Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37481 tot 37485
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Fitch verlaagt beoordeling Argentinië met vijf stappen

Argentinië heeft het krediet voorlopig opgebruikt bij kredietbeoordelaar Fitch. Het ratingbureau verwacht dat het Zuid-Amerikaanse land binnenkort niet aan zijn financiële verplichtingen zal voldoen en verlaagde zijn kredietwaardigheid in één keer met vijf stappen tot een van de laagste categorieën (CC).

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Fitch voorziet wanbetaling Argentinië

Fitch verwacht dat Argentinië binnenkort niet aan zijn financiële verplichtingen zal voldoen en verlaagde de kredietwaardigheid in één keer met vijf stappen tot een van de laagste categorieën (CC).

Een Amerikaanse rechter bepaalde eerder deze maand dat Argentinië voor 15 december 1,3 miljard dollar aan achterstallige leningen moet terugbetalen. Die verplichtingen stammen uit de diepe economische crisis van 2001, toen Argentinië besloot alle betalingen aan internationale schuldeisers op te schorten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Cubanen moeten na 50 jaar weer belasting betalen

Een halve eeuw lang hoefden inwoners van Cuba geen belasting te betalen. Dat geluk houdt per 1 januari op.

In het nieuwe jaar wordt een reeks hervormingen van president Raul Castro van kracht die het land dichter bij een reguliere markteconomie moet brengen, waaronder dus belastingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Nikkei staakt opmars

De beurs in Tokio is woensdag lager gesloten en maakte daarmee een einde aan een vierdaagse winstreeks. De risicobereidheid onder beleggers nam af doordat de Amerikaanse politici weinig vooruitgang boeken met het oplossen van de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten. De Nikkei eindigde 1,2 procent lager op 9308,35 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Beroep op schuldsanering blijft toenemen

Dit blijkt uit cijfers die staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In 2011 sprak de rechter 14.722 schuldsaneringen uit, 3.340 meer dan in 2010. Het percentage afgewezen schuldsaneringsverzoeken bleef met dik 17 procent zo goed als stabiel.

De schulden ontstaan niet alleen door terugval in inkomen, maar ook door 'overbesteding en compensatiegedrag', laat het departement weten.