Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 37656 tot 37660
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

'Bij een kleinere Europese begroting verliezen 500 miljoen Europeanen'

Roepen dat er in de Europese begroting gesnoeid moet worden, is de bevolking een rad voor de ogen draaien. Dat schrijven Guy Verhofstadt, leider van de Liberale fractie in het Europees Parlement en zijn collega Philippe De Backer.

De lidstaten willen tijdens de onderhandelingen zo veel mogelijk Europees geld binnenhalen maar zo weinig mogelijk betalen. De meesten hopen hun nationale begrotingen op orde te zetten door te snoeien in de Europese uitgaven

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

'SNS Reaal heeft voor de Kerst steun nodig'

SNS Reaal heeft nog voor het eind van dit jaar een nieuwe ronde staatssteun nodig om overeind te blijven. Dit zegt oud-topman Peter Paul de Vries van de VEB tegen RTL Z.

SNS Reaal zit al langer in problemen. Tijdens de kredietcrisis in 2008 moest SNS met overheidsgeld overeind worden gehouden en die staatssteun is nog lang niet afbetaald. Het is vooral de slecht draaiende vastgoedmarkt die SNS kopzorgen bezorgt. De vastgoedfinancieringstak van SNS, Property Finance, is al jaren verlieslatend en zorgt ervoor dat SNS Reaal steeds verder in de problemen is gekomen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Column Kees de Kort | Britten? Jokers aan de Noordzee

De Europese begroting is een heet hangijzer aan het worden, en vooral dankzij één land. "Dat zijn de jokers aan de overkant van de Noordzee: de Britten natuurlijk", zegt BNR's Kees de Kort.

"Die maken stampij, moeten op de kleintjes letten: poeh, poeh, poeh", zegt De Kort met gevoel voor cynisme.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Beurzen maken pas op de plaats

De Europese beurzen bleven vrijdag hangen rond de slotkoersen van een dag eerder. Een stijging van het Duitse ondernemersvertrouwen wist de handel niet op gang te brengen. Beleggers hielden hun kruit droog aangezien Wall Street vrijdag maar een halve dag open is.

,,Het is rustig aan het einde van een weinig enerverende beursweek. De omzetten zijn laag. Wall Street was gisteren dicht en is vandaag maar beperkt open. Het gesteggel in Brussel over de EU-begroting heeft geen impact op de markten. Alleen als het heel lang gaat duren of wanneer ze er helemaal niet uitkomen zal het vertrouwen in de EU verder afbrokkelen'', aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Grafiek: Belastingverhoging niet slecht voor aandelenmarkt?

Op Businessinsider verscheen eerder deze week een interessante grafiek, die werd samengesteld door Brian Belski van BMO Capital Markets. Met het oog op de naderende 'fiscal cliff' onderzocht hij het effect van een belastingverhoging op het rendement van aandelen. Uit zijn onderzoek blijkt dat de aandelenmarkt de afgelopen 100 jaar beter presteerde na een belastingverhoging dan na een belastingverlaging.