Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 37596 tot 37600
Bron: nrc.nl
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

ECB stelt voorspelling 2013 bij: economie krimpt meer dan verwacht

De president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi maakte vanmiddag bekend dat de economie in de eurozone meer zal krimpen dan verwacht. Foto EPA / Olivier Hoslet

Mario Draghi, het hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB), heeft vanmiddag aangekondigd dat de bank de voorspellingen voor de economie van de eurozone heeft moeten aanpassen. Volgens de nieuwe voorspellingen zal volgend jaar de economie hoogst waarschijnlijk krimpen voordat die in 2014 weer kan gaan uitbreiden.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Enorme verslechtering van pensioenen

Voor veel Nederlanders zal het pensioen niet hoger zijn dan zo'n 50 procent van het laatstverdiende loon, blijkt uit berekeningen in opdracht van de Volkskrant.

Door een reeks pensioenhervormingen zijn Nederlandse pensioenen in vijftien jaar tijd met 15 tot 35 procent verlaagd. Dit blijkt uit berekeningen die pensioenbeheerder Syntrus Achmea op verzoek van de Volkskrant heeft uitgevoerd. Om dat veel lagere pensioen bij elkaar te 'verdienen', moeten de twintigers van nu zo'n tien jaar langer werken dan hun grootouders en betalen ze aanzienlijk meer pensioenpremie.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

IMF:Fiscal cliff erger dan eurocrisis

Het hoofd van het IMF zegt dat men zich internationaal meer zorgen maakt over de Amerikaanse begrotingsafgrond dan over de crisis in de eurozone. "Eerst maakte men zich meer zorgen over de eurozone, maar dat is nu niet meer zo", zei Christine Lagarde in een gesprek met de BBC. " Men is ongerust over de begrotingsafgrond en vraagt zich af wat de oplossing wordt."

Bron: tijd.be
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Sombere ECB haalt euro onderuit

De Europese Centrale Bank (ECB) hakt in de groeiprognose voor 2013. Voorzitter Mario Draghi zet zo duidelijk de deur op een kier voor extra stimulus, al herhaalt hij het mantra dat nu in de eerste plaats de politiek aan zet is. Doordat de speculatie over een renteverlaging is aangewakkerd, daalde de euro in de loop van de namiddag vrij fors tegenover de meeste andere munten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 8 december 2012

Wit-Rusland verbiedt ontslag in bepaalde sectoren

De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft een decreet uitgevaardigd waardoor het voor werknemers in sommige industrie├źn voortaan verboden is ontslag te nemen. Wie het toch doet, riskeert torenhoge boetes. De houtsector in het bijzonder wordt geviseerd.