Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 37441 tot 37445
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Optimisme op Europese beurzen

Optimisme over een goed begin van de onderhandelingen over de zogenoemde 'fiscal cliff' in de Verenigde Staten deed de stemming op de Europese beurzen maandag goed. Een sterk begin van de handel op Wall Street stuwde de koersen verder omhoog. De stijging van de Amsterdamse AEX-index werd wel iets getemperd door de scherpe daling van het aandeel Fugro.

,,De beurzen liggen er iets vriendelijker bij, maar technisch ziet het er niet sterk uit '', aldus handelaar Erik Nugteren van Hof Hoorneman Bankiers. Volgens Nugteren ,,is er nog veel voorzichtigheid''. Fugro haalt een deel van de winst van de AEX af.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

'Vernietiging dreigt voor Griekse handel'

De handelssector in Griekenland wordt bedreigd met totale vernietiging. Nu al is de werkgelegenheid op het laagste niveau sinds 14 jaar en het ergste moet nog komen. Dat zei de voorzitter van een van de belangrijkste Kamers van Koophandel in Griekenland.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Percentage slechte leningen in Spanje opgelopen tot 10,71%

Spaanse kredietverstrekkers zagen het aantal slechte leningen in de portefeuille in de maand september opnieuw toenemen tot een record van 10,71%. Slechte leningen zijn leningen die waarschijnlijk niet volledig zullen worden afbetaald en waarop vroeg of laat waarschijnlijk afgeschreven moet worden. Het percentage slechte leningen in de boeken van Spaanse banken is sinds het barsten van de vastgoedbubbel razendsnel opgelopen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Kwartaalbericht woningmarkt: Prijzen gaan 7% omlaag in 2013

De Rabobank heeft deze week haar nieuwste kwartaalbericht over de Nederlandse woningmarkt vrijgegeven. Het rapport bevat tal van interessante grafieken over de problematische vastgoedmarkt. Door een toenemend aanbod van woningen en een dalende vraag moet de prijs wel zakken. Dat proces gaat steeds sneller, want dit jaar ziet de Rabobank een daling van 6% en voor volgend jaar houdt de bank rekening met een prijsdaling van nog eens 7%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

'Wall Street opent hoger'

De aandelenbeurzen op Wall Street stevenen af op een hogere opening. Beleggers zijn optimistisch dat de onderhandelingen tussen Democraten en Republikeinen over de zogeheten fiscal cliff succesvol zullen verlopen. Verscheidene betrokkenen lieten zich hoopvol over de gesprekken uit.

Beleggers wachten verder ook op een cijfer over de verkoop van bestaande woningen dat kort na de opening van de handel bekend wordt gemaakt.