Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 37576 tot 37580
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Vrees voor recessie na krimp Japanse economie

De vrees voor een recessie in Japan nam maandag toe nadat de overheid bevestigde dat de economie van het land in het derde kwartaal is gekrompen. Net als bij een eerdere raming kwamen de rekenmeesters uit op een terugval van 0,9 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot 1 punt hoger

De AEX opent maandag naar verwachting vlak tot 1 punten hoger, in reactie op een reeks macro-data uit China en de VS, waarbij de zorgen over de Europese schuldproblemen voortduren.

De AEX-index sloot vrijdag 0,4% hoger op 342,61 punten, de Midkap won 0,5% op 533,56 punten en de Smallcap eindigde vlak op 389,81 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

'AEX opent licht hoger'

De beurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten beginnen. Beleggers wegen goed nieuws uit Griekenland af tegen de politieke onzekerheid in Italië en gemengde macrocijfers uit China.

,,De AEX begint een klein puntje hoger vanwege het goede nieuws over de schuldeninkoop in Griekenland. De winsten zullen echter beperkt blijven door de politieke onrust in Italië en gemengde data over de Chinese economie. Ook blijft de aanhoudende dreiging van de fiscal cliff in de Verenigde Staten de markten parten spelen'', aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Netherlands.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Japanse economie krimpt conform verwachting

De Japanse economie is in het derde kwartaal conform een eerdere raming gekrompen, blijkt maandag uit cijfers van de overheid.

Het bruto binnenlands product (BBP) daalde in de maanden juli-september met 3,5% op jaarbasis, gelijk aan een eerdere raming. Vooral afnemende exporten naar Europa en China wogen op de economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 december 2012

Nikkei sluit nipt hoger

De beurs in Tokio is maandag nipt hoger geëindigd. Beleggers grepen een tegenvallende Chinese exportgroei aan om wat winst te nemen. Vooral de grote Japanse exporteurs, die de recente sterke opmars aanvoerden, werden daarbij van de hand gedaan.

De Nikkei sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 9533,75 punten. De Japanse beurs staat daarmee op het hoogste niveau in 7 maanden tijd.