Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37686 tot 37690
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Grafieken: Relatie goud met de dollar en goud met de euro

Grafieken: Relatie goud met de dollar en goud met de euro Via twitter kwamen twee grafieken voorbij die beide een interessante gelijkenis laten zien, maar die toch niet helemaal hetzelfde zijn. De ontwikkeling van de goudprijs blijkt vrij nauwkeurig geprojecteerd te kunnen worden op de officiële staatsschuld van Amerika. Tegelijkertijd blijkt de ontwikkeling van de goudprijs ook mooi in de pas te lopen met de totale passivazijde van de balans van de ECB.

[...]

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

'Faillissementen vaak kapitaalvernietiging'

Voor bedrijven zou het eenvoudiger zijn om een doorstart te kunnen moeten maken. Volgens de ondernemersorganisaties komt surseance van betaling nu vaak neer op 'een doodvonnis'.

"Faillissementen zijn niet altijd te vermijden en kunnen het kaf van het koren scheiden, maar een onnodig faillissement leidt tot kapitaalvernietiging", meldt MKB-Nederland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Griekenland haalt ruim 4 miljard euro op

Griekenland heeft dinsdag ruim 4 miljard euro opgehaald met de veiling van kortlopend staatspapier. De rentes op de leningen, met looptijden van 1 maand en 3 maanden, waren iets lager dan bij een eerdere veiling in oktober. Dat maakte het Griekse staatsagentschap voor staatsleningen dinsdag bekend.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

AEX-crash

De afgelopen maanden zie ik de macro-economische omstandigheden binnen en buiten Europa steeds verder verslechteren:

Sinds gisteren krijg ik nu ook nog sterke statistische bijval van Hindenburgsignaal nummer 2. Voor een optimaal Hindenburgsignaal moet aan vijf condities worden voldaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Olievraag verder onder druk door orkaan Sandy

De orkaan Sandy in de Verenigde Staten en de recessie in grote delen van Europa zorgen ervoor dat de vraag naar olie wereldwijd dit jaar minder hard stijgt dan voorzien. Dat stelde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dinsdag.