Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37601 tot 37605
Bron: adbroere.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Wanbeleid oorzaak van pensioenproblemen

De pensioenen staan op de tocht. Berichten in de media over dit onderwerp worden steeds alarmerender. Een paar maanden geleden ging het nog over een beperkte korting in 2013. Nu is er alweer een tweede verlaging in zicht. Voor de meeste mensen is dit onbegrijpelijk. Er is geen land ter wereld waar zo ijverig is gespaard voor een goed pensioen. Het totale kapitaal dat de pensioenfondsen beheren bedraagt meer dan 750 miljard euro en groeit nog steeds. Wat is er dan toch aan de hand en hoe zit dat met pensioenen? Tijd om de zaak eens nuchter op een rijtje te zetten, want waarover wordt nu al dat spektakel gemaakt?

Wat de meeste mensen onder pensioen verstaan is de Algemene Ouderdomswet (A.O.W.) . Elke Nederlander die de 65 is gepasseerd ontvangt AOW. Deze collectieve voorziening is gebaseerd op het zogenaamde omslagstelsel.  Dit betekent, dat er geld wordt ingehouden op het loon van de werkende Nederlanders en op het inkomen van welvarende 65+ers en dat de op die manier verkregen middelen door de overheid tot uitkering worden gebracht. Toen er nog verhoudingsgewijs veel werkenden waren ten opzichte van 65-plussers, was de uitkering van de AOW geen probleem.  Maar in deze jaren komen er steeds meer 65-plussers en minder werkenden, waardoor de pot krapper wordt. In de nabije toekomst kan er onvoldoende geld zijn om de AOW nog te kunnen betalen. Als dat het geval is dan moet de overheid de AOW gedeeltelijk gaan betalen met belastinggeld. Om deze ongewenste situatie te voorkomen is een kunstgreep bedacht. En dat is het verhogen van de AOW gerechtigde leeftijd. De verhitte discussie die in de afgelopen maanden is gevoerd ging hoofdzakelijk over dit onderwerp. 

Bron: OptieBlog.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

De meest gemaakte fout bij het schrijven van opties

Het schrijven van opties, dat lijkt altijd de meest verstandige keuze. Je speelt in op tijdswaardeverlies en bent ontvanger van premie in plaats van de betaler. Daar komt ook nog eens bij dat het schrijven van opties in de praktijk vaker goed gaat dan fout, en juist in dat gegeven schuilt een grote valkuil.

Het kopen van een optie kan je ook wel vergelijken met het kopen van een verzekering. Als koper van een optie, dek je je in tegen een bepaalde beweging. Contracten die op de optiemarkt  worden gekocht, hebben altijd een tegenpartij. Er is dus ook iemand die het contract moet verkopen. Deze partij kan worden vergeleken met de verzekeraar: iemand die bereid is om het risico te nemen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk lager. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street.

,,De AEX begint 2 tot 4 punten lager. Wall Street ging woensdag hard onderuit en de Dow-Jonesindex staat weer op het laagste punt sinds juni. De stemming staat onder druk door een cocktail van negatief nieuws. De dreiging van de fiscal cliff in de Verenigde Staten, de oplopende spanning in het Midden-Oosten en de stakingen in Europa zorgen voor een negatief marktsentiment'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Nikkei sluit stevig hoger

De beurs in Tokio is donderdag stevig hoger gesloten. De stemming werd gesteund door uitlatingen van Shinzo Abe, de belangrijkste oppositieleider in Japan. Abe, die naar verwachting de verkiezingen in december zal gaan winnen, wil dat de Japanse centrale bank een rente van nul of onder de nul procent gaat hanteren om de kredietverstrekking te stimuleren.

De Nikkei eindigde 1,9 procent hoger op 8829,72 punten en boekte daarmee de grootste dagwinst in 1 maand tijd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

'Rente onder nul in Japan'

De Bank of Japan hanteert op dit moment een rente van 0 tot 0,1 procent. Abe, leider van de Liberal Democratic Party in Japan, leidt de peilingen in de race om het premierschap. De verkiezingen daarvoor vinden in december plaats.

De opmerking van Abe duwde de koers van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar tot het laagste niveau in ruim 6 maanden. Vooral de grote exportbedrijven profiteerden van de goedkopere Japanse munt.