Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 37576 tot 37580
Bron: niburu.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Nederlandse problemen zijn in het buitenland al opgelost

Het nieuwe kabinet Rutte II spreekt al over extra bezuingingen, nieuw beleid en ingewikkelde ombuigingen.

Hardnekkige problemen die in Nederland worden gesignaleerd in het onderwijs, de industrie en de zorg, blijken in Europese buurlanden al te zijn opgelost.

Gewaagde visies en gedurfde besluiten hebben in het buitenland geleid tot spectaculaire resultaten, terwijl Nederland te kampen heeft met problemen in de zorg, de zorgkosten verder stijgen en steeds meer banen verloren gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Lagarde verkort Aziëtour voor Griekenland

IMF-directeur Christine Lagarde breekt haar bezoek aan Azië volgende week eerder af dan gepland om mee te kunnen doen aan het overleg over Griekenland dat dinsdag in Brussel plaatsvindt. Dat liet het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag weten.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Grote banken verspreiden fiscale ziekte in financiële ecosystemen

Grote banken hebben ondanks hun geringe aantal een gigantische invloed op de financiële wereld. Ze kunnen worden vergeleken met een kudde olifanten die graast op een stuk grasland.

Wanneer deze enorme kolossen financiële ziektes oplopen, infecteren ze een groot deel van het hele financiële systeem, aldus de Princeton-universiteit.

Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Voor elke vacature vijf werklozen

In Nederland zijn er in oktober veel werklozen bij gekomen, maar er komen niet meer vacatures bij. De druk op de arbeidsmarkt neemt dus toe. Tegenover elke vacature staan bijna vijf werklozen.

Zelfs tijdens de recessies in 2009 en 2011 is het aantal werklozen per vacature niet zo hoog geweest. De laatste piek was begin 2010, toen er tegenover elke vacature vier werklozen stonden. Daarna ging het een tijdje beter. Maar sinds halverwege vorig jaar neemt de druk elk kwartaal weer toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Frankrijk leent super goedkoop: 0,1% voor 2 jaar

De Franse staat heeft donderdag een recordlage rente hoeven bieden bij de veiling van staatsleningen met een looptijd van 2 jaar. De rente kwam uit op 0,1 procent, tegen 0,19 procent bij de veiling in oktober.