Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 37486 tot 37490
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Fox News: De kunst van het misleiden

Op de redactie van Fox News worden de gekste methodes toegepast om de kijker om de tuin te leiden. Door niet goed op te letten kunnen cijfers die Fox News brengt verkeerd geïnterpreteerd worden. Het blog Simple Statistics maakte begin deze week een samenvatting van verschillende grafieken en illustraties die de werkelijkheid proberen te vertekenen.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

De documentaire The Flaw over de gevolgen van de deregulering van het financiële systeem

De documentaire The Flaw werd vorig jaar uitgezonden bij VPRO Import. In deze documentaire wordt heel duidelijk uitgelegd hoe de financiële crisis is ontstaan, zodat ook u en ik kunnen begrijpen waarom de rijken steeds rijker worden en wat er fout is gegaan in het mondiale financiële systeem. De eindconclusie van de documentaire is dat het kapitalistische systeem zichzelf kapot maakt door de steeds groter wordende ongelijkheid in inkomens en vermogens.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

US mint verkoop in november meer gouden munten

Beleggers wereldwijd kochten in november meer gouden munten van de United States Mint dan in de maanden ervoor. Deze week maakte de US Mint de balans op en zag het vooral de populariteit van gouden Eagle en gouden Buffalo toenemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Kredietverlening in eurozone neemt verder af

De kredietverlening aan bedrijven en huishoudens in de eurozone is in oktober verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Centrale Bank (ECB) woensdag publiceerde.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Spaanse winkelverkopen dalen met 11% in een maand.

De Spaanse detailhandelsverkopen zijn in oktober op jaarbasis met 9,7 procent gedaald, na een krimp van 11 procent een maand eerder. Dat maakte het Spaanse bureau voor de statistiek woensdag bekend.