Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 37531 tot 37535
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Wall Street wacht op begrotingsoverleg

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met kleine verliezen geopend. Beleggers blijven voorzichtig in de aanloop naar de eerste gesprekken tussen Democraten en Republikeinen over de aanpak van de Amerikaanse staatsschuld.

De Dow-Jonesindex startte met een verlies van 0,1 procent op 12.530 punten. De S&P 500 begon 0,1 procent lager op 1352 punten. De Nasdaq opende 0,2 procent in de min op 2832 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Europese beurzen opnieuw omlaag

De Europese effectenbeurzen gingen vrijdag voor de derde dag op rij omlaag. Zorgen over de Europese schuldenproblematiek en de Amerikaanse begrotingscrisis bleven de stemming drukken. Ook Wall Street zakte na een vlakke opening al na een paar minuten handel weg in het rood.

,,De stemming is zoals al de hele week. Griekenland, de fiscal cliff en het IMF drong vandaag ook nog eens aan op een snelle oplossing voor Griekenland'', zei handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal vrijdag naar verwachting licht hoger openen, in aanloop naar de start van de onderhandelingen over de dreigende fiscal cliff, waarbij de markt een steun in de rug krijgt na berichten over voorstellen van het Witte Huis over een nieuw bezuinigingsplan, waarmee de financiele afgrond voorkomen kan worden.

De futures van de Amerikaanse beurzen van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) noteren omstreeks 14.50 uur 8 punten hoger, de S&P 500 futures staan 5,10 punten hoger en de Nasdaq 100 futures winnen 8 punten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Oppositieleider Japan wil meer geld laten drukken door centrale bank

Shinzo Abe, de belangrijkste oppositieleider in Japan, heeft een grote kans om volgende maand de presidentsverkiezing te winnen. Als dat gebeurt heeft Abe alvast een doelstelling op te verwezenlijken, namelijk het aansporen van de centrale bank om veel meer geld in de economie te pompen. Woensdag gaf hij aan dat de Bank of Japan haar inflatiedoelstelling moet opschroeven van 1 naar 3%. Op die manier kan volgens Abe een einde worden gemaakt aan de deflatoire druk op de munt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

'Griekse schuldverlichting een optie'

Schuldverlichting voor Griekenland is een optie als dat land alle noodzakelijke economische hervormingen heeft doorgevoerd. Dat stelde de Duitse centralebankpresident Jens Weidmann vrijdag op een conferentie in Berlijn.