Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 37431 tot 37435
Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

"Goud 1925 dollar eind 2013"

Onze nationale goldbug Willem Middelkoop heeft weer mooi getimed met dit nieuws! Vanavond houdt hij namelijk hier op IEX een webinar over goud en uiteraard zijn Commodity Disovery Fund. Klik hier als u nieuwsgierig bent of wilt kijken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Column Kees de Kort | Zeldzaam onverantwoordelijk

Als het al goed nieuws is dat parlementsleden met elkaar praten, dan ligt de lat wel heel erg laag. Met die fiscal cliff is het grote probleem niet dát er wat moet gebeuren, maar we zijn er nog lang niet uit wát er moet gebeuren.

Dat kan nog wel tot na Kerst duren, denkt Kees de Kort. "Dan is er een soort compromis en dan kunnen we weer verder kijken. Er gaat wel wat gebeuren. Het parlement en de regering gaan niet willens en wetens een economie het ravijn in storten. Dat zou zo zeldzaam onverantwoordelijk zijn, dat kan ik me niet voorstellen."

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Column Kees de Kort | Consument zit op z'n handen

Nederlandse winkels raken in de problemen door de crisis. BNR's Kees de Kort kijkt er niet van op. "Niet echt verrassend."

Kees de Kort wijst er op dat we dinsdagochtend nog cijfers van het CBS over het consumentenvertrouwen te zien hebben gekregen. "Dat is weer erg gedaald. Maar opgeteld - het consumentenvertrouwen onder druk, het gezeur over de hypotheekrenteaftrek, over de bezuinigingen en de pensioenen - zijn er in Nederland genoeg redenen om niet al te opgewekt naar de toekomst te kijken."

Bron: rente-deposito.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Angst voor werkloosheid wakkert spaardrift aan

Ook de afgelopen tijden is de werkloosheid flink opgelopen: momenteel zit meer dan meer dan een half miljoen Nederlanders onvrijwillig zonder werk.

De stijgende werkloosheid heeft invloed op het spaargedrag van Nederlanders. Volgens ING is er een verband tussen de spaardrift van Nederlanders en de angst voor baanverlies. Als wordt verwacht dat de werkloosheid zal toenemen, dan wordt er meer opgepot. Niet alleen de angst om uit de laan te worden gestuurd, spekt de spaarpot. De dalende huizenprijzen wakkeren de spaardrift ook aan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Apple meest populaire aandeel onder Amerikaanse fondsbeleggers

Het aandeel Apple is de lieveling van Amerikaanse fondsbeheerders, want in het derde kwartaal van dit jaar was AAPL het fonds dat het meest gedragen werd door de grote vermogensbeheerders. Maar liefst 231 fondsen waren long op Apple, de fabrikant van succesnummers als de iPod, iPhone, iPad en de MacBook. Toch lijkt er sprake te zijn van verzadiging, want in het tweede kwartaal waren er al 230 fondsen die in Apple belegd hadden. Dat blijkt uit het nieuwste 'Hedge Fund Tracker' rapport van David Kostin.