Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37581 tot 37585
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Een op drie bedrijven heeft moeite om geld aan te trekken

Het CBS berichtte vandaag dat één op de drie Nederlandse bedrijven te kampen heeft met 'financiële belemmeringen'. Ze krijgen moeilijker krediet los bij de bank en ondervinden toenemende debiteurenrisico's. Bedrijven zullen hierop anticiperen door in de komende twaalf maanden in de kosten te snijden. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland over het vierde kwartaal van dit jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Wall Street opent in mineur

In New York zijn de beurzen maandag in de min geopend. Beleggers besloten wat winsten te nemen na de sterke koerswinsten van vorige week.

De aandacht bleef gericht op de onderhandelingen in Washington over de dreigende begrotingscrisis en de gesprekken in Brussel over Griekenland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Beurzen doen stapje terug

De Europese beurzen deden maandag een stapje terug. Beleggers besloten wat winst te nemen na vijf winstbeurten op rij. De ogen bleven gericht op Brussel, waar de onderhandelingen over verdere noodhulp aan Griekenland worden vervolgd. In Amsterdam begaf Boskalis zich op het overnamepad.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,2 procent lager op 330,70 punten. De MidKap-index daalde 0,1 procent tot 516,63 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tussen 0,2 en 0,7 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,6 procent lager.

In Egypte krabbelde de beurs weer wat op met een plus van 2,6 procent. Zondag leidde de politieke crisis in het land nog tot een koersval van 10 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Turkije exporteert goud naar Iran in ruil voor aardgas

Turkije heeft afgelopen week bekend gemaakt dat de toename van de export van goud een directe relatie heeft met de import van aardgas uit Iran. Het goud dient als alternatief betaalmiddel, omdat Iran vanwege de Westerse sancties zeer beperkt toegang heeft tot het internationale SWIFT betalingssysteem. Door aardgas af te nemen van Iran neemt Turkije afstand van het Amerikaanse en Europese handelsembargo dat de afname van olie en gas van Iran verbiedt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

'Lagere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen waarschijnlijk lager openen. Beleggers lijken wat winsten te gaan nemen na de sterke koerswinsten van vorige week.

De aandacht blijft gericht op de onderhandelingen in Washington over de dreigende begrotingscrisis en de gesprekken in Brussel over Griekenland.