie te belanden. Uit voorlopige cijfers van de overheid van het land blijkt woensdag dat de economie in het derde kwartaal voor de tweede verslagperiode op rij is gekrompen.

Het nationale statistiekbureau meldt dat het bruto binnenlands product in de periode juli tot en met september met 0,1% is gekrompen. Op jaarbasis was sprake van een krimp met 1,2%. Het betreffen voorlopige cijfers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Duitse bunds licht lager in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren woensdag licht lager in de ochtendhandel, voorafgaand aan een veiling van Duitse obligaties en belangrijke economische data, terwijl Spanje reeds EUR4,251 miljard ophaalde.

Het Zuid-Europese land beoogde tussen de EUR3,5 en EUR4,5 miljard op te halen. Spanje veilde leningen met looptijden tot oktober 2015, juli 2019 en januari 2022. De yield op de tienjarige lening noteert in de secundaire handel op 5,3%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Spanje haalt 4,3 miljard op met leningen

Spanje heeft woensdag 4,3 miljard euro opgehaald met de veiling van drie staatsleningen.

De rente bleef hoog omdat de financiƫle markten wachten op het verzoek van het land aan de Europese Centrale Bank om Spaanse staatsobligaties op te kopen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Foto's: Advertenties voor goud in Maleisië

Mijn collega was onlangs in Maleisië en zag daar met eigen ogen hoeveel aandacht men daar geeft aan goud. Reclameposters voor goudrekeningen en goudopslag bij de bank, het is gewoon zichtbaar in het straatbeeld. Gouden munten en goudbaren kunnen rechtstreeks bij de balie van de bank gekocht worden. Het contrast met de meeste Westerse landen kan haast niet groter zijn, want hier zijn het de 'Cash For Gold' advertenties die ons met enige regelmaat om de oren vliegen.