Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37661 tot 37665
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

'Bijdrage ECB aan sanering Griekse schuld'

De Europese Centrale Bank (ECB) zal mogelijk afzien van 9 miljard euro aan rendement op Grieks staatspapier als onderdeel van een plan om de schuld van Griekenland houdbaar te maken. Dat meldde persbureau Reuters vrijdag op gezag van een bron bij het Griekse ministerie van Financiƫn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Britse premier op ramkoers

De Britse premier David Cameron lijkt op ramkoers te liggen bij de onderhandelingen in Brussel over de meerjarenbegroting van de Europese Unie. Hij blijft erbij dat er dieper moet worden gesneden in het EU-budget.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Merkel: vandaag gaan we er waarschijnlijk niet uitkomen

De Europese top die vandaag in Brussel verder gaat, zal waarschijnlijk nog geen akkoord over de Europese meerjarenbegroting 2014-2020 opleveren. Daarvoor liggen de standpunten van de verschillende landen te ver uiteen. Dat constateerde de Duitse Bondskanselier Angela Merkel vannacht na een eerste kort onderhoud tussen de regeringsleiders.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Nieuwe pensioenregels uitgesteld

De nieuwe regels zouden per 2014 ingaan, maar dat wordt nu 2015. "De uitwerking van de nieuwe wetgeving kost meer tijd dan aanvankelijk werd gedacht", schrijft Klijnsma.

"Het gaat om zeer complexe materie en een belangrijk onderwerp waar ik graag zorgvuldig mee wil omgaan." Met de gewijzigde regels kunnen pensioenen vaker worden gekort, maar wel in kleinere stappen dan nu het geval is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

S&P handhaaft beoordeling Frankrijk

Standard & Poor's (S&P) handhaaft de kredietbeoordeling van Frankrijk op AA+. Dat maakte de firma vrijdag bekend.

De verwachting voor Frankrijk blijft negatief. S&P denkt dat Frankrijk komend jaar zijn begrotingsdoelstelling niet zal halen. Waar de Franse overheid mikt op een begrotingstekort van 3 procent van het bruto binnenlands product, rekent S&P op 3,5 procent.