EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37526 tot 37530 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Geen inflatie? Waarom stijgen de grondstoffen dan zo hard!?

Een van de redenen dat goud het niet zo goed doet de laatste tijd komt door de lage inflatie. Overheden en centrale banken kloppen zich op de borst door te stellen dat inflatie onder controle blijft.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Hoe Mario Draghi de euro in drie zinnen naar omlaag praatte

Nadat de Franse president François Hollande eerder deze week de gevaren van ‘een te sterke euro’ had opgesomd, werd hij donderdag op zijn wenken bediend door ECB-voorzitter Mario Draghi. Die had genoeg aan een persconferentie van een klein uur uur om de eenheidsmunt 1% lager te praten; het grootste dagverlies sinds juli vorig jaar.

Draghi deed dat door op 3 risico’s te wijzen bij de huidige stand van zaken in de eurozone:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Overleef de ‘credit supernova’ en koop hard assets – Bill Gross

Obligatie-goeroe Bill Gross heeft een uiteenzetting gegeven van wat hij noemt de aankomende ‘credit supernova’, en zegt dat beleggen in ‘real assets’ een van de manieren is om deze te overleven.

Bill Gross beschrijft het ontstaan van het huidige financiële systeem, en zegt dat de wortels van de problemen van vandaag liggen in het feit dat krediet gebaseerd is op een hefboom waarbij meer uitgeleend mag worden dan het onderliggende deposito. Middels het fractioneel systeem is het banken toegestaan 10x meer uit te lenen dan ze binnenkrijgen aan reserves. Gross noemt dit systeem van nature instabiel, aangezien steeds meer kapitaal nodig is om het in stand te houden.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Eurocrisis: de twee gevaarlijkste woorden zijn weer terug, Silvio Berlusconi

De Europese rentes stijgen weer. En de Italiaanse beurs daalt. En zoals je in bijgaande grafiek kunt zien, gaat dat keurig gelijk op met de populariteit van Silvio Berlusconi. Toen diens ster schitterde stond de Italiaanse en Europese economie er belabberd voor. Sinds hij van het toneel verdween is de euro aan de beterende hand. Onder zijn opvolger Monti werd Italië een normaal saaie democratie. Minder Bunga-Bunga, meer gewone wetten. Minder corruptie, meer belastingontvangsten.

Lees verder op welingelichtekringen.nl
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Indiase goud-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton goud

De Indiase bevolking blijkt niet alleen warm te lopen voor fysiek goud, maar ook voor digitaal verhandelbare afgeleiden zoals exchange-traded funds (ETF’s). Zes jaar geleden werd het eerste Indiase goud-ETF opgezet en inmiddels zijn er al 14 verschillende aanbieders. Gezamenlijk beheren deze een steeds grotere stapel goud, dat aangekocht is met de uitgifte van aandelen. Mineweb schrijft dat deze ETF’s gezamenlijk inmiddels meer dan 40 ton goud (oftewel 40.000 kilogram) in beheer hebben.

Deze ETF’s stellen Indiase beleggers in staat te handelen in het edelmetaal, zonder dat er fysiek metaal voor verplaatst moet worden. De ETF’s zijn aandelen die via de reguliere beurs verhandeld kunnen worden. Goldman Sachs was de eerste partij die een goud-ETF introduceerde op de Indiase markt. Met de huidige goudprijs beheren de 14 Indiase ETF’s voor in totaal 120 miljard roepies aan goudbaren, omgerekend $2,2 miljard.

Lees verder op
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs