Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 37596 tot 37600
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Brazilie kocht in oktober 17,2 ton goud

Brazilië heeft in oktober voor de tweede maand op rij goud aan haar reserves toegevoegd. Met een aankoop van 17,2 ton brengt het land haar totale goudreserve op 52,5 ton, het hoogste niveau sinds januari 2001. In september kocht Brazilië 1,7 ton goud, de eerste aankoop in bijna tien jaar tijd. Door de goudvoorraad uit te breiden beschermt het land zich tegen een waardedaling van valutareserves.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Wall Street sluit korte sessie hoger

De effectenbeurzen in New York stevenden vrijdag af op hogere slotstanden, na een korte handelssessie in verband met feestdagen. Donderdag waren de Amerikaanse markten al de hele dag gesloten vanwege de viering van Thanksgiving Day.

De vrijdag na Thanksgiving Day staat bekend als 'Black Friday'. Veel Amerikanen zijn nog vrij en gaan massaal op zoek naar koopjes voor de feestdagen. De handelsvolumes bleven dan ook beperkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Beste beursweek in maanden!

Een opvallende stijging van het business confidence in Duitsland en de opening van de koopjesperiode voor Kerstmis/nieuwjaar volstaan om de koersen op de beurs van Wall Street een krachtig duwtje in de rug te geven. De positieve trend is niet nieuw, want tekent zich al enkele dagen af.

De Standard & Poor’s 500 heef de sterkste stijging sinds juni achter de rug. James Dunigan van PNC Wealth Management is er van overtuigd dat ‘the best is yet to come’. De onderhandelingen over de ‘fiscal cliff’ zouden wel eens vlotter dan verwacht kunnen verlopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Wat is NU de beste belegging

Wat is nu de beste belegging: fysiek goud of goudmijnaandelen

Vele vragen zich af wat de beste investering is: fysiek goud of goudmijnaandelen. Van goudmijnaandelen wordt gezegd dat ze met een hefboom werken ten opzichte van goud. Als de goudprijs stijgt, moeten de mijnaandelen sterker stijgen en visa versa. Maar deze hefboom werkt niet altijd gedurende een

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Hoger slot van positieve beursweek

De Europese beurzen zijn vrijdag voor de vijfde dag op rij hoger gesloten. Na een van de slechtste handelsweken in maanden, vorige week, zorgde technisch herstel en positief nieuws uit de Verenigde Staten deze week voor een opleving.

Vrijdag bleven de omzetten laag vanwege een verkorte handelsdag op de Amerikaanse beurzen. Ook werd gewacht op de onderhandelingen over Griekenland, die maandag worden voortgezet.