Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 3761 tot 3765
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Pessimisme OPEC akkoord slaat om in hoop

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie zit woensdagochtend stevig in de lift, nadat Saoedi-Arabië zei dat er een goede kans bestaat op een OPEC-akkoord over een verlaging van de olieproductie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Is NAFTA dood?

Donald Trump heeft meermaals gezegd dat hij tal van vrijhandelsakkoorden wil opblazen, of op zijn minst wil heronderhandelen.

Het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTiP) gaat in de koelkast. Ook de relatie tussen de VS en Mexico zit, door de verkiezing van Trump, onder het vriespunt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Royal Mint maakt goud verhandelbaar via blockchain

De Britse Royal Mint en de CME Group lanceren volgend jaar een nieuw handelsplatform op basis van blockchain technologie. Via dit nieuwe platform kunnen gebruikers 24 uur per dag en 365 dagen per jaar goud verhandelen, zonder tussenkomst van een broker die alle transacties moet verwerken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Rogers: Chinese yuan gaat concurreren met US dollar

De Chinese munt, de yuan is de enige valuta aan de horizon dat kan concurreren met de Amerikaanse dollar. Het zou in de toekomst zomaar de wereld reservemunt kunnen worden, de status die nu nog wordt gedragen door de munt van Amerika, aldus Jim Rogers – miljardair, financieel commentator en internationaal investeerder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 november 2016

Italiaans referendum kan nieuwe bankencrisis veroorzaken

De Europese bankensector staat het komend weekend voor een aardige proef. De uitslag van het Italiaanse referendum kan een schokgolf veroorzaken die op zijn beurt een nieuwe crisis kan doen ontstaan. Hiermee neemt premier Mateo Renzi een enorm grote gok, want bij een ‘neen’ op het voorstel om de grondwet te hervormen, zal hij ontslag nemen en komt de oudste bank ter wereld in gevaar.