Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37631 tot 37635
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Downgrade Frankrijk was vooral een ‘Chirac-Sarkozy’ downgrade

Moody’s Investor Services heeft Frankrijk de AAA-rating ontnomen, met een negatieve bias. Alleen Fitch heeft nog de hoogste waardering voor de Franse staatsobligaties, weliswaar eveneens met een negatieve bias. Standard & Poor’s ontnam de Fransen al bijna een jaar geleden de hoogste rating.

Op de markten werd het bericht echter eerder schouderophalend onthaald. Er was eigenlijk nooit sprake van negatieve reacties, wat in ‘normale’ omstandigheden wel het geval zou zijn. De omstandigheden waren echter niet helemaal ‘normaal’, want Griekenland en Spanje krijgen alle aandacht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Beurzen omhoog in rustige handel

De Europese beurzen wisten zich vrijdag op te trekken aan een hogere opening van Wall Street. De omzetten bleven echter laag vanwege een verkorte handelsdag op de Amerikaanse beurzen. Ook werd gewacht op de onderhandelingen over Griekenland, die maandag worden voortgezet.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,8 procent hoger op 330,18 punten. De MidKap-index klom 0,3 procent tot 516,55 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,6 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Flashcrash in goud volgens Goldprice?

Wie de goudprijs de afgelopen dagen heeft gevolgd op www.goldprice.org zag een merkwaardig patroon. Drie dagen op rij ging de goudprijs op het meest rustige tijdstip opeens met $20 per troy ounce omlaag, om vervolgens weer met $20 te stijgen. De daling vond steeds plaats in het half uur waarin de handel aan de New York Globex gesloten is en alleen Sydney nog open is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Wall Street begint in de plus

In New York zijn de Amerikaanse beurzen vrijdag in de plus begonnen. De omzetten op de beurzen zullen naar verwachting laag blijven aangezien Wall Street al om 19.00 uur (Nederlandse tijd) zijn deuren sluit. Donderdag waren de Amerikaanse markten de hele dag gesloten vanwege de viering van Thanksgiving Day.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

'Wall Street opent licht hoger'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen vrijdag licht hoger beginnen. De omzetten op de beurzen zullen naar verwachting laag blijven aangezien Wall Street al om 19.00 uur (Nederlandse tijd) zijn deuren sluit. Donderdag waren de markten de hele dag gesloten vanwege de viering van Thanksgiving Day.