Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 37626 tot 37630
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Dit jaar 650 Nederlandse banen weg bij BAM

Bij de lopende reorganisatie van BAM gaan dit jaar 650 banen in Nederland verloren. Dat is 5 procent van het totaal. Dat zei bestuursvoorzitter Nico de Vries donderdag in een toelichting op de resultaten over de eerste 9 maanden.

Het bouwconcern nam in die periode een reorganisatielast van 16 miljoen euro boven de 11 miljoen euro die in het tweede kwartaal werd geboekt. Volgens financieel directeur Jan Ruis is de last van 37 miljoen euro dit jaar bijna een verdubbeling ten opzichte van voorgaande jaren.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

24-uursstaking in Spanje en Portugal

Miljoenen werknemers in verschillende landen doen vandaag mee aan de Europese stakingsdag tegen bezuinigingen. De acties worden vooral gehouden in landen in Zuid-Europa die het hardst zijn getroffen door de crisis en waar de strengste maatregelen worden genomen om er weer bovenop te komen. In Spanje en Portugal begon vanochtend een 24-uursstaking die onder meer het openbaar vervoer en het luchtverkeer lamlegde.

Hier: Politieagenten in confrontatie met demonstranten die het vertrekken van de bussen vanaf de buscentrale in Madrid probeerden tegen te houden. © afp

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Maar Noord-Europa werkt vrolijk door

In Portugal en Spanje liepen de demonstraties uit op (kleine) ongeregeldheden. In Griekenland, Italië en Frankrijk waren er slechts werkonderbrekingen en de vakbonden in de rest van Europa gingen de straat op om zich solidair te verklaren met de acties in de zuidelijke lidstaten, waar bezuinigingsmaatregelen het meest gevoeld worden.

Op het Brusselse kantoor van de Europese vakbondsfederatie (Etuc) zijn ze trots op het succes van de eerste Europese stakingsdag. Maar is dat terecht?

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Het IMF ziet de Griekse feiten onder ogen, nu de eurolanden nog

Na de parlementaire goedkeuring van een omvangrijk pakket bezuinigingen, voldoet Griekenland aan de voorwaarden voor het krijgen van een volgende tranche van het noodfonds dat de eurolanden hadden gereserveerd. Maar de Griekse economie is intussen zoveel verslechterd dat ook die volgende tranche niet voldoende zal zijn om het land naar financiële stabiliteit te krijgen. Alle betrokkenen weten dat, maar niet iedereen wil het onder ogen zien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Nieuwe recessie in eurozone

De economieën van de eurozone zijn afgelopen kwartaal gemiddeld genomen voor het tweede achtereenvolgende kwartaal gekrompen.

Daarmee is voor het eerst sinds 2009 sprake van een recessie in de eurozone. Dat blijkt uit cijfers die het Europees statistiekbureau Eurostat donderdag presenteerde.