Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 37671 tot 37675
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

TA: Goud hervat opwaartse trend

Aanhangers van technische analyse zullen enthousiast zijn over onderstaande grafiek. De goudprijs heeft een opwaartse uitbraak gemaakt. Op de wekelijkse kaart maakte goud een top in augustus 2011 waarna het in een correctie-/consolidatiefase terecht kwam. Het maakte een dalende driehoek. Dit betekent steeds lagere prijzen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Prijzen goud en zilver onderuit bij opening COMEX

De prijzen van goud en zilver ging bij het openen van de handel op de COMEX plotseling onderuit. De reden: een plotselinge verkoopgolf van een kleine 8.000 contracten goud en een minstens zo grote hoeveelheid contracten zilver. Doordat deze contracten in zeer korte tijd de markt overspoelden zakte de prijs behoorlijk weg. De goudprijs zakte in twee minuten van €1346 naar €1335 per troy ounce en ging daarna nog eens €10 omlaag. De zilverprijs ging van €843 naar €833 per kilo en zakte een uur later nog verder tot €821 per kilo.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Spaanse bankensector gaat op de schop

Europa leent Spanje 37 miljard euro om zijn banken mee te ondersteunen. In ruil daarvoor moeten de genationaliseerde banken grondig op de schop.

De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor de herstructureringsplannen voor de Spaanse bankensector. Daarmee is de weg vrij voor de verstrekking van de eerder toegezegde hulpkredieten. Afgelopen zomer beloofden de eurolanden Spanje maximaal 100 miljard euro om de noodlijdende regionale banken mee overeind te houden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Column Kees de Kort | Geld uitgeven is ander verhaal

Het consumentenvertrouwen in de VS is sinds 2008 niet zo hoog geweest als nu. Maar Kees de Kort staat nog niet te springen: "Je kan wel enthousiast zijn, maar heb je ook geld om te besteden?"

De ontwikkeling van de huizenprijzen is een vrij belangrijke variabele voor hoe mensen ze zich voelen, zegt Kees de Kort. "Die Amerikaanse huizenmarkt is het dal wel gepasseerd, er zit wel weer een beetje beweging in. Dat is voor het sentiment van het publiek een belangrijke factor. Als de huizenprijs niet meer daalt, maar een beetje stijgt en de vooruitzichten weer wat positiever worden, dan is er reden genoeg om weer enthousiast te worden."

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

NL Staat wil EUR2-4 mrd ophalen met heropening twee leningen

De Nederlandse staat wil maandag 3 december EUR2-4 miljard ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen, maakt het agentschap Generale Thesaurie van het ministerie van Financien woensdag bekend.