Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37481 tot 37485
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Tokio sluit hoger

In Japan zijn de aandelenbeurzen maandag hoger gesloten. Een lagere stand van de yen en de hoop op een overwinning van de LDP-partij bij de verkiezingen in december stemden beleggers tevreden. De LDP belooft meer werk te maken van het stimuleren van de economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

'Burgers! Vergeef ons dat we niet de ware schuldigen voor deze crisis hebben gearresteerd: de bankiers en de politic

‘Burgers! Vergeef ons dat we niet de ware schuldigen voor deze crisis hebben gearresteerd: de bankiers en de politici’

De huidige miskleun samengevat in één enkele zin, zoals Kyle Bass onlangs al opmerkte, schrijft ZeroHedge: ‘omdat de verantwoordelijken voor deze voortdurende crisis niet werden gearresteerd, maar hun machtsposities hebben behouden, zal elke verandering niets meer zijn dan een schijnoperatie en zal de echte verandering enkel plaatsgrijpen in de bankrekeningen van de middenklasse, die stilaan maar zeker tot nul worden herleid.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Griekenland plafonneert overheidsuitgaven

Griekenland wil een automatische bovengrens vastleggen voor de uitgaven van zijn ministeries, staatsbedrijven en gemeenten. Dat hebben premier Antonis Samaras, minister van Financiën Ioannis Stournaras en andere regeringsleden beslist.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Groot protest artsen en verpleegsters Spanje

Tienduizenden artsen, verpleegsters en andere ziekenhuismedewerkers zijn zondag door Madrid getrokken om te protesteren tegen de bezuinigingen van de Spaanse overheid op de gezondheidszorg.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Ex-Bankier: Geldsysteem is piramidesysteem

Vervolg op het artikel van 17 november: “Ex-bankier doet boekje open over het geldsysteem” waar aan ex-bankier en econoom Ad Broere een aantal vragen worden gesteld die in financiële- en politieke kringen als taboe worden ervaren.

Vraag Normaal gezien is men er heel gauw bij om piramidesystemen te verbieden. Hoe kan het dat dit systeem zo diep geworteld zit in onze maatschappij terwijl bij gelijkaardige systemen meteen wordt ingegrepen?