Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37686 tot 37690
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Moskou waarschuwt EU voor duurder gas bij veroordeling Gazprom

Moskou waarschuwt de Europese Unie voor de gevolgen die het zal trekken uit een eventuele veroordeling van energiereus Gazprom wegens concurrentieverstoring. Kan Gazprom minder leveren, dan zullen de prijzen in Europa de hoogte in gaan, stelt vicepremier Arkadi Dvorkovitch in de krant Kommersant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

AEX in de plus

De Amsterdamse beurs staat licht hoger. KPN is de sterkste daler. SNS Reaal zakt weer tot onder de 1 euro. Imtech wint 3%.

De beurs in Amsterdam is donderdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De stemming werd gesteund door positief nieuws uit China, waar de industrie voor het eerst in ruim 1 jaar tijd weer groei liet zien.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Grieken vluchten naar Duitsland

Het aantal inwoners van Zuid-Europese probleemlanden dat naar Duitsland verhuist, is sterk gestegen.

Uit cijfers die deze week werden gepubliceerd door het Statistisches Bundesamt blijkt dat meer en meer Grieken, Spanjaarden en Portugezen hun land verlaten en hun heil zoeken in Duitsland. De cijfers zijn vrij spectaculair. In de eerste zes maanden van dit jaar vestigden 15.750 Grieken zich in Duitsland, 78 procent meer dan een jaar eerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Soros koopt goud en ziet hogere prijzen

De gouden rally lijkt na 12 jaar van stijgende prijzen nog niet aan het einde van zijn Latijn. Grote goldbugs zoals John Paulsen en George Soros verhogen hun investeringen in goud tot het hoogste niveau ooit.

Zij zien de goudprijs dan ook verder toenemen door de blijvende drang naar meer quantitative easing om de economie terug op sleeptouw te nemen, zowel in Amerika, Europa als China en Japan.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

10 vragen aan Ad Broere

Ad Broere, econoom met een duidelijke eigen visie, hebben we ook 10 vragen voorgelegd aan de vooravond van het uitkomen van zijn nieuwe boek:

Veel vragen in dit interview gaan over de economie in het algemeen, maar hij krijgt ook een aantal vragen over goud voorgelegd: