Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 37536 tot 37540
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot 1 punt hoger

De AEX opent maandag naar verwachting vlak tot 1 punten hoger, in reactie op een reeks macro-data uit China en de VS, waarbij de zorgen over de Europese schuldproblemen voortduren.

De AEX-index sloot vrijdag 0,4% hoger op 342,61 punten, de Midkap won 0,5% op 533,56 punten en de Smallcap eindigde vlak op 389,81 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

'AEX opent licht hoger'

De beurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten beginnen. Beleggers wegen goed nieuws uit Griekenland af tegen de politieke onzekerheid in Italië en gemengde macrocijfers uit China.

,,De AEX begint een klein puntje hoger vanwege het goede nieuws over de schuldeninkoop in Griekenland. De winsten zullen echter beperkt blijven door de politieke onrust in Italië en gemengde data over de Chinese economie. Ook blijft de aanhoudende dreiging van de fiscal cliff in de Verenigde Staten de markten parten spelen'', aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Netherlands.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Japanse economie krimpt conform verwachting

De Japanse economie is in het derde kwartaal conform een eerdere raming gekrompen, blijkt maandag uit cijfers van de overheid.

Het bruto binnenlands product (BBP) daalde in de maanden juli-september met 3,5% op jaarbasis, gelijk aan een eerdere raming. Vooral afnemende exporten naar Europa en China wogen op de economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Nikkei sluit nipt hoger

De beurs in Tokio is maandag nipt hoger geëindigd. Beleggers grepen een tegenvallende Chinese exportgroei aan om wat winst te nemen. Vooral de grote Japanse exporteurs, die de recente sterke opmars aanvoerden, werden daarbij van de hand gedaan.

De Nikkei sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 9533,75 punten. De Japanse beurs staat daarmee op het hoogste niveau in 7 maanden tijd.

Bron: blog.nl
Geplaatst: maandag 10 december 2012

De lange tenen van de pensioenfondsen

Afgelopen dinsdag zat ik weer eens bij Pauw & Witteman. Onderwerp van gesprek waren de pensioenen in Nederland. Aanleiding was het bericht van het één na grootste pensioenfonds van Nederland Zorg & Welzijn (groot: 125 miljard) dat zij gaan afzien van gegarandeerde pensioenen in ruil voor ‘uitgesmeerd’ (10 jaar) korten van de pensioenen en het indexeren van de pensioenen (dat is corrigeren van pensioen voor inflatie). Ik gaf een kritische beoordeling van de problematiek, waarbij ik wilde aantonen dat de huidige pensioenfondsen een aanmerkelijke onbetaalde rekening hebben uitstaan en dat die rekening betaald gaat worden door de jongere deelnemers aan het fonds ten gunste van de gepensioneerden en de werknemers die komende 10 tot 15 jaar met pensioen gaan. Tot slot hield ik een pleidooi voor het Deense model, waarbij individueel wordt gespaard voor een niet gegarandeerd pensioen (wel collectief belegd) en geen sprake is van zogenaamde solidariteit tussen generaties.