EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37426 tot 37430
Geplaatst op: donderdag 20 december 2012

Oud-topman IMF: Angst voor begrotingstekorten is psychologisch trauma

„Een psychologisch trauma.” Zo duidt oud-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dr. Johannes Witteveen (91) de angst voor begrotingstekorten aan. Nederland moet een ruimer uitgavenbeleid voeren, vindt hij. Voluit gas geven om de conjunctuur aan te jagen.

Lees verder op refdag.nl
Geplaatst op: donderdag 20 december 2012

Impasse houdt Wall Street in toom

De politieke impasse rond de aanpak van de fiscal cliff hield beleggers op Wall Street donderdag langs de zijlijn. Ze zijn bezorgd dat een akkoord over de begrotingscrisis voorlopig niet in de kaarten zit.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt later op de dag over een voorstel van de Republikeinse leider John Boehner, dat door een zegsman van het Witte Huis werd afgedaan als een meerdaagse vingeroefening in futiliteit. Boehner wil onder meer dat een belastingverhoging alleen gaat gelden voor inkomens vanaf 1 miljoen dollar.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 20 december 2012

Waarom het bbp geen betrouwbare indicator van de ware staat van de economie is

Als professor Philipp Bagus het bij het rechte eind heeft en de Europese besparingen een illusie zijn, dan rest de vraag nog hoe het komt dat zo weinig economen, politici en journalisten hem volgen in zijn redenering. Bagus geeft in hetzelfde artikel de oorzaak aan: men hecht te veel aandacht aan het bruto binnenlands product (bbp), wat nochtans een gebrekkige economische indicator is.

Het bbp of bruto binnenlands product is de totale waarde (in geld) van alle goederen en diensten die in een land worden geproduceerd binnen een bepaalde periode. Hoewel dit een uitstekende economische indicator lijkt, geeft Bagus twee redenen waarom een lager bbp niet altijd een slecht teken is

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 20 december 2012

Licht verlies voor Brusselse beurs

Ondanks de stijging op een reeks andere Europese beurzen, leverde de Brusselse lichtjes in. De Bel20 klokte af op 2.492,20 punten, een verlies van 0,34 procent.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 20 december 2012

Grafiek: Waardeontwikkeling goudvoorraad Eurosysteem sinds 1999

De ECB waardeert ieder kwartaal de goudvoorraad van het Eurosysteem (de zeventien landen van de eurozone) tegen de marktprijs. Als gevolg beweegt de post 'Goud en goudvorderingen' op de balans van het Eurosysteem mee met een stijgende of dalende goudprijs. Door de stijgende goudprijs is de goudvoorraad van het Eurosysteem steeds meer waard geworden, terwijl er tot 2009 nog goud werd verkocht onder het Central Bank Gold Agreement.

Lees verder op MarketUpdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs