Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 37626 tot 37630
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

'Omvang schaduwbankieren valt mee'

Schaduwbankieren speelt een grote rol in de Nederlandse financiële sector, maar een minder grote dan vaak wordt aangenomen.

Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag op basis van eigen onderzoek.

Schaduwbanken zijn financiële instellingen die geen bankvergunning hebben, maar wel een rol spelen bij het aantrekken of uitlenen van geld, bijvoorbeeld hedgefondsen en investeringsvehikels.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

'Hogere opening verwacht op Wall Street'

In New York openen de beurzen donderdag waarschijnlijk hoger in een poging de winsten van een dag eerder verder uit te breiden. De hoop dat de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten nog voor kerst is opgelost blijft zorgen voor optimisme onder beleggers.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat er in de Verenigde Staten vorige week minder uitkeringen werden aangevraagd dan in de week daarvoor. Het aantal aanvragen zakte naar 393.000, van een naar boven aangepast aantal van 416.000 in de periode daarvoor. Economen hadden gerekend op 390.000 aantal aanvragen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Portugal wijt lange recessie aan EU en IMF

De afkoeling van de wereldeconomie en de strenge eisen van de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben gezorgd voor een langere recessie in Portugal.

Dat stelde de centrale bank van het land donderdag in een rapport over de financiële stabiliteit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Economie VS groeit 2,7 procent

De economie van de Verenigde Staten is in het derde kwartaal met 2,7 procent gegroeid op jaarbasis. 

Dat blijkt uit herziene cijfers die het ministerie van Handel donderdag heeft gepubliceerd.

In een eerdere raming in oktober werd nog een groei van 's werelds grootste economie van 2 procent gemeld. Economen rekenden in doorsnee op een herzien cijfer van 2,8 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Amerikaanse economie groeit in derde kwartaal met 2,7%

Vandaag werd de tweede herziening vrijgegeven over de groei van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal. Dat cijfer viel niet tegen, want met 2,7% economische groei op jaarbasis doet Amerika het ogenschijnlijk veel beter dan veel Europese landen. De groei was groter dan in de eerste twee kwartalen van dit jaar. Wie in de cijfers duikt ziet helaas een minder rooskleurig beeld, want overheidsbestedingen en voorraadopbouw bleken de stuwende factor achter de groei. Bedrijfsinvesteringen en consumptie vielen tegen.