Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 37526 tot 37530
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

'AEX opent licht hoger'

De beurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten beginnen. Beleggers wegen goed nieuws uit Griekenland af tegen de politieke onzekerheid in Italië en gemengde macrocijfers uit China.

,,De AEX begint een klein puntje hoger vanwege het goede nieuws over de schuldeninkoop in Griekenland. De winsten zullen echter beperkt blijven door de politieke onrust in Italië en gemengde data over de Chinese economie. Ook blijft de aanhoudende dreiging van de fiscal cliff in de Verenigde Staten de markten parten spelen'', aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Netherlands.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Japanse economie krimpt conform verwachting

De Japanse economie is in het derde kwartaal conform een eerdere raming gekrompen, blijkt maandag uit cijfers van de overheid.

Het bruto binnenlands product (BBP) daalde in de maanden juli-september met 3,5% op jaarbasis, gelijk aan een eerdere raming. Vooral afnemende exporten naar Europa en China wogen op de economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Nikkei sluit nipt hoger

De beurs in Tokio is maandag nipt hoger geëindigd. Beleggers grepen een tegenvallende Chinese exportgroei aan om wat winst te nemen. Vooral de grote Japanse exporteurs, die de recente sterke opmars aanvoerden, werden daarbij van de hand gedaan.

De Nikkei sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 9533,75 punten. De Japanse beurs staat daarmee op het hoogste niveau in 7 maanden tijd.

Bron: blog.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

De lange tenen van de pensioenfondsen

Afgelopen dinsdag zat ik weer eens bij Pauw & Witteman. Onderwerp van gesprek waren de pensioenen in Nederland. Aanleiding was het bericht van het één na grootste pensioenfonds van Nederland Zorg & Welzijn (groot: 125 miljard) dat zij gaan afzien van gegarandeerde pensioenen in ruil voor ‘uitgesmeerd’ (10 jaar) korten van de pensioenen en het indexeren van de pensioenen (dat is corrigeren van pensioen voor inflatie). Ik gaf een kritische beoordeling van de problematiek, waarbij ik wilde aantonen dat de huidige pensioenfondsen een aanmerkelijke onbetaalde rekening hebben uitstaan en dat die rekening betaald gaat worden door de jongere deelnemers aan het fonds ten gunste van de gepensioneerden en de werknemers die komende 10 tot 15 jaar met pensioen gaan. Tot slot hield ik een pleidooi voor het Deense model, waarbij individueel wordt gespaard voor een niet gegarandeerd pensioen (wel collectief belegd) en geen sprake is van zogenaamde solidariteit tussen generaties.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 9 december 2012

Goud en zilver report (Week 49)

De afgelopen week werd zowel goud als zilver weer wat goedkoper. De daling van vorige week zette door en bracht de prijs van goud even naar €1.296 per troy ounce, het laagste niveau sinds begin augustus. De zilverprijs bereikte deze week een bodem van €801 per kilo, maar wist donderdag en vrijdag een deel van het verlies goed te maken. Ook de goudprijs ging aan het eind van de week weer wat omhoog. Afgelopen vrijdag noteerde een troy ounce goud €1.318,60 en wisselde een kilo zilver voor € €822,51 van eigenaar. Het prijsverschil met vorige week is minimaal.