Nieuws / Artikelen met het woord

57308 artikelen gevonden. Artikel 37646 tot 37650
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Ierland somberder over economisch herstel

De Ierse economie herstelt langzamer dan gedacht. De overheid heeft zijn groeiramingen voor de komende 3 jaar naar beneden bijgesteld, maar verwacht niet dat het land extra zal moeten bezuinigen, zo werd woensdag bekendgemaakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

GFMS: Zilverprijs kan met 38% stijgen in 2013

GFMS: Zilverprijs kan met 38% stijgen in 2013 Thomson Reuters Gold Fields Mineral Services (GFMS) verwacht dat de zilverprijs volgend jaar met wel 38% kan stijgen als gevolg van een toenemende vraag van beleggers. Ook draagt een toenemende vraag naar zilveren sieraden vanuit China bij aan een mogelijke prijsstijging van het edelmetaal. De vraag naar zilver voor de productie van zonnepanelen zal volgens het GFMS juist lager uitvallen dan eerder werd aangenomen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Kwaliteit erts van grote goud- en zilvermijnen daalt

Kwaliteit erts van grote goud- en zilvermijnen daalt SRSrocco van SilverDoctors heeft een aantal grafieken samengesteld die laten zien hoe de ertskwaliteit van een aantal grote goud- en zilvermijnen de laatste jaren omlaag is gegaan. Het is gebruikelijk dat gedurende de levensduur van een mijn de ertskwaliteit steeds minder wordt, maar nu gebeurt dat tegelijkertijd bij de grootste goud- en zilvermijnen. De grafieken laten zien dat de winning van edelmetaal steeds kostbaarder wordt.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Johnson Matthey: Platinatekort van 400.000 troy ounce in 2012

Johnson Matthey: Platinatekort van 400.000 troy ounce in 2012 Johnson Matthey, een bekende raffinaderij en distributeur van edelmetalen, heeft voorspeld dat de productie van platina over heel 2012 waarschijnlijk 400.000 troy ounce lager zal uitvallen dan normaal. De oorzaak wordt gevonden in de stakingen in de Zuid-Afrikaanse mijnbouwsector, die ongeveer driekwart van de wereldwijde productie van platina voor haar rekening neemt. Door de stakingen en werkonderbrekingen van afgelopen zomer hebben verschillende mijnen beneden hun normale productieniveau gedraaid.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Israëlische raket doodt Hamasleider in Gaza

Een Israëlische raketaanval heeft woensdag in Gaza-Stad het leven gekost aan Ahmed al-Jaabari, een leider van de Islamitische Verzetsbeweging Hamas.

Volgens hulpverleners zijn twee leden van Hamas omgekomen bij de aanval op de auto waar ze in reden. Israël heeft laten weten dat de militaire chef van Hamas, Jaabari, is gedood bij een van de raketaanvallen op de Gazastrook.