Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37456 tot 37460
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

NL Staat wil EUR2-4 mrd ophalen met heropening twee leningen

De Nederlandse staat wil maandag 3 december EUR2-4 miljard ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen, maakt het agentschap Generale Thesaurie van het ministerie van Financien woensdag bekend.

Bron: strijdvoorthuiszorg.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Kabinet vernietigt 100.000 banen in de thuiszorg

Het nieuwe kabinet heeft vernietigende plannen voor de thuiszorg: 100.000 thuiszorgmedewerkers en alfahulpen dreigen hun baan kwijt te raken. Een veelvoud aan ouderen, gehandicapten en chronisch zieken dreigt hun vertrouwde hulp te verliezen. Abvakabo FNV luidt dinsdag de noodklok, samen met 700 thuiszorgmedewerkers uit heel het land en met de Tweede Kamerleden Linda Voortman (GroenLinks) en Renske Leijten (SP) in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Zorgen over Nederlandse goudstaven

Een deel van de Tweede Kamer wil opheldering over de Nederlandse goudvoorraad, die grotendeels in het buitenland wordt bewaard.

SP en CDA willen weten of de goudstaven er nog wel echt liggen, blijkt uit Kamervragen die de twee partijen hebben gesteld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Column Kees de Kort | Griekenland maakt ons crisismoe

"Het zijn al 4-5 jaar alleen maar problemen, zorgen, conflicten en god weet wat", zegt BNR's Kees de Kort. "En weinig oplossingen. Op een gegeven moment is het mooi geweest, de stemming is nu een beetje 'ja, whatever'."

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Zware terugval in de bouw

De malaise in de bouw houdt voorlopig aan. De totale bouwproductie daalt in 2012 met 7 procent en volgend jaar met nog eens 3 procent.

De zwaarste klappen vallen in de woningbouw, waar de investeringen dit jaar en volgend jaar met 16 procent dalen. Dat schrijft het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in een woensdag verschenen rapport.