Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 3761 tot 3765
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Buitenlandse overnamehonger Chinese bedrijven op recordhoogte

Chinese bedrijven hebben tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar een bedrag van 164,3 miljard dollar geïnvesteerd in buitenlandse fusies en overnames. Dat betekent een stijging met 198,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit een onderzoek van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC). In totaal werden 671 operaties geregistreerd. Dat betekende bijna een verdubbeling tegenover de activiteit over de volledige twaalf maanden vorig jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Gaat de Europese Commissie de Britse economie torpederen?

In de aanloop naar het Brexit-referendum schreeuwden eurofielen moord en brand. De Britse economie zou als een kaartenhuisje in elkaar storten. Banken en grote ondernemingen zouden naar Ierland verhuizen en high-potentials zouden massaal naar het Europese vasteland emigreren.

Het is allemaal zo geen vaart gelopen. Het gaat verrassend goed met de Britse economie. Zo goed zelfs dat de Japanse autobouwer Nissan in oktober grote investeringen aankondigde in de fabriek van Sunderland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Ben jij een toekomstige miljonair?

De kans is groot dat jij liever een paar nullen meer zou willen zien staan op jouw bankrekening (achteraan en vóór de komma). Of dat je graag een dikkere portefeuille zou hebben. Maar zelfs wanneer je nog geen miljonair bent, is de kans groot dat je meer gemeen hebt met de rijke mensen dan je denkt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Duitser verliest 40 miljoen aan goud in opslag

De Duitse zakenman Günter Püschmann heeft zijn goud nooit meer teruggezien, nadat hij het in 1956 bij een Zwitserse en een Canadese bank in bewaring bracht. In 2010 wilde de man zijn vermogen in goud – ongeveer duizend kilo met een marktwaarde van bijna €40 miljoen – bij de bank ophalen, maar daar kreeg hij te horen dat het goud er niet meer lag. Het edelmetaal was naar Canada getransporteerd en daar kon men geen enkel bewijs vinden dat het edelmetaal eigendom was van de zakenman.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Saoedische macht in het Midden-Oosten verdampt aan een razend tempo

Het nieuws sloeg in als een bom: Saoedi-Arabië schorst haar olieleveringen aan Egypte. Daarmee lijken de relaties tussen het rijkste en grootste land in het Midden-Oosten onder het vriespunt te zakken. Dit heeft mogelijk belangrijke gevolgen voor de geopolitieke verhoudingen in de regio voor de komende decennia.

Volgens de Egyptische autoriteiten hebben de Saoedi’s geen reden opgegeven voor de plotse opschorting van het contract. Wellicht zit het voornemen van Caïro om haar olie-import te diversifiëren er voor iets tussen.