Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 376 tot 380
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Is de euro sterk of is de dollar zwak?

In een zoveelste signaal van de sterke heropleving van de Europese economie noteert de euro maandagochtend op zijn hoogste niveau tegenover de Amerikaanse dollar sinds begin 2015 . Tegenover het Britse pond zelfs op zijn hoogste niveau in 8 jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 augustus 2017

Poetin mobiliseert z’n troepen; de grond davert in Oost-Europa

Zapad, of ‘Westen’, zo heet de grote militaire oefening die het Russische leger plant de komende weken. Het zijn militaire manoeuvres op grote schaal, in het westen van Rusland, in de Baltische enclave van Kaliningrad en in Wit-Rusland. Allemaal aan de grens met de Europese Unie, en met Oekraïne. De verwachting is dat meer dan honderdduizend militairen deelnemen, een tienvoud van wat Rusland officieel aankondigt. Zeven dagen lang zal de grond daveren in Oost-Europa.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 augustus 2017

‘Amerikaanse handelsoorlog tegen China zal middenklasse niets opleveren’

De regering van de Verenigde Staten gaat in de zogenaamde handelsoorlog met China uit van verkeerde en misleidende beginselen. Men laat immers uitschijnen dat de economische verhoudingen in de wereld een nulsomspel zijn waarbij de winst van een speler even groot zou moeten zijn als het verlies van de tegenpartij.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 28 augustus 2017

Aantal Nederlandse pensioenfondsen krimpt verder

Het aantal Nederlandse pensioenfondsen is opnieuw flink afgenomen. Dit jaar zijn er nog 268 pensioenfondsen.

In 1997 waren er nog 1.060 pensioenfondsen en in 2007 was het aantal al gedaald naar 713, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) maandag.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 28 augustus 2017

Wacht maar, ook deze bubbel spat uiteen

Huizenbezitters denken opnieuw slapend rijk te worden. Erik Ooms slaat de euforie op de woningmarkt met verbazing gade. Heeft dan niemand geleerd van de economische crisis?