Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37656 tot 37660
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Zorgen over begroting beknotten Wall Street

Zorgen over de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten, de zogeheten 'fiscal cliff', hielden Wall Street dinsdag in toom. Beleggers waren voor het moment wat minder bezorgd over de Europese schuldencrisis.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow 0,2 procent lager op 12.797,82 punten. De S&P 500 daalde 0,1 procent en kwam daarmee op 1379,03 punten. De Nasdaq verloor 0,4 procent tot 2891,83 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Begrotingstekort VS loopt flink op

Het Amerikaanse begrotingstekort liep flink op in oktober, de eerste maand van het begrotingsjaar 2013. Uit cijfers die de Amerikaanse overheid dinsdag naar buiten bracht, blijkt dat de uitgaven in een hoger tempo toenamen dan de inkomsten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Dijsselbloem: grote risico’s aan Griekse steun

Voor Nederland zijn er ''grote financiële risico's'' verbonden aan de noodsteun aan Griekenland.

Nederland heeft voor miljarden geld geleend aan de Grieken. De Nederlandse betrokkenheid om Griekenland in de eurozone te houden, maar ook het herstel van het vertrouwen in de euro en in de eurozone als geheel, brengt financiële risico’s met zich mee voor Nederland, aldus de minister.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Eindsprint zorgt voor positief slot BEL20 en AEX

De BEL20 en de AEX index beleefden vandaag een sombere dag totdat de beurzen in Amerika opengingen. Nadat de beurzen in Amerika open gingen herstelden de koersen van veel aandelen waardoor de beurs in Brussel en de beurs in Amsterdam een herstel lieten zien en uiteindelijk zelfs in de plus kwamen.

In de ochtend kwam het nieuws dat Duitse beleggers en analisten somberder zijn geworden over de economie, dit macrocijfer drukte in de ochtend het sentiment. De beleggers en analisten zijn met name somberder geworden vanwege de zorgen om Griekenland en dat de ‘fiscal cliff’ in Amerika een serieuze bedreiging vormt voor een herstellende wereldeconomie.

Bron: rt.com
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Italie :Werkloze jongeren in gevecht met politie

There is a high risk Europe will face yet another crisis, economist Mark Weisbrot told RT. And though the IMF appears to foresee this, Weisbrot insists the fund’s rescue efforts for the EU are a recipe for a disaster, not for salvation.

Italy is experiencing tough times. The level of unemployment is rising and, with one out of five young people not having a job, the country risks to have its young specialists gone abroad to seek employment.