Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 37571 tot 37575
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

IMF: Europa moet Grieken verder helpen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt dat Europa zelf Griekenland verder moet helpen om zijn staatsschuld beheersbaar te maken. Zelf vindt het fonds dat het al genoeg heeft gedaan voor de Grieken, zei een woordvoerder donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Ouderenbond wil Asscherbanen voor werklozen

De ANBO wil dat het kabinet de Melkertbanen weer van stal haalt om het groeiend aantal werklozen aan de slag te helpen. Ze mogen ook wel Asscherbanen worden genoemd. Directeur Liane den Haan van de ouderenbond heeft dat donderdag gezegd in reactie op sombere cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de stijgende werkloosheid.

Melkertbanen waren gesubsidieerde banen voor werklozen met weinig kansen op de arbeidsmarkt. Ze waren genoemd naar de minister van Sociale Zaken in het eerste paarse kabinet (1994-1998), Ad Melkert. Melkert was net als de huidige bewindsman op dat departement, Lodewijk Asscher, een PvdA'er.

Bron: rt.com
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Congreslid Ron Paul: 'USA is BLUT'

US will hit its debt limit by the end of 2012 - Treasury

The US will reach the federal debt limit “near the end of 2012,” the Treasury Department revealed along with plans to sell $72 billion in notes and bonds next week to raise capital.

Bron: huurwoningen.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Huren is hot! Kopen is not...

De trend is overduidelijk. Huren is het nieuwe toverwoord. Niet minder dan 700.000 huishoudens willen de koopwoning laten voor wat ze is en hun intrek nemen in een huurwoning. Dat is maar liefst 43% meer dan twee jaar geleden. 

De trend was te verwachten. Steeds meer gezinnen zijn onzeker over hun toekomstperspectieven. Een baan hebben is tegenwoordig op z'n zachts gezegd geen zekerheidje meer. Bovendien trekken banken de teugels van de hypotheken alsmaar strakker aan, waardoor minder geleend kan worden dan voorheen. Misschien wel verstandig - de ruimhartige hypotheken waren tenslotte één van de grondleggers van de hedendaagse crisis - maar niet minder vervelend. Een bijkomende reden om liever een woning te huren is de toename in zzp'ers. Steeds meer mensen werken met tijdelijke contracten of op freelance basis. Dan is de keuze voor een huurwoning makkelijk gemaakt. Want een hypotheek krijgen zonder vast contract? Forget about it.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

WGC: Trends goudmarkt in derde kwartaal 2012

WGC: Trends goudmarkt in derde kwartaal 2012 De World Gold Council (WGC) heeft vandaag haar nieuwste rapport vrijgegeven over de goudmarkt in het derde kwartaal van 2012. De vraag naar goud was in het derde kwartaal van dit jaar met 1.084,6 ton ongeveer 10% hoger dan in het vorige kwartaal. Vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar was de vraag naar het edelmetaal echter 11% lager. Vooral de vraag naar munten en baren was lager dan een jaar geleden, de vraag naar goud voor ETF's en andere beleggingsproducten nam dit jaar juist wat toe.

[...]