Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 37501 tot 37505
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

Monsterrekening dreigt voor honderden cafébazen

Honderden West- en Oost-Vlaamse cafébazen krijgen momenteel de belastingdiensten over de vloer, met het bevel honderdduizenden achterstallige euro's op te hoesten. Advocaat Michel Maus vreest "een sociaal bloedbad". Ook Horeca Vlaanderen vreest het einde voor veel cafés. Dat staat te lezen in de Coreliokranten.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

20 manieren waarop rijke mensen anders denken dan de rest

Steve Siebold interviewde de voorbije dertig jaar zowat overal ter wereld miljonairs.

Hij wilde te weten te komen wat hen van de anderen onderscheidt. Het had weinig met geld te maken, was zijn conclusie, het was voornamelijk een kwestie van mentaliteit...

"De middenklasse zegt dat je blij moet zijn met wat je hebt,’ schrijft hij. En: ‘Algemeen mag men stellen dat mensen door angst worden overvallen wanneer het over geld gaat.’

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

Samenwerking Japan en India in aardmetalen

India en Japan gaan samen zeldzame aardmetalen produceren. De landen willen zo minder afhankelijk worden van China, dat over de grootste voorraden beschikt.

De twee landen kwamen vrijdag overeen een gezamenlijk project te beginnen, waarbij het Japanse handelshuis Toyota Tsusho en een Indiase staatsbedrijf betrokken is. Japan gaat vanaf volgend voorjaar 4,100 ton aardmetalen importeren vanuit India.

Bron: parool.nl
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

Ontslaggolf treft Amsterdam : Aantal uitkeringen met 20% gestegen

De werkloosheid in Amsterdam stijgt snel. Inmiddels hebben 34.000 Amsterdammers geen werk. Dat is acht procent van de beroepsbevolking. In Amstelveen en Haarlemmermeer is het aantal WW-aanvragen dit jaar met een kwart gestegen.

De Amsterdamse arbeidsmarkt bleef lang overeind doordat de beroepsbevolking gemiddeld hoogopgeleid is en slechtdraaiende sectoren zoals de bouw en de industrie niet sterk vertegenwoordigd zijn. Dit jaar is de werkloosheid echter flink gestegen, tot 8,1 procent, blijkt uit cijfers van SEO Economisch Onderzoek. In heel Nederland bedraagt de werkloosheid gemiddeld 6,8 procent.

Bron: deredactie.be
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

rating aantal Nederlandse banken verlaagd

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft de kredietwaardigheid van een aantal Nederlandse banken verlaagd. Het gaat om Rabobank, ABN Amro, Van Lanschot en SNS Reaal. Zij zakken elk met een niveau.

De vier banken zijn volgens S&P blootgesteld aan toenemende economische risico's door de slechte vooruitzichten voor de Nederlandse economie en de hele eurozone.