Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 37526 tot 37530
Bron: optieblog.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

'Griekse steun niet voldoende'

Dinsdagmorgen - erg vroeg - heeft voorzitter van de Eurogroep Junker aangekondigd dat er een politiek akkoord is bereikt over Griekenland. Erg leuk nieuws, maar volgens analisten van SocGen is het niet voldoende. De Griekse deal biedt uitstel voor Griekenland, in ieder geval tot na de Duitse verkiezingen, maar uiteindelijk is er meer geld nodig.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Krimp uitzendbranche zet door

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in oktober verder gedaald. Dat meldde de brancheorganisatie voor uitzendbureaus ABU dinsdag.

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten daalde in alle sectoren. In de administratieve sectoren was 3 procent minder werk, in de industrie was 6 procent minder flexibel personeel nodig. Met 20 procent was de afname het sterkst in de medische sector.

Bron: controllersmagazine.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Twee procent huidige pensioenregelingen voldoet aan regeerakkoord

Slechts twee procent van de pensioenregelingen voldoet momenteel aan de voorgestelde fiscale kaders voor middelloonregelingen van kabinet Rutte II.

Dat blijkt uit de pensioenbenchmark van Towers Watson, waarin gegevens van 50 procent de Nederlandse beroepsbevolking staan. Door de nieuwe fiscale kaders van Rutte II moeten veel pensioenregelingen worden aangepast. In die regeling kunnen werkgevers weerstand wegnemen door zich opnieuw te bezinnen op het totale beloningsbeleid. De kabinetsplannen bieden daarmee ook kansen, zo stelt Towers Watson.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

'Over halfjaar verder praten over Griekenland'

STOCKHOLM - Volgend jaar mei zullen de Europese landen opnieuw rond de tafel moeten om te praten over de hulp aan Griekenland. 

Dat zei de Zweedse minister van Financiën Anders Borg dinsdag. Borg liet weten positief te staan tegenover de deal die de ministers afgelopen nacht sloten over Griekenland, maar volgens hem zullen er in een later stadium aanvullende maatregelen nodig zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Hof: ESM strookt met Europese afspraken

Het permanente financiële vangnet voor de eurolanden, het Europees Stabiliteits Mechanisme (ESM), is niet in strijd met Europese wetgeving en verdragen. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie dinsdag bepaald.