Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 37431 tot 37435
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Opkomende landen vergroten goudreserves

Volgens data van het Internationaal Monetair Fonds heeft Brazilië zijn goudreserves in oktober 2012 met 17,2 ton vergroot naar een totaal van 52,5 ton. Dit is het hoogste niveau sinds januari 2001. Niet alleen Brazilië is bezig met het uitbreiden van zijn goudreserves, ook landen als Kazakhastan (+7,5 ton), Turkije (+17,5 ton) en Rusland (+0,4 ton) verhoogden hun goudvoorraad in totaal met ruim 40 ton.

Duitsland, na de VS de grootste goudbezitter ter wereld, bracht in oktober zijn goudreserves juist terug met 4,2 ton. Dit is de eerste reductie sinds juni. Goud maakt op dit moment nog maar 0,5% uit van de totale reserves van de Brazilianen en 20% van Kazakhstan’s totale reserve. Beide landen lopen nog fors achter op de ruim 70% aan goudreserves die de VS en Duitsland hebben gealloceerd van hun totale bezittingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

'Te laat voor snelle hervorming belastingsysteem VS'

Het is niet mogelijk om binnen twee weken het Amerikaanse belastingsysteem te hervormen, zoals de Republikeinen eisen.

Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag in een televisie-interview.

Obama werd gevraagd naar de onderhandelingen tussen de Republikeinen en het Witte Huis over het Amerikaanse begrotingstekort.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Bunds sluiten hoger

De Duitse bunds zijn dinsdag hoger geeindigd, waarbij een groot deel van de volumes dinsdag voortkwamen uit het doorrollen van het december contract naar maart.

De obligatiemarkten zijn met name in afwachting van de uitkomst van het Griekse obligatieterugkoopprogramma, welke pas laat op vrijdag verwacht wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

We leven we in ‘gemanipuleerde’ tijden volgens Jim Grant

Een van de meest gerespecteerde marktstrategen op Wall Street, Jim Grant, was niet mals voor de centrale planners in een interview op Bloomberg TV. Volgens Grant worden alle financiële markten vandaag gemanipuleerd door de globale centrale banken.

Ze drukken de rente en manipuleren de rentecurve. Bovendien laten ze de prijzen van activa (aandelen, bedrijfsobligaties) opzettelijk stijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Griekenland krijgt officieel meer tijd

De Europese ministers van Financiën hebben dinsdag officieel besloten om Griekenland twee jaar extra de tijd te geven om het begrotingstekort op orde te brengen. 

Dat betekent dat het land nu tot 2016 krijgt om het tekort tot onder de 3 procent van het bruto binnenlands product te brengen.