EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
41
kliks
24
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37676 tot 37680 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 12 januari 2013

Hoge rente op restschuld hypotheek

Wie na verkoop van zijn huis met een restschuld blijft zitten, betaalt soms een fors hogere rente.

Wie na verkoop van zijn huis met een restschuld blijft zitten, betaalt soms een fors hogere rente.

Het kabinet heeft besloten om de rente op de restschuld die eventueel overblijft na verkoop van een woning tien jaar lang aftrekbaar te maken. Die 'meevaller' lijkt broodnodig.

Volgens Ger Hukker, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars, betaalt de ex-woningbezitter een procent of acht over die restschuld in plaats van de vier tot vijf procent die hij voorheen over zijn hypotheek betaalde. Een rondje langs de banken door Z24 bevestigt dat dergelijke percentages soms inderdaad kunnen worden gerekend.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 12 januari 2013

Hypotheekschulden afschrijven?

Op RTL.nl las ik dat de econoom Willem Buiter van de bank Citigroup ervoor pleit dat banken hoge hypotheekschulden gedeeltelijk moeten gaan afschrijven als de huizenprijzen nog 20% gaan zakken. Het zal je gebeuren! Ik lever een gevecht tegen mijn aflossingsvrije hypotheek, maar uiteindelijk blijkt dat ik mijn schuld beter maximaal had kunnen laten.

Verder geeft de econoom in het artikel aan dat Nederland nu de rekening gepresenteerd krijgt voor de te ruime regeling van de hypotheekrenteaftrek. Het maken en houden van schulden voor een periode van dertig jaar is aangemoedigd door de te gunstige fiscale regeling. De nieuwe hypotheekregels zijn gericht op aflossen, maar tot 2013 was dat niet het geval.

Lees verder op blog.nl
Geplaatst op: zaterdag 12 januari 2013

'Maximumhypotheek daalt snel'

De maximale hypotheek die huizenkopers kunnen krijgen, daalt dit jaar veel sterker dan voorgaande jaren.

Dat blijkt uit berekeningen die de Volkskrant heeft laten uitvoeren. Modale inkomens kunnen 5 procent minder lenen. Voor hogere inkomens is dat zelfs ruim 9 procent.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 12 januari 2013

Europa vergadert over betere budgettaire controle

De parlementsvoorzitters van de zes stichtende leden van de Europese Unie en van het Europees parlement hebben vergaderd in Luxemburg. Die ging over hoe de democratische controle op de Europese budgettaire en economische processen kan verbeterd worden. Dat werd bepaald in het zogenaamde verdrag voor stabiliteit, coördinatie en governance in de Economische en Monetaire Unie (EMU), dat de stabiliteit in de eurozone moet waarborgen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 12 januari 2013

Bijna nergens dalen huizenprijzen zo snel als in Nederland

Nederland is bijna hekkensluiter. Alleen in Spanje zijn de huizenprijzen het afgelopen jaar nog harder gedaald. In alle andere vergelijkbare landen daalden de huizenprijzen minder hard dan in Nederland (-6.8%)

In landen als Frankrijk, Engeland, Ierland, Zweden en Italie is de daling (veel) geringer).  In andere landen was er vorig jaar zelfs een stijging van de prijzen: De VS, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Canada.

Lees verder op welingelichtekringen.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs