Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37606 tot 37610
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Eéé op de drie bedrijven heeft financiële zorgen

Eén op de drie bedrijven in Nederland heeft financiële zorgen. Deze bedrijven krijgen moeilijker kredieten en leningen en hebben vaker te maken met klanten die laat of niet betalen.

Dit blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het vierde kwartaal van 2012. Voornamelijk bedrijven in de landbouw (48 procent) en bouwsector (47 procent) hebben hier last van. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Damrak vlak van start

Het Damrak houdt zich bij opening goed staande na de opmars van vorige week. Blikvanger is het aandeel Dockwise, dat omhoog schiet na een overnamebod door baggeraar Boskalis.

De beurs in Amsterdam opende aanvankelijk in de min. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Beleggers namen gas terug na 5 winstbeurten op rij. De ogen bleven daarbij gericht op Brussel waar de onderhandelingen over verdere noodhulp aan Griekenland worden vervolgd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Zijn we op weg naar een ramp van Bijbelse afmetingen?

Aan doemdenkers geen gebrek tegenwoordig, maar de waarschuwingen van sommige van die superpessimisten kunnen we niet zo maar langs ons neer leggen. De legendarische investeerder Jeremy Grantham, verbonden aan GMO, heeft een wereldbeeld voor ogen dat ons even de daver op het lijf joeg.

Oordeel zelf: de wereld is op weg naar een ramp van Bijbelse afmetingen, tenminste als we Grantham mogen geloven. De wereld heeft volgens de man een permanente “paradigm shift” ondergaan, waarbij het aantal mensen dat op aarde leeft een kritische grens heeft overschreden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Wal-Mart roept Black Friday uit tot beste ooit

Vrijdag was het langverwachte moment aangebroken: de dag na Thanksgiving worden de eindejaarsverkopen in de VS op gang geschoten. We krijgen nu een koopgolf in de distributiesector die zal aanhouden tot de avond voor oudejaar. Voor de winkelketens is dit zonder enige twijfel de belangrijkste periode van het jaar.

Wal-Mart werd letterlijk bestormd door koopjesjagers. In totaal werden 10 miljoen transacties geregistreerd, wat neerkomt op 5.000 transacties per seconde. Bill Simon, CEO van de grootste warenhuisketen in de wereld, liep Black Friday uit tot de beste ooit en bedankte de 1,3 miljoen medewerkers van het bedrijf.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Economie VS moet beursopmars steunen

Het goede nieuws moet vooral uit de Verenigde Staten komen; in Europa zijn alle ogen weer gericht op de slepende onderhandelingen over nieuwe noodleningen voor Griekenland.