Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 37451 tot 37455
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Spaanse winkelverkopen voor 28e maand op rij onderuit

De Spaanse detailhandelsverkopen zijn in oktober op jaarbasis met 9,7 procent gedaald, na een krimp van 11 procent een maand eerder

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Europa akkoord over nieuwe regels voor ratingbureaus

De Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad, die de 27 EU-landen vertegenwoordigt, hebben een akkoord bereikt over nieuwe regels voor de ratingagentschappen. De belangrijkste spelers in de sector zijn Moody's, Standard & Poor's en Fitch.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Energie wordt in januari 10 à 15 procent duurder

De tarieven voor elektriciteit en voor gas zullen vanaf januari fors stijgen. Experts gaan ervan uit dat de elektriciteitsprijzen zo'n 10 à 15 procent zullen toenemen. Voor de gasprijzen zou de verhoging tussen 9 à 13 procent schommelen. Dat staat in de kranten L'Echo en De Tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Is periode van besparingen in Europa achter de rug?

Europa heeft de Eurocrisis tot dusver het hoofd proberen te bieden door het op grote schaal doorvoeren van besparingsmaatregelen. De twijfels over de haalbaarheid van deze strategie nemen echter zienderogen toe. Kan besparen inderdaad de problemen wegvagen?

IMF Managing Director Christine Lagarde is zeker geen onvoorwaardelijk voorstander van besparingen, deze kunnen volgens de IMF-topvrouw zelfs het omgekeerd effect bewerkstelligen. Te zwaar besparen is niet goed, de crisis wordt er alleen maar door uitgediept. Dat werd pijnlijk duidelijk in Griekenland, een land dat steeds dieper in het financiële moeras wegzakte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

“Midden-Oosten boezemt me meer angst in dan Europa”

Jim Rickards, partner bij JAC Capital en auteur “Currency Wars” is optimistischer over de situatie in Europa dan over die in het Midden-Oosten. Rickards ziet 3 redenen waarom enige hoop voor Europa gewettigd is. Maar boven het Midden-Oosten pakken zich steeds donkere wolken samen.

De 3 redenen die Rickards optimistisch naar Europa doen kijken zijn de volgende: China staat te trappelen om in Europa te investeren en wil zijn foreign exchange holdings diversifiëren, de Europese jongeren zijn meer bereid om te werken dan hun ouders dat waren en tenslotte heeft Duitsland, dat al 40 jaar de exportmotor van Europa is, de noodzaak van wat inflatie beseft.