Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37631 tot 37635
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

'Wall Street opent hoger'

De Amerikaanse beurzen openen woensdag waarschijnlijk hoger. De stemming wordt gesteund door beter dan verwachte kwartaalcijfes van Cisco Systems. Beleggers wachten nog op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank en op een toespraak van president Barack Obama.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de Amerikaanse producentenprijzen in oktober onverwacht zijn gedaald met 0,2 procent. Economen hadden gerekend op een toename met 0,2 procent. Ook bleek dat de detailhandelsverkopen vorige maand met 0,3 procent zijn afgenomen. Hier werd uitgegaan van een daling met 0,2 procent.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Column Kees de Kort | De VS geven enorme bedragen uit

120.000.000.000 dollar. Dat gaven de VS meer uit dan er binnenkwam. En dat gerekend, alleen over de maand oktober. "Niet voor te stellen zo'n groot bedrag", zegt Kees de Kort tegen BNR's Paul van Liempt.

De Verenigde Staten groeien, maar dat komt met name door het pappen en nathouden. Het komt doordat bestedingen van de overheid niet gedekt worden door de inkomsten, zegt Kees de Kort. "Het is de bevestiging van het feit dat de Amerikaanse regering maand in, maand uit de Amerikaanse consumptie overeind houdt. Dergelijke enorme bedragen die de Amerikaanse overheid meer uitgeeft, hebben natuurlijk een positief effect op de economie."

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

De net energy cliff en het eind aan de economische groei

Donkere wolken in de kristallen bol, met hier en daar een lichtpuntje

Het kost steeds meer moeite om aardolie, aardgas en steenkool naar boven te halen. We moeten steeds dieper graven. We moeten ondergronds rotsen openbreken (hydraulic fracturing). En we gaan naar verafgelegen streken waar olie- en gaswinning erg moeilijk zal worden.

Het kost steeds meer energie om de fossiele energie uit de aardkorst te halen. Vroeger spoot in Texas de olie spontaan uit de grond als je diep genoeg boorde. Nu moet je heel veel gaten boren en de gesteentes openbreken met waterdruk om nog olie te kunnen winnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Grote staking legt Europa plat

Een grote staking in Zuid-Europa: miljoenen mensen hebben het werk neergelegd om te protesteren tegen bezuinigingen. Reizigers vanuit Amsterdam ondervinden problemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Premier Portugal voorziet extra bezuinigingen

Portugal moet nog meer bezuinigingen doorvoeren om de eigen economie te versterken. Dat zei de Portugese premier Pedro Passos Coelho woensdag op de Portugese televisie.

,,We gaan door een zeer moeilijk aanpassingstraject'', zei de premier. ,,Dat doen we niet om gehoorzaam te zijn, maar omdat het de manier is om ons land te laten herstellen. We moeten de uitgaven zoveel verlagen als we kunnen.''