EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37666 tot 37670
Geplaatst op: donderdag 13 december 2012

Geldnood autonome regio’s kan Spanje toch dwingen tot vraag om hulp

Spanje heeft tot dusver nog geen officiële aanvraag voor hulp ingediend. Premier Mariano Rajoy verkiest de kat nog even uit de boom te kijken, gezien de vrees voor te strenge maatregelen die aan dergelijke aanvraag voor financiële hulp gekoppeld zouden kunnen zijn.

De geldnood van de autonome regio’s kan Spanje echter toch dwingen tot een vraag om hulp, want de situatie van die regio’s wordt steeds nijpender. 9 van 17 regio’s hebben al om hulp gevraagd. Daardoor is 93 % van de in totaal beschikbare 18 miljard euro al opgebruikt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 13 december 2012

goudmijnaandelen bodemen

Het is al weer meer dan een jaar geleden dat goud de laatste top neer zette. Gezien het verloop van de goudkoers de laatste 10 jaar, mogen we binnen niet al te lange tijd weer een stijging naar een nieuwe high verwachten. Aan de stijging van de goudprijs kunnen beleggers en handelaren goed verdienen. Door het fysieke metaal te kopen en voor de traders die wat risico niet schuwen bijvoorbeeld d.m.v. het CFD (Contract For Difference).

Lees verder op goudbelegger.com
Geplaatst op: donderdag 13 december 2012

Vijf Spaanse banken investeren in 'bad bank'

Vijf Spaanse banken gaan investeren in de zogenoemde 'bad bank', waarin slechte bankleningen worden ondergebracht. Dat werd donderdag bekendgemaakt door het Spaanse nationale schuldenagentschap.

De banken Santander, Caixabank, Banco Sabadell, Banco Popular en Kutxabank verstrekken samen 430 miljoen euro voor de bad bank Sareb. De op een na grootste bank van Spanje, BBVA, doet niet mee aan de investering omdat die niet binnen de strategie zou passen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 13 december 2012

Moeilijke tijden hebben nood aan kleine en hechte netwerken

De ideale omvang van netwerken is afhankelijk van socio-economische omstandigheden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Virginia en de London Business School. Daarbij kwamen de onderzoekers tot de vaststelling dat een breed en oppervlakkig sociaal netwerk optimaal is voor personen die zich in een mobiele en economisch gunstige omgeving situeren. Daarentegen zouden kleine netwerken met hechte banden ideaal passen bij een residentiële omgeving en moeilijke economische omstandigheden. 

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 13 december 2012

Waar is ons goud?

Ons goud, en daarmee bedoelen we niet de oorbellen die op het nachtkastje liggen, maar de goudstaven van Nederland liggen niet echt binnen handbereik. Het grootste deel ligt in New York.

Maar een klein gedeelte, slechts elf procent, van het goud van De Nederlandse Bank ligt daadwerkelijk bij deze bank opgeslagen.

Meer dan de helft van ons goud ligt in New York. In de Amerikaanse Federal Reserve. Twintig procent van de staven is veilig opgeborgen bij de Canadese centrale bank in Ottawa en nog eens twintig procent ligt in Londen.

Lees verder op rtl.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs