Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 37531 tot 37535
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Dit is de boodschap van de insiders

Een belangrijke ratio om de toekomstige evolutie van de beurs te voorspellen is de insider trading ratio. De insider trading ratio berekent de verhouding tussen het aantal insider verkopen ten opzicht van de insider aankopen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Herstel op woningmarkt is geblokkeerd door schuldenberg

Een herstel van de koopwoningmarkt zou gepaard moeten gaan met een onmogelijke stijging van de nationale hypotheekschuld tot 911 miljard euro in 2025.

De hypotheekschuld zou dan 38% meer zijn dan de huidige 660 miljard euro. Maar daar is geen ruimte voor, blijkt uit onderzoek van de Amsterdam School of Real Estate.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Steeds meer tweeverdieners met koopwoning lopen risico op restschuld

Het CBS maakte vandaag bekend dat steeds meer tweeverdieners met een koopwoning in de gevarenzone dreigen te komen. Eind 2010 had ruim een derde van deze groep een hypotheekschuld die hoger was dan de woningwaarde. Bij verkoop van de woning zou deze groep mensen dus met een restschuld blijven zitten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Beurzen nemen rustpauze

Na vijf dagen van winst waren de Europese beurzen vandaag even aan wat rust toe. In Brussel zakte de Bel20 met 0,33 procent tot 2.400,68 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Amerikaanse economie zal die van Europa en Japan voorbij stuiven

We naderen het jaareinde en dus is het tijd voor de eindejaarslijstjes. Eén van de vragen die zal worden gesteld, is in welke regio de economische vooruitzichten er het best uitzien. Maar eigenlijk kennen we het antwoord op die vraag al: de VS gaan sneller groeien dan de Eurozone en Japan.

Federal Reserve Chairman Ben Bernanke is er vast van overtuigd dat de Amerikaanse economie een goed jaar tegemoet kan zien, op voorwaarde dat er een oplossing kan worden gevonden voor de ‘fiscal cliff’. Is dat niet het geval, dan ziet het plaatje er minder goed uit.