Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 37556 tot 37560
Bron: businessinsider.com
Geplaatst: zondag 9 december 2012

Video: Zo ziet $315 miljard aan goudstaven eruit

Filmmaker Brady Haran and chemist Martyn Poliakoff go inside the vaults of the Bank of England, where $315 billion worth of gold bars currently sit.

Each shelf consists of one ton of gold, which equates to $56 million of gold.

Take a look at the Bank of England's enormous supply of gold below (video via Reddit):

Bron: blikopdebeurs.com
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Huizenmarkt vol 'Griekenlandjes'

Meer specifiek zit het probleem vooral bij jonge huizenbezitters. Jonge huizenbezitters van zeg rond de dertig die rond het jaar 2000 of daarna feitelijk één huis voor de prijs van twee kochten, zijn als het ware private Griekenlandjes in het klein. Ze hebben extreem hoge hypotheekschulden, weinig tot geen vermogen of financiële buffers, karige pensioenvooruitzichten en werken steeds vaker op basis van tijdelijke in plaats van vaste contracten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Bitcoin-wisseldienst krijgt bankstatus

Dat meldt het Bitcoin forum. Bitcoin-Central heeft de bankstatus kunnen bereiken dankzij een overeenkomst met de Franse financiële dienstverleners Aqoba en Credit Mutuel. 

De dienst heeft in Europa het stempel Payment Services Provider, mag betaalpassen uitgeven en heeft een IBAN. 

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

stof tot nadenken

U hebt vast wel eens de volgende situatie meegemaakt: u staat op een feestje te oreren dat de economie naar de knoppen gaat, dat de euro en bankregulatie verantwoordelijk zijn voor de huidige schuldencrisis en zo verder (u had dit immers in een van de goeroecolumns gelezen ).

Maar dan is er altijd een econoom met een glas sherry in de hand die u en uw aanhoorders ondersneeuwt met theorie zus en zo. U kent die theorie niet goed genoeg om het te ontkrachten, maar weet wel hoe de realiteit nu is en u zegt dit dan ook tegen de econoom. Deze gaat gelijk over op attack-mode en vuurt wat cijfers, statistische technieken en wat algebra op u af. Deze intellectuele kogelregen overleven maar enkele mensen, dus mocht u zich hebben teruggetrokken uit de confrontatie, dan hoeft u zich niet te schamen. Hoe kunt u deze econoom nou wel duidelijk maken dat zijn theorieën niet kloppen?

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

'Pensioenen enorm verslechterd'

De pensioenshervormingen hebben ertoe geleid dat veel Nederlanders niet meer zullen krijgen dan 50 procent van hun laatstverdiende loon.

Tweederde van de bevolking verwacht nog een pensioen van 70 procent van het laatstverdiende loon, terwijl dat alleen voor de laagste inkomensgroepen realistisch is. De krant stelt dat 50 tot 60 procent het hoogst haalbare is voor de meeste Nederlanders.