Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 37491 tot 37495
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

20.800 werkzoekenden meer dan vorig jaar in Vlaanderen

Vlaanderen telde eind november 207.221 werkzoekenden. Dat zijn er 20.797 of 11,2 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. De jeugdwerkloosheid noteert maar liefst 19,8 procent hoger, en de toename van de werkloosheid in Vlaanderen blijft versnellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Opletten met de HY-indicator!

Nu dat Amerikaanse obligaties nog amper rente opbrengen, zijn investeerders op zoek gegaan naar andere segmenten waar er nog wel rente te vinden is. Daarbij komen ze automatisch uit bij High Yield obligaties. Dit zijn obligaties met een hogere rente, maar dus ook met een hoger risico.

Net als bij aandelen, een ander segment met een hoger risico, hebben de HY obligaties er een mooie rit opzitten de laatste maanden. Maar ook de HY obligaties botsen op een weerstand. Op onderstaande grafiek is te zien dat ze momenteel een derde top maken. Opvallend is echter dat elke top gepaard gaat met lagere volumes. Er zijn dus minder kopers die de stijging steunen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Amerikaanse Treasuries schaars: Fed koopt 90% van de obligaties

Ondanks de gigantische omvang van de Amerikaanse staatsschuld ($16,3 biljoen) verdringen beleggers elkaar om een stukje van die schuld te mogen bezitten. De reden: 90% van de obligaties die het Amerikaanse ministerie van Financiën uitgeeft worden gekocht door de Federal Reserve. Een recente obligatie veiling werd met een factor vier overtekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Spaanse bankensteun is eerste actie uit ESM

De leningen ter waarde van 39,5 miljard euro die Spanje maandag aan Europa heeft gevraagd, komen uit het nieuwe noodfonds van de eurolanden, het European Stability Mechanism (ESM). Daarmee is dit de eerste operatie die uit het eerder dit jaar opgerichte permanente fonds wordt gefinancierd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Gesprekken over de "fiscal cliff" zitten muurvast

In de VS zitten de gesprekken over de ‘fiscal cliff’ muurvast, zowel de Democraten als de Republikeinen zitten vastgeroest op hun respectievelijke standpunten en weigeren halsstarrig om toegevingen te doen. Zodoende dreigt het bereiken van een akkoord een race tegen de tijd te worden.

Beide partijen geven elkaar de schuld van het feit dat de onderhandelingen vierkant draaien. House Speaker John Boehner, een republikein uit Ohio, gaf aan “Fox News Sunday” toe dat alles muurvast zit, hij vindt het niet kunnen dat de regering Obama 1.600 miljard dollar meer inkomsten wil halen uit verhogen van de belastingen.