Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 376 tot 380
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 januari 2018

Amazonbaas steekt Bill Gates voorbij als rijkste mens ooit

Met een geschat vermogen van 105,1 miljard dollar (88 miljard euro) is Jeff Bezos, de oprichter en CEO van webwinkel Amazon, de rijkste persoon ooit op aarde geworden. Dat blijkt uit de miljardairsindex van het persagentschap Bloomberg.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 januari 2018

Duitsland op weg naar de 28-urenweek?

De Duitse vakbond IG Metall verhoogt de druk op het Duitse patronaat. Zo wil de vakbond naast een loonsverhoging van 6% ook een reductie van de werktijd voor al zijn leden tot 28 uur per week en dat voor een periode van 2 jaar. De vakbond dreigt zelfs met een landelijke en onbeperkte staking indien het niet snel tot een overeenkomst komt . Dat is uitzonderlijk want de laatste staking van IG Metal dateert van 2003…

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 10 januari 2018

Puinruimen

Het lijkt wel alsof de gehele wereld om de haverklap een overwinning behaalt! Bijna om saai van te worden. Wie herinnert zich nog de laatste economische recessie? De Dow Jones beursindex nam 28.08% toe in 2017. De iShares Emerging Markets ETF (EEM) schoot 37.28% omhoog. De Pantera Bitcoin Fund steeg 1,900% (en liefst 25,004% sinds 2013!). De Goudprijs wist op te veren met een respectabele 11,3%. Zelfs de defensieve obligatiemarkt presteerde het best in 7 jaar (de TLT — 20+jarige Treasuries– plus 9.18% in 2017). Verder liet de grillige Euro zich in 2017 van zijn beste kant zien (plus 14.1% tegenover de USD). Misschien duurt deze economische opbloei nog jaren, als de Amerikaanse belastinghervorming haar weerslag krijgt op de bedrijvigheid. Straks zal men de laatste overgebleven pessimist met een lantaarntje moeten zoeken, net als de ontploffing nabij is!

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 januari 2018

Minen van bitcoins in China zelfs na halvering waarde lucratief

Het minen van bitcoins in China is dusdanig lucratief dat dit zelfs na een halvering van de waarde van de cryptomunt winstgevend blijft. Het punt waarop miners quitte spelen is volgens analisten 6.925 dollar.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 9 januari 2018

Macron: Zijderoute kan geen eenrichtingsverkeer zijn

De nieuwe Zijderoute moet geen eenrichtingsverkeer zijn, maar een initiatief waar China en Europa samen aan moeten werken. Dat zei de Franse president Emmanuel Macron tijdens een bezoek aan China. De nieuwe handelsroute moet volgens hem geen onderdeel worden van een nieuwe hegemonie, omdat dat zou kunnen betekenen dat de landen langs de handelsroute vazalstaten worden.