Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 37556 tot 37560
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Brussel presenteert nieuwe begroting 2013

De Europese Commissie heeft maandag een nieuwe begroting voor 2013 gepresenteerd. Brussel zag zich genoodzaakt tot die stap omdat overleg met de EU-lidstaten en het Europees Parlement over de oude voorstellen was mislukt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 november 2012

De 4 grote thema‘s van dit ogenblik

Wat is er momenteel aan de gang in de wereld? Wat is van belang voor beleggers? Welke verhalen moeten we op de voet volgen? Welke uitkomst willen we niet missen? Een overzicht:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 november 2012

CDS Argentiniƫ explodeert door nakend technisch default

De Argentijnse CDS scheerde hoge toppen vorige week. De explosie van de Credit Default Swap heeft niet zoveel te maken met economische indicatoren, maar eerder met een nakend technisch default van het land. Argentiniƫ heeft namelijk in het verleden al meermaals zijn schulden herschikt. Nu dreigt alsnog een default op enkele van deze herschikte schulden.

Reeds vele jaren vechten houders van Argentijnse obligaties (die werden uitgegeven onder New York wetgeving) voor een gelijke behandeling. Niet alle obligatiehouders zijn ingegaan op de herstructurering in 2001. Argentiniƫ blijft nu volhouden dat deze holdouts niets krijgen omdat ze tien jaar geleden weigerden mee te werken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

'Bankensteun Spanje kost 40 tot 42,5 miljard'

De Spaanse regering wil tussen de 40 en 42,5 miljard euro aan Europese steun aanvragen om de noodlijdende Spaanse bankensector te ondersteunen

Dat meldt de Spaanse krant El Pais op basis van bronnen bij de overheid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

De Duitse bunds noteren maandagochtend hoger, waarbij beleggers zich terughoudend tonen in afwachting van een oplossing voor de Griekse schuldproblemen.

Beleggers wachten daarbij op een bijeenkomst van de Eurogroep van ministers van financien uit de eurozone later op maandag, waar de Griekse schuldproblemen het gespreksonderwerp zullen zijn.