Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37476 tot 37480
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Energie wordt in januari 10 à 15 procent duurder

De tarieven voor elektriciteit en voor gas zullen vanaf januari fors stijgen. Experts gaan ervan uit dat de elektriciteitsprijzen zo'n 10 à 15 procent zullen toenemen. Voor de gasprijzen zou de verhoging tussen 9 à 13 procent schommelen. Dat staat in de kranten L'Echo en De Tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Is periode van besparingen in Europa achter de rug?

Europa heeft de Eurocrisis tot dusver het hoofd proberen te bieden door het op grote schaal doorvoeren van besparingsmaatregelen. De twijfels over de haalbaarheid van deze strategie nemen echter zienderogen toe. Kan besparen inderdaad de problemen wegvagen?

IMF Managing Director Christine Lagarde is zeker geen onvoorwaardelijk voorstander van besparingen, deze kunnen volgens de IMF-topvrouw zelfs het omgekeerd effect bewerkstelligen. Te zwaar besparen is niet goed, de crisis wordt er alleen maar door uitgediept. Dat werd pijnlijk duidelijk in Griekenland, een land dat steeds dieper in het financiële moeras wegzakte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

“Midden-Oosten boezemt me meer angst in dan Europa”

Jim Rickards, partner bij JAC Capital en auteur “Currency Wars” is optimistischer over de situatie in Europa dan over die in het Midden-Oosten. Rickards ziet 3 redenen waarom enige hoop voor Europa gewettigd is. Maar boven het Midden-Oosten pakken zich steeds donkere wolken samen.

De 3 redenen die Rickards optimistisch naar Europa doen kijken zijn de volgende: China staat te trappelen om in Europa te investeren en wil zijn foreign exchange holdings diversifiëren, de Europese jongeren zijn meer bereid om te werken dan hun ouders dat waren en tenslotte heeft Duitsland, dat al 40 jaar de exportmotor van Europa is, de noodzaak van wat inflatie beseft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Beleggers kijken als konijnen naar een lichtbak naar wat er in Washington gebeurt

Komt er een akkoord of komt er geen akkoord over de ‘fiscal cliff’? Deze vraag zal de investeerders op de beurs van Wall Street nog wel een tijdje bezig houden. Ze kijken als konijnen naar een lichtbak naar wat er in Washington gebeurt. Voorlopig is dat nog niet bijster veel, zo blijkt uit de geruchten die ons bereiken.

Senator Majority Leader Harry Reid kwam gisterenavond met de nuchtere verklaring dat er weinig of geen vooruitgang werd gemaakt bij de besprekingen. Om het in zijn eigen woorden te zeggen: het is tijd dat we stoppen met de ‘happy talk’ en ‘specific things’ gaan doen. Of met andere woorden: er is werk aan de winkel!

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

'Lagere opening AEX verwacht'

De beurs in Amsterdam opent woensdag waarschijnlijk lager. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. Beleggers blijven langs de zijlijn doordat de Amerikaanse politici weinig vooruitgang boeken met het oplossen van de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

,,De AEX opent ongeveer een half punt lager in navolging van de koersverliezen in Azië en op Wall Street. De 'fiscal cliff' blijft boven de markt hangen en er zal naar verwachting weinig risico worden genomen totdat er een oplossing is gevonden voor deze dreigende begrotingscrisis in de VS'', aldus marktanalist Derek Tol van IG Netherlands.