Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 37486 tot 37490
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

'Burgers! Vergeef ons dat we niet de ware schuldigen voor deze crisis hebben gearresteerd: de bankiers en de politic

‘Burgers! Vergeef ons dat we niet de ware schuldigen voor deze crisis hebben gearresteerd: de bankiers en de politici’

De huidige miskleun samengevat in één enkele zin, zoals Kyle Bass onlangs al opmerkte, schrijft ZeroHedge: ‘omdat de verantwoordelijken voor deze voortdurende crisis niet werden gearresteerd, maar hun machtsposities hebben behouden, zal elke verandering niets meer zijn dan een schijnoperatie en zal de echte verandering enkel plaatsgrijpen in de bankrekeningen van de middenklasse, die stilaan maar zeker tot nul worden herleid.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Griekenland plafonneert overheidsuitgaven

Griekenland wil een automatische bovengrens vastleggen voor de uitgaven van zijn ministeries, staatsbedrijven en gemeenten. Dat hebben premier Antonis Samaras, minister van Financiën Ioannis Stournaras en andere regeringsleden beslist.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Groot protest artsen en verpleegsters Spanje

Tienduizenden artsen, verpleegsters en andere ziekenhuismedewerkers zijn zondag door Madrid getrokken om te protesteren tegen de bezuinigingen van de Spaanse overheid op de gezondheidszorg.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Ex-Bankier: Geldsysteem is piramidesysteem

Vervolg op het artikel van 17 november: “Ex-bankier doet boekje open over het geldsysteem” waar aan ex-bankier en econoom Ad Broere een aantal vragen worden gesteld die in financiële- en politieke kringen als taboe worden ervaren.

Vraag Normaal gezien is men er heel gauw bij om piramidesystemen te verbieden. Hoe kan het dat dit systeem zo diep geworteld zit in onze maatschappij terwijl bij gelijkaardige systemen meteen wordt ingegrepen?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 18 november 2012

Goud en zilver report (Week 46)

Na de stijgende goudprijs van vorige week deed het edelmetaal deze week weer een stapje terug in prijs. Ook zilver werd de afgelopen week weer iets goedkoper, maar de daling was in beide gevallen zeer beperkt. Vergeleken met een week geleden zakte de goudprijs per troy ounce van €1361 naar €1345 en ging een kilo zilver van €825 naar €815. In beide gevallen was dat een daling van ongeveer 1,2%.