Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 37461 tot 37465
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Aandeel Dexia naar laagste peil ooit

Het aandeel van de restbank Dexia is naar een absoluut diepterecord gezakt op de beurs van Brussel. Rond de middag daalde de koers van het aandeel tot 10 eurocent.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

'Duitsland stapt binnen 4 jaar uit de euro'

Kyle Bass, de hedgefundmanager die een half miljard verdiende door subprime-hypotheken te shorten (tijdens de crash van 2007), heeft een sterke uitspraak gedaan tegen Bloomberg. Bass stelt dat niet Griekenland, maar Duitsland binnen een jaar of vier een stap terug zal doen uit het europroject. Uiteindelijk zal Duitsland volgens Bass uit de euro stappen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Recordaantal Spanjaarden kan hypotheek niet meer afbetalen

In Spanje kampt bijna 11 procent van de kredieten met afbetalingsproblemen, dat is een nieuw record. De cijfers zijn afkomstig van de Spaanse centrale bank. Het gaat voornamelijk om woonkredieten, die de Spaanse bevolking steeds moeilijker kan afbetalen door de toenemende werkloosheid.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Column Kees de Kort | Dat wordt even slikken

Een van de opdrachten voor Rutte II: hoe gaan we het zorgstelsel klaarstomen voor andere tijden? "Politici moeten bereid zijn om over hun eigen schaduw heen te stappen."

De zorgkosten blijven zwaar oplopen en de economie groeit niet echt. Dus of het nou in de volume- of de prijssfeer zit, er moet iets gebeuren, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Beleggen in goudmijnen, hot or not?

Door de stijging van de goud- en zilverprijs is ook de belangstelling voor mijnaandelen toegenomen. Sommige beleggers en analisten zijn van mening dat mijnbouwbedrijven sterk zullen profiteren van een prijsstijging van grondstoffen en edelmetalen. Ook de geschiedenis wijst uit dat tijdens vorige crises mijnbouwaandelen werden gezien als een interessant alternatief voor een reguliere aandelenportefeuille. Maar zijn mijnbouwaandelen anno 2012 nog wel zo aantrekkelijk?