Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 37686 tot 37690
Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Obama: binnen een week begrotingsakkoord

Echt veel tijd is er niet meer om te voorkomen dat de Amerikanen in een afgrond vallen, maar gelukkig is het gevaar volgens Obama volgende week afgewend.

Amerikaanse politici kunnen binnen een week een akkoord sluiten over de nieuwe begroting. De Republikeinen moeten dan wel accepteren dat de belastingen voor de rijken omhoog gaan. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama woensdag.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Arnold Heertje: op weg naar humanisering

De schrale voorstelling die economen, journalisten, ambtenaren van het Centraal Planbureau en het ministerie van Financiën geven van de economische wetenschap is een tijdbom onder de politieke en economische ontwikkeling in Nederland.

Het idee is dat het in de economie alleen gaat om financiële transacties, koopkrachtplaatjes, inkomen, kwantitatieve economische groei, aanleg van nieuwe wegen én versterking van oude wegen, verhogen van de maximumsnelheid, het bouwen van kantoren en woningen ten behoeve van pseudo-werkgelegenheid bedreigt op grote schaal de kwaliteit van het bestaan van burgers van nu, van straks en waar ook ter wereld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Banken zorgen voor winsten op Wall Street

De beurzen op Wall Street stonden woensdag overwegend op winst. Bankaandelen waren in trek na de aankondiging van een grote reorganisatie door Citigroup. Een sterk koersverlies van Apple zette de Nasdaq echter in de min.

Ruim een half voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,9 procent hoger op 13.067 punten. De S&P 500 klom 0,5 procent tot 1413 punten. De Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 2984 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Ierland presenteert nieuwe bezuinigingen

Ierland wil zijn overheidstekort komend jaar met nieuwe bezuinigingen en belastingverhogingen verder terugdringen. Dat blijkt uit de nieuwe begroting die de Ierse regering woensdag presenteerde.

De nieuwe besparingsmaatregelen moeten 3,5 miljard euro opleveren. De bezuinigingen treffen vooral de uitgaven aan gezondheidszorg en sociale voorzieningen. Daarnaast gaat de accijns op alcohol en tabak omhoog. Ook komt er een speciale belasting op huizen die meer dan 1 miljoen euro waard zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Aantal wanbetalers bereikt nieuw recordniveau

Het aantal mensen in België dat een of meerdere kredieten niet op tijd kan terugbetalen, zat in november op een nieuwe recordhoogte voor dit jaar. Het gaat in totaal om 328.702 mensen, 0,6 procent meer dan in oktober. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren.