Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37501 tot 37505
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Minder armoede in Latijns-Amerika

Door hogere lonen is het aantal mensen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied dat in armoede leeft gedaald naar het laagste niveau sinds dertig jaar. 

Dat meldt de Economische Commissie van de Verenigde Naties voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (ECLAC) dinsdag.

Ondanks de daling worden in het werelddeel nog altijd 167 miljoen mensen als arm beschouwd, ofwel 29 procent van de bevolking. Van hen verkeren 66 miljoen in extreme armoede, evenveel als vorig jaar.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Beurs gaat vandaag weer licht omhoog

De beurzen reageerden vandaag positief op het nieuws dat Griekenland wederom financiële steun zal krijgen en dat er nieuwe maatregelen volgen om de Grieken hun schulden beheersbaar te kunnen houden. De Europese ministers van Financiën bereikten gisteravond overeenstemming en dat gaf beleggers vandaag steun om aandelen te kopen. Zowel de BEL20 als de AEX index begonnen de dag goed en voor 11:00 bereikten beide beurzen een hoogste punt van de dag. Hierna verdween een deel van de winst en de BEL20 kwam zelfs kort onder de slotstand van maandag maar wist uiteindelijk een kleine winst over te houden.

Een aantal maatregelen die worden doorgevoerd voor de Griekse schuldenproblematiek is het verlengen van de looptijd van de diverse leningen en het verlagen van rentes op deze leningen. Naast deze maatregelen gaan de Grieken ook eigen schuldpapieren kopen. Een aantal economen zijn echter sceptisch omdat het lijkt op een voorlopig uitstel van de problemen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Flashcrash in zilver volgens Kitco?

Afgelopen week zagen we dat de goudprijs drie dagen op rij kortstondig flink onderuit ging, om vervolgens weer te herstellen alsof er niets aan de hand was. Of het nou ging om een echte flashcrash of een bug weten we niet. Afgelopen maandag was het opnieuw raak, maar dit keer was het vooral de zilverprijs die flink onderuit ging. SilverDoctors was er op tijd bij om de flashcrash in zilver van 6,7% vast te leggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

EFSF haalt 7 miljard op met lening

Het tijdelijke noodfonds EFSF heeft dinsdag 7 miljard euro opgehaald met de uitgifte van een nieuwe 1-jarige lening. Het is de grootste emissie in het bestaan van het fonds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Alles wijst op hogere goudprijzen

De stijgende inflatieverwachting en een zwakke US dollar zijn 2 factoren die een positieve invloed hebben op de goudprijs. De uitbraak van de goudprijs in augustus kan bijvoorbeeld toegeschreven worden aan de stijgende inflatie in Amerika en een daling van de US Dollar Index (DXY) van 6 %.

Hoewel de dollar kan versterken op korte termijn, blijft de lange termijn trend dalend. De herverkiezing van Obama zorgt ook voor hogere inflatieverwachtingen. Deze mix zorgt voor een perfecte mix voor een hogere goudkoers.

[...]