Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 37531 tot 37535
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Kijk kritisch naar pensioenoverzicht: 5 vragen

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het pensioenoverzicht verandert. Het huidige overzicht zou te rooskleurig zijn en geen eerlijk beeld geven over de toekomst. Waar moet je op letten als je naar je pensioenoverzicht kijkt; vijf vragen over jouw pensioen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Techbedrijven zetten Wall Street hoger

De effectenbeurzen in New York stevenden maandag af op licht hogere slotstanden. Technologiefondsen gingen samen met McDonald's aan de leiding.

De uitslagen bleven echter beperkt door de aanhoudende zorgen over de zogenoemde 'fiscal cliff'. Ook keken beleggers enigszins bezorgd naar Europa, waar de schuldencrisis weer op de voorgrond trad na de aankondiging van het vertrek van de Italiaanse premier Mario Monti.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Welvaartsverschillen in de VS letterlijk in kaart gebracht

Via twitter kwam ik een cartoon tegen die tegelijkertijd grappig en ernstig is. Iemand kwam op het briljante idee om de verdeling van de welvaart in de VS uit te beelden in iets wat men makkelijker kan bevatten dan miljoenen of miljarden dollars. Door het totale vermogen van de Amerikaanse bevolking om te rekenen naar landoppervlak wordt ineens zichtbaar hoe ongelijk de welvaart in Amerika anno 2012 verdeeld is.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

IMF rapport uit 1999 legt leasing van goud door centrale banken bloot

Een onderzoeker die verbonden is aan de Gold Anti-Trust Action Committee (GATA) heeft afgelopen week de hand weten te leggen op een vertrouwelijk rapport van het IMF uit 1999. In het rapport staat beschreven hoe in totaal meer dan tachtig centrale banken hebben meegewerkt aan het 'leasen' van een deel van hun goudvoorraad. Op een gegeven moment werd 15% van de officiële goudreserve van de betreffende centrale banken op papier uitgeleend, met als doel de prijs omlaag te drukken.

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

'Richting derde recessie in vier jaar'

We stevenen af op een derde recessie in vier jaar tijd, dat valt af te leiden uit de pessimistische ramingen van De Nederlandsche Bank voor volgend jaar. Verslaggever Eva Wiessing geeft toelichting.