Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 37676 tot 37680
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

'Wall Street begint hoger'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen woensdag waarschijnlijk licht hoger openen. Signalen dat de nieuwe Chinese leider de economische groei van het land wil stimuleren bieden wereldwijd enige steun aan de aandelenhandel. De winsten blijven naar verwachting echter beperkt door de aanhoudende dreiging van een begrotingscrisis in de Verenigde Staten.

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek voorbeurs dat de werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten in november met 118.000 arbeidsplaatsen is toegenomen. Economen rekenden op een groei van 125.000 banen. De cijfers van ADP lopen vooruit op het officiƫle banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag verschijnt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Banengroei bedrijfsleven zwakt af

De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten nam in november met 118.000 arbeidsplaatsen toe. Dat maakte loonstrookverwerker ADP woensdag bekend.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Column Kees de Kort | Bankenunie is ver weg

Duitsland ligt dwars bij de vorming van een Europese bankenunie. En dat is niet alleen een politiek probleem, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Al vier jaar zijn de Duitsers er mee bezig om zeventien centrale banken en zes duizend banken samen te voegen. Er komt niets van terecht, ziet De Kort.

Waarom een bankenunie?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Grafieken: Consumptie in de VS terug op niveau van een recessie

De laatste cijfers over de groei van de Amerikaanse economie lieten al zien dat de consumentenbestedingen in het derde kwartaal verder zijn weggezakt. Twee grafieken van Bloomberg Briefs die op Zero Hedge verschenen bevestigen dat beeld. De consumentenbestedingen zakten in oktober met 0,3% weg naar het laagste niveau in bijna een jaar tijd. De bestedingen staan weer op een niveau dat vergelijkbaar is met een recessie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Spanje vraagt Europese steun bij garantie ingrijpen ECB

Spanje staat klaar om aan te kloppen voor een compleet financieel reddingsprogramma van de Europese Unie (EU), mits het de garantie krijgt dat de Europese Centrale Bank (ECB) ingrijpt op de obligatiemarkten om zo de financieringskosten op Spaans staatspapier aanzienlijk te verlagen, meldt een overheidsofficial woensdag.

De Spaanse overheid slaagde er tot nu toe niet in om toezeggingen te krijgen van de EU en de ECB om te helpen bij het verlagen van de zogenoemde risicopremie van het land met zo'n 200 basispunten. Deze risicopremie is de spreiding tussen de tienjarige benchmark obligatie van Spanje en het equivalent uit Duitsland.