Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 37676 tot 37680
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

AEX in de min

De AEX daalt. PostNL is de grootste verliezer, terwijl ook ArcelorMittal en KPN meer dan 1% wegzakken. SNS Reaal is weer pennystock.

De beurs in Amsterdam is lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. De aanhoudende onzekerheid over de extra steun aan Griekenland bleef zorgen voor terughoudendheid onder beleggers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

'Vacaturedaling in bijna alle sectoren'

Het online vacatureaanbod daalde in oktober met 1 punt en voor de derde maand op rij, blijkt dinsdag uit de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online-arbeidsmarkt.

De algehele index komt nu uit op 73 punten en dat is het laagste meetniveau sinds de start van de index in 2005. Ten opzichte van 12 maanden geleden daalde het vacatureaanbod met 16 punten, een daling van 18%. In oktober nam het vacatureaanbod in de agrarische sector (-11) en in de zorg (eveneens -11) het meest af en in het onderwijs (+9) het meest toe. Alleen in Friesland (+6) steeg de index. In Zeeland (-8) daalde het aanbod het meest.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

'Amsterdamse beurs begint lager'

De beurs in Amsterdam opent naar verwachting lager. De aanhoudende onzekerheid over de extra steun aan Griekenland blijft zorgen voor terughoudendheid.

,,De AEX opent 1 tot 2 punten lager. Griekenland blijft de hoofdrol spelen en de markt reageert negatief op de openlijke ruzie tussen de EU en het IMF over de aanpak van Griekenland. Europa wil Griekenland extra tijd geven, maar dat mag niet van het IMF. De euro staat daardoor onder druk. Daarnaast blijft de fiscal cliff in de VS de gemoederen bezighouden", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

10 vragen aan Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is natuurlijk geen onbekende in de wereld van goud en geld. Het wordt weleens tijd, dat hij ten tonele verschijnt in de "10 vragen aan" -rubriek van Edelmetaal-Info.

Het uitkomen van zijn nieuwe boeken is een mooie aanleiding voor dit interview:

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Japanse beurs daalt 7e dag op rij

De beurs in Tokio is dinsdag opnieuw met verlies gesloten. Het was de zevende verliesbeurt voor de Japanse beurs op rij. De aanhoudende onzekerheid over de extra noodhulp aan Griekenland en de dreigende begrotingsproblemen in de Verenigde Staten bleven zorgen voor terughoudendheid onder beleggers. De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 8661,05 punten.

Olympus klom 5,9 procent. Het Japanse elektronicaconcern is goed op weg om het boekhoudschandaal dat vorig jaar naar buiten kwam achter zich te laten. In de eerste helft van het gebroken boekjaar wist het bedrijf een flink verlies om te buigen in een winst.