Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 37516 tot 37520
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Hoogste aantal Franse werklozen in 14 jaar

Het aantal werklozen in Frankrijk is in oktober met 45.400 opgelopen tot ruim 3,1 miljoen, het hoogste niveau in 14 jaar. Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Arbeid dinsdag bekendmaakte.

Premier Hollande staat onder grote druk om de banenmarkt in de tweede economie van Europa uit het slop te trekken. Het aantal werklozen neemt al 18 maanden op rij toe.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Beurs boekt lichte winst

Ondanks witte rook over Griekenland en gunstige economische cijfers vanuit de VS was er geen vuurwerk op de Europese beurzen. In Brussel hield de Bel20 het bij een klim van 0,18 procent tot 2.404,94 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Ted Butler verklaart de zilvermanipulatie

In oktober werden de meeste Silver Eagle munten verkocht in de laatste 5 jaar. En toch daalde de prijs van zilver in oktober. Natuurlijk vertegenwoordigd de Silver Eagle niet alle fysiek zilver, maar de correlatie tussen de prijs van zilver en de verkoop van fysiek zilver is al vele jaren bijzonder klein. De prijs van zilver wordt voornamelijk bepaald op de future markt.

Ted Butler, een specialist met veel inside information en meer dan 30 jaar ervaring legt de zilvermanipulatie voornamelijk bij JP Morgan. JP Morgan werd in 2008 eigenaar van de grootste shortposities op de zilvermarkt met de overname van Bear Stearns. Met virtueel ongelimiteerd kapitaal en carte blanche van de Amerikaanse regering, kon JP Morgen doen en laten wat ze wilden op de zilvermarkt. JP Morgen werd eigenaar van de zilvermarkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Brits banenplan flopt

Het plan van de Britse premier David Cameron om langdurig werklozen aan het werk te krijgen is geflopt. Dat werd dinsdag duidelijk uit de cijfers over het eerste jaar van het plan waarvan de kosten kunnen oplopen tot 5 miljard Britse pond (6,2 miljard euro).

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Grieks akkoord stuwt beurzen

Op de Europese beurzen werd dinsdag de stijgende lijn van vorige week weer voorzichtig opgepakt. Beleggers waren opgelucht dat er in Brussel uiteindelijk toch een akkoord werd bereikt over de verdere noodsteun aan Griekenland. De winsten bleven beperkt door de dreigende 'fiscal cliff' in de Verenigde Staten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 332,91 punten. De MidKap-index klom 0,5 procent tot 519,08 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stegen 0,2 en 0,4 procent. Parijs bleef onveranderd. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,1 procent lager.