Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 37491 tot 37495
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Meeste Belgen geloven nog in stijgende huizenprijzen

Niet alleen Nederland heeft te maken met een 'probleem' op de huizenmarkt, ook onze zuiderburen kunnen er wat van. In België zijn de huizenprijzen nog harder gestegen dan in ons land en dat begint voor veel starters daar nu ook een probleem te worden. De huizen zijn inmiddels zo duur geworden dat bijna de helft van de jongvolwassenen geen woning meer kan kopen zonder financiële steun van de ouders, zo blijkt uit een onderzoek van de ING.

Bron: Solidor.com
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Wat gebeurt er met ons geld? Deel 1

De financiële crisis, de schulden crisis, de eurocrisis, noem ze allemaal maar op, drukken nog steeds hun stempel op het nieuws en verkiezingen. De crisis werd werkelijkheid in de periode 2007-2008 en zou volgens de deskundigen en politici nu onderhand over moeten zijn. Toch blijkt dit nog lang geen realiteit te zijn. Beloftes en voorspellingen komen steeds niet uit en mensen beginnen in toenemende mate hun geduld te verliezen. Politiek draagvlak neemt in rap tempo af. Voor veel mensen is de crisis iets mysterieus, iets ongrijpbaars. Door wat of wie is het veroorzaakt? Waarom wordt het niet snel opgelost?

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Beurzen starten week sterk

De beurzen begonnen de week in een opperbeste stemming na berichten dat in de VS de discussies over de veelbesproken begrotingsafgrond in de goede richting evolueren. In Brussel dikte de Bel20 2,34 procent aan tot een slot van 2.354,54 punten.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Nakende driedubbele dip schreeuwt om meer Europa

Een 'triple dip': het klinkt lekker, maar het is niet fijn. En Nederland zit er bijna in. In het derde kwartaal is de economie gekrompen, meldde het CBS deze week. Nog een kwartaal van krimp en de derde recessie in vier jaar tijd is een feit.

Dat valt tegen, er was gehoopt op betere cijfers. Maar echt verrassend is het niet. De Nederlandse economie kent twee, met elkaar samenhangende, manco's: de vastgelopen huizenmarkt en het consumentenwantrouwen. Burgers geven al lange tijd minder uit, en de relatief hoge hypotheekschuld hangt zwaar om de nek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Optimisme op Europese beurzen

Optimisme over een goed begin van de onderhandelingen over de zogenoemde 'fiscal cliff' in de Verenigde Staten deed de stemming op de Europese beurzen maandag goed. Een sterk begin van de handel op Wall Street stuwde de koersen verder omhoog. De stijging van de Amsterdamse AEX-index werd wel iets getemperd door de scherpe daling van het aandeel Fugro.

,,De beurzen liggen er iets vriendelijker bij, maar technisch ziet het er niet sterk uit '', aldus handelaar Erik Nugteren van Hof Hoorneman Bankiers. Volgens Nugteren ,,is er nog veel voorzichtigheid''. Fugro haalt een deel van de winst van de AEX af.