Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 37646 tot 37650
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

'Heilig geloof in harde munt ruïneert Europa'

De Verenigde Staten blijken de lessen van de Grote Depressie beter te hebben geleerd dan Europa, betoogt econoom Gerard Veldman.

Terwijl Europa wegzinkt in recessie en conflict, groeit de Amerikaanse economie met zo'n 2 procent per jaar. De Fed heeft sinds 2008 zo ongeveer de helft van het begrotingstekort gefinancierd met z'n quantitative easing en daarmee de Amerikaanse burger een enorme dienst bewezen. De paniekverhalen over de onvermijdelijkheid van hyperinflatie en in elkaar donderende obligatiemarkten, kunnen - vier jaar later - naar het rijk der fabelen worden verwezen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Grafiek: Populariteit goud het grootst in Azië

Jeff Clark van Casey Research heeft een nieuw artikel gepubliceerd waaruit blijkt dat het bezit van goud in China en India veel belangrijker wordt gevonden dan in de 'Westerse' landen. In China is de vraag naar goud sinds 2007 met 27% per jaar gestegen. Haar aandeel in de wereldwijde vraag naar goud nam gedurende die periode toe van 10 tot 21 procent, terwijl de prijs in de tussentijd alleen maar gestegen is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Overlevingskans bedrijf neemt per jaar af

Slechts iets meer dan de helft (54 procent) van de bedrijven bestaat vijf jaar na de start nog. De overlevingskans van ondernemingen neemt per jaar af.

Dit blijkt donderdag uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

AEX flink in de plus

De stemming op de Amsterdamse beurs is prima. De AEX en de Midkap staan flink hoger.

Om 09:10 uur staat de AEX 0,6% hoger op 336,3 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Situatie in Griekenland evolueert van catastrofaal naar apocalyptisch

Economisch gezien is er in Griekenland nog altijd geen straaltje licht aan de horizon. Integendeel zelfs, ze evolueert van kwaad naar erger. Financieel journalist Matt Lynn, auteur van het boek “Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis”, ziet Griekenland zelfs evolueren van catastrofaal naar apocalyptisch.

Bij het lanceren van het eerste hulppakket in 2010 werd gesteld dat de economie rond deze tijd ongeveer in herstel zou moeten zijn. Niets is echter minder waar, de Griekse economie zakt steeds dieper weg in wat nu algemeen als een volwaardige depressie wordt ervaren.