Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 37481 tot 37485
Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

IEA verwacht trage groei van wereldwijde vraag naar olie in 2013

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) heeft woensdag zijn prognose voor de vraag naar olie in 2013 licht opwaarts bijgesteld, maar het agentschap meldt tevens dat het lauwe tempo van de wereldwijde economische groei de vraag relatief zwak houdt.

De in Parijs gevestigde organisatie die grote olie-consumerende landen representeert meldt in zijn maandelijkse marktrapport de verwachting voor de wereldwijde vraag naar olie in 2013 verhoogd te hebben met 110.000 vaten per dag naar 90,5 miljoen vaten per dag.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Hier ligt 244 miljard euro aan goud

De Britse videoblog Periodic Videos mocht een kijkje nemen in de goudopslag van de Bank of England. Miljoenen mensen vergapen zich nu aan de video.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Column Kees de Kort | Amerika in een vrije val

"Ik vraag me af of er in Amerika iets aan het gebeuren is. Misschien dat de verkiezingen niet hebben opgeleverd wat een heleboel mensen hoopten", zegt BNR's Kees de Kort.

Inktzwarte cijfers gisteren in de VS. Het vertrouwen bij Amerikaanse mkb-ondernemingen is in november gedaald naar het laagste niveau in drie jaar. “Normaliter zie je een paar tiende verschil tussen de ene en de andere maand, maar gisteren was het opeens 5,6 zes punten. Dat is een vrije val van het vertrouwen wat het mkbheeft in de nabije toekomst”, aldus Kees de Kort.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Grafiek: In welke landen groeide de staatsschuld na 2008 het meest?

Op het blog ftense.com verscheen een grafiek die in kaart brengt welke landen de meeste schulden hebben gemaakt sinds 2008. De landen zijn op volgorde gezet van de grootste cumulatieve toename van de staatsschuld in verhouding tot het BBP van het betreffende land. Op deze schaal kan de schuldengroei van landen onderling vergeleken worden. De uitkomst zal u waarschijnlijk niet verbazen...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 december 2012

Tijdperk van besparingen in de VS is nu pas aangebroken

De Amerikanen zullen op een andere manier leren denken over geld en over het besteden van geld. In het verleden werd een credit card dezelfde status als cash geld toegekend, het aangaan van schulden werd als de gewoonste zaak in de wereld beschouwd.

We leven nu echter in het tijdperk van deleveraging. De overheden in de meeste geïndustrialiseerde landen moeten in versneld tempo hun schulden afbouwen, particulieren zullen hetzelfde moeten doen. Dat betekent volgens Comstock Partners dat de VS aan de vooravond van een heel ander tijdperk staan.