Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37601 tot 37605
Bron: rtl.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Willem en Mathijs botsen over goud, inflatie en nog veel meer

Willem Middelkoop in gevecht met Mathijs Bouwman.

Willem en Mathijs botsen over goud, inflatie en nog veel meer. Ter sprake komen "Centrale bankbalansen", de PIIGS, een wereldwijde schuldsannering, goud, inflatie en geldgroei.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Het Faustiaanse pact tussen staten en banken

In Der Spiegel staat deze week een interessante analyse over het Faustiaanse pact dat staten en banken hebben gesloten. Banken kopen de staatsobligaties op die nodig zijn om de overheidsfinanciën overeind te houden, in de verwachting dat zijzelf uit de brand zullen worden geholpen als een acute crisis dit nodig zou maken. Volgens deskundigen kan deze symbiotische onderlinge afhankelijkheid uiteindelijk het hele financiële systeem in gevaar brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Amerikaanse economie moet beursopmars steunen

Beleggers hopen komende week op meer goede economische berichten om de opmars van de beurzen van afgelopen week te ondersteunen. Het goede nieuws moet vooral uit de Verenigde Staten komen; in Europa zijn alle ogen weer gericht op de slepende onderhandelingen over nieuwe noodleningen voor Griekenland.

De aandelenbeurzen in Europa en de Verenigde Staten herstelden vorige week met een reeks positieve dagen van de zeer negatieve voorgaande week. Bemoedigende geluiden over de Amerikaanse begrotingsonderhandelingen en de groei van de Chinese economie zorgden in Europa voor de beste beursweek van het jaar. In de VS boekte de S&P 500 de op een na grootste winst in een week van dit jaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

'IMF en ECB willen helft Griekse schuld kwijtschelden'

Zo'n forse 'haircut' zou volgens het IMF en de ECB onvermijdelijk zijn, om Griekenland op termijn weer de kans te geven op eigen benen te kunnen staan.

De Duitse krant Die Welt meldde zondag op basis van bronnen rond de gesprekken dat de onderhandelingen over nieuwe hulpleningen voor Griekenland afgelopen weekeinde zijn gevorderd.

De ministers van Financiën van de eurolanden zouden zaterdag tijdens een telefonisch overleg de "basis voor onderhandelingen" met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben gelegd, aldus de krant.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Recensie: Geldmoord

Het leven wordt steeds duurder. Ons geld lijkt steeds minder waard te worden. En dat klopt.

In zijn recente boek Geldmoord beschrijft de Bosnisch-Nederlandse monetair econoom Edin Mujagic de neergang van de waarde van ons geld in de afgelopen honderd jaar. 99 jaar zou iets accurater gesteld zijn, aangezien naar zijn mening de voortdurende waardevermindering van valuta nauw samenhangt met de instelling van de Amerikaanse Fed, hèt voorbeeld voor alle Centrale Banken, die hun opdracht te waken over de waarde van ons geld schromelijk hebben verwaarloosd.