Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 37426 tot 37430
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

De Bank of England als verlengstuk van de Britse overheid?

Het is bekend dat de Bank of England inmiddels £375 miljard aan Britse staatsobligaties heeft opgekocht van pensioenfondsen, verzekeraars en banken. Die obligaties hebben zoals nu blijkt een nominale waarde van slechts £327 miljard, wat betekent dat de centrale bank een verlies van £48 miljard zal lijden als het de staatsobligaties gedurende de hele looptijd op haar balans laat staan. Tegelijkertijd zal de Bank of England de renteopbrengst van deze obligaties teruggeven aan de overheid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Portugal voldoet aan voorwaarden noodlening

Dat maakte minister Vitor Gaspar van Financiën maandag bekend, na een inspectie van de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Met de goedkeuring moet het land toegang krijgen tot de volgende 2,5 miljard dollar van het totaalpakket aan internationale leningen van 78 miljard dollar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Timothy Geithner over fiscal cliff en schuldenplafond

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner was recentelijk te gast bij Al Hunt op Bloomberg News. In een kort interview van 10 minuten vertelde Geithner hoe hij tegen de fiscal cliff aankijkt en wat hij vindt van het Amerikaanse schuldenplafond.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Herstel op Wall Street

De aandelenbeurzen op Wall Street noteerden maandag halverwege de handelsdag flinke plussen. Positieve eerste signalen uit de onderhandelingen tussen Democraten en Republikeinen over de zogeheten 'fiscal cliff' kleurden de stemming opnieuw. Verscheidene betrokkenen lieten zich de afgelopen dagen hoopvol over de gesprekken uit.

De Dow-Jonesindex noteerde 1,3 procent hoger op 12748 punten. De S&P 500-index stond 1,5 procent hoger op 1380 punten. Technologiebeurs Nasdaq boekte een winst van 1,6 procent tot 2899 punten.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Geld is geen doel op zich, het is een tegoedbon

Over twintig jaar zijn niet de prijzen veranderd, maar het hele geldsysteem. Naast de euro lopen we met meerdere betaalmiddelen op zak, zoals punten voor de natuur, munten voor de lokale economie, en speciaal zorggeld.

Geld moet weer worden gekoppeld aan reële waarde. "Het was vroeger een soort tegoedbon voor bijvoorbeeld graan of goud", zegt econoom Helen Toxopeus. "Maar tegenwoordig kun je alleen al door geld te bezitten, meer geld maken. Het vermogen van de aarde is beperkt, maar toch blijft het aantal tegoedbonnen toenemen. Waar staan ze dan nog voor? Over twintig jaar hebben we hopelijk een waardesysteem dat het vermogen weer weet uit te drukken."