Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 37666 tot 37670
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Britse inflatie flink omhoog

De Britse inflatie is in oktober naar het hoogste niveau gestegen in 5 maanden. Dat maakte het Britse bureau voor de statistiek dinsdag bekend.

De inflatie ging op jaarbasis omhoog tot 2,7 procent, van 2,2 procent in september. De hogere inflatie hangt samen met de gestegen kosten om naar de universiteit te gaan en de oplopende voedselprijzen. Economen hadden verwacht dat de inflatie zou uitkomen op 2,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Zorgen over Europa, Sandy beinvloeden olievraag - IEA

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de vraag naar olie ook dit kwartaal afneemt, vooral te wijten aan de aanhoudende zorgen in Europa en de orkaan Sandy die vorige maand in de Verenigde Staten woedde, blijkt uit de maandelijkse verwachting die het agentschap dinsdag publiceerde.

Het IEA voorziet dat de wereldwijde vraag naar olie in het vierde kwartaal afneemt tot 90,1 miljoen vaten per dag; een daling van 290.000 vaten per dag ten opzichte van de vorige inschatting in oktober.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Column Kees de Kort | Overheid is volstrekt onbetrouwbaar

Consumenten en bedrijven snakken naar zekerheid over hun toekomst. "Maar wat zie je de laatste tijd gebeuren?", vraagt BNR's Kees de Kort retorisch. "Er ontstaat steeds meer ├│nzekerheid."

"Zekerheid is voor het publiek en voor bedrijven een vrij belangrijke factor. Als je zeker bent van de toekomst, als je denkt te weten wat er gaat gebeuren, kun je daar je positie op gaan bepalen en dingen gaan bedenken. Als je zeker bent van je baan, ga je grote dingen kopen. En dat geldt voor bedrijven ook."

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

IDFA documentaire: 'Ik wil mijn geld terug'

IDFA documentaire: Marketupdate geeft kaarten weg voor ‘Ik wil mijn geld terug’, de documentaire van Leo de Boer gaat deze week in première tijdens de International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). De documentaire staat in het teken van de financiële crisis en de rampzalige gevolgen die dat gehad heeft voor sommige spaarders en beleggers.

Het beleggingsavontuur van Leo de Boer zal veel beleggers bekend voorkomen. In de zoektocht naar het hoogst mogelijke rendement spaarde hij onder andere €30.000 bij Ice Save, de IJslandse spaarbank die later zou omvallen als gevolg van de crisis. Verdampt vermogen in aandelen probeert hij vervolgens zelf snel weer goed te maken, maar het resultaat valt behoorlijk tegen. In de docu worden meer van dit soort financieel leed blootgelegd, waaronder ook een piramidespel van miljoenen euro's uit het Brabantse Deurne.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Grafieken: Relatie goud met de dollar en goud met de euro

Grafieken: Relatie goud met de dollar en goud met de euro Via twitter kwamen twee grafieken voorbij die beide een interessante gelijkenis laten zien, maar die toch niet helemaal hetzelfde zijn. De ontwikkeling van de goudprijs blijkt vrij nauwkeurig geprojecteerd te kunnen worden op de officiële staatsschuld van Amerika. Tegelijkertijd blijkt de ontwikkeling van de goudprijs ook mooi in de pas te lopen met de totale passivazijde van de balans van de ECB.

[...]