Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37571 tot 37575
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

IMF neemt Italiaanse banken onder de loep

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bekijkt begin volgend jaar hoe de Italiaanse banken er voor staan. Dat zei het hoofd van de Italiaanse bankenassociatie ABI, Giuseppe Mussari, maandag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Spaanse banken krijgen 37 miljard euro uit Europees noodfonds

De eurolanden gaan in eerste instantie 37 miljard euro vrijmaken voor de herkapitalisering van genationaliseerde Spaanse banken, meldt de Spaanse minister van Financiën Luis De Guindos maandag bij aanvang van een bijeenkomst van de ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep).

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 26 november 2012

België leent nog goedkoper

De Belgische schatkist heeft voor bijna 3,2 miljard euro aan staatspapier geveild met looptijden variërend van 5 tot 10 jaar. Het was de laatste veiling in het beste jaar ooit voor de Belgische obligaties. De rentes om te kunnen lenen, lagen nooit eerder zo laag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Spanje: eerste bankensteun kost 37 miljard

De eerste kapitaalinjectie in de zwakke Spaanse bankensector met Europees steungeld gaat 37 miljard euro kosten. Dat heeft de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos gezegd.

Eerder op de dag meldde de Spaanse krant El Pais dat de Spaanse regering tussen de 40 en 42,5 miljard euro aan Europese steun wil aanvragen om de noodlijdende bankensector te ondersteunen. Spanje kreeg in juni 100 miljard euro aan Europese steun toegezegd voor zijn banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Eurozone opnieuw bijeen over Griekenland

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden zijn opnieuw bijeen in Brussel voor overleg over Griekenland. Het is de derde keer in 2 weken tijd dat deze zogenoemde eurogroep bijeen is. Griekenland is in afwachting van de uitbetaling van de volgende termijn aan noodsteun, maar de ministers moeten het eerst eens worden over een oplossing voor de Griekse schuldenpositie op lange termijn.