Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 3766 tot 3770
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Turkse economie krimpt voor het eerst in 7 jaar

De Turkse economie – tot voor kort een van de best presterende opkomende economieën wereldwijd –  is in het derde kwartaal voor het eerst in zeven jaar met 1,8% gekrompen.

Exact een jaar geleden werd nog een groei van 5,9% opgetekend. Ook in de eerste twee kwartalen van dit jaar kon Turkije nog een groei van telkens 4,5% laten noteren.

De Turkse economie zit in het slop. Na een reeks van gouden jaren wijzen recente ontwikkelingen steeds meer in de richting van een economische crisis. Kredietbeoordelaar Moody’s verlaagde de kredietstatus van Turkije in september naar de rommelstatus.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

“Goud naar $500”

We worden de jongste dagen weer overladen met déjà-vu gevoelens.

De reden hiervoor is simpel en kort uit te leggen. Leest u de volgende headline eens:

The Case For $500 Gold. Vrij vertaald: een betoog waarom de goudprijs naar $500/ounce kan. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

'OPEC-deal leidt tot tekort op oliemarkt'

De overeenkomst tussen oliekartel OPEC en andere olieproducerende landen om de productie te verlagen zal in de eerste helft van volgend jaar waarschijnlijk leiden tot een tekort op de wereldwijde oliemarkt.

Dat voorspelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dinsdag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Grootste Italiaanse bank UniCredit schrapt 14.000 jobs

De Italiaanse bank UniCredit gaat de komende drie jaar nog eens 6.500 banen schrappen. Dat is een van de maatregelen die de grootste bank van Italië neemt om kosten te besparen en zijn kapitaalpositie te versterken, zo bleek dinsdag. Bij de bank werkten eind september 123.000 mensen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Waardetransport met 70 kilo goud overvallen

In Frankrijk is een waardetransport met 70 kilo goud overvallen. Op de snelweg in de buurt van Lyon werd een transportwagen met een lading van 70 kilo goud door twee auto’s klemgereden en richting een wegversperring met twee andere auto’s gestuurd. De chauffeur en de bijrijder van de transportwagen werden vastgezet, waarna de criminelen er met de buit vandoor gingen. Voordat ze het plaats delict verlieten staken ze één van de auto’s in brand om zoveel mogelijk sporen uit te wissen.