Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 37631 tot 37635
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Vijftig minuten Marc Faber

In het voorjaar van 2013 verschijnt een nieuwe documentaire over de economische crisis, getiteld "The Bubble". In de documentaire geven verschillende experts die de crisis zagen aankomen uitleg over de oorzaken en de gevolgen van deze crisis. De documentaire stelt de vraag of de economie echt aan het herstellen is of dat er een nieuwe bubbel opgeblazen wordt. De makers hebben nu al het volledige interview met Marc Faber op Youtube gezet.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Alle praatjes van de ECB ten spijt... dit is de enige grafiek die er toe doet...

ECB-voorzitter Mario Draghi herhaalde tijdens de traditionele persconferentie volgende op het maandelijkse rentebesluit van de ECB te verwachten dat de economie in de loop van 2013 aantrekt én de inflatie weer onder 2 procent zakt.

Ondanks dat hij hier en daar een aantal tekenen van verbetering wist aan te stippen ('de aandelenbeurzen staan hoger, de spreads lager') kan onderstaande grafiek omtrent de jeugdwerkloosheid in de EU de harde realiteit niet verbloemen:

[must be aware of graph!]

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

AEX licht omhoog, BEL20 onderuit door GDF Suez

De Amerikaanse effectenbeurzen bleven donderdag dichtbij huis. Beleggers waren voorzichtig door de voortslepende begrotingsruzie in Washington. Het aande

AMSTERDAM (Dow Jones)–Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, terwijl de Europese Centrale Bank (ECB) een tragere groei voor de eurozone voorspelt, evenals een lager

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Begrotingscrisis VS domineert Wall Street

De Amerikaanse effectenbeurzen bleven donderdag dichtbij huis. Beleggers waren voorzichtig door de voortslepende begrotingsruzie in Washington. Het aandeel Apple herstelde iets van de forse koersval van een dag eerder.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,1 procent hoger op 13.044 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1407 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,5 procent tot 2987 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Sentiment Chinese beurzen plots euforisch

Woensdag was een bijzondere dag voor de Chinese beurs. ‘The Chinese Stock Market Is Going Buckwild Out of Nowhere’, zo blokletterden enkele Amerikaanse nieuwswebsites. Dat was niet zeker overdreven, de koersen op de beurs van Shanghai vlogen door het dak.

De Shanghai Composite Index steeg met meer dan 3 % en stootte in één ruk door boven het niveau van 2.000. Het was op het eerste gezicht niet helemaal duidelijk wat de rallye veroorzaakte. Waarnemers spraken over geruchten dat de Chinese regering nieuwe stimuleringsmaatregelen zou aankondigen.