Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 37691 tot 37695
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Wall Street blijft onbewogen

De Amerikaanse aandelenbeurzen kwamen dinsdag nauwelijks van hun plaats. De handel bleef in de ban van de onderhandelingen tussen de Republikeinen en het Witte Huis over het begrotingstekort die in een impasse lijken te verkeren. Opmerkingen van president Barack Obama boezemden beleggers weinig vertrouwen in. De volumes bleven laag.

De Dow-Jonesindex noteerde ruim een half uur voor het einde van de handel vlak op 12.970 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1408 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte eveneens 0,1 procent tot 2998 punten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Olieproductie in VS op hoogste niveau sinds 1998

De productie van ruwe olie heeft in de Verenigde Staten in september haar hoogste niveau bereikt sinds 1998. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse agentschap voor informatie over energie.

[...]

Bron: 925.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

In 2013 blijft goud goed: stop met geld en koop een gouden Camaro [VIDEO]

Omdat de beurs pre-crisis is, omdat uw creditcard zucht onder de kerstdrift van uw eega en u hem eerder moet plunderen en omdat grijs met 50 tinten Audi een merk geworden is.

Ooit, lang geleden in de winter van 2011 schreven we dat goud zó 2010 was. Niets bleek minder waar. In dees’ tijden van crisis waarin u zelfs met middelbare school-economie het einde der tijden voorspelt, kiest men voor zekerheid. Hence: de goudprijs stijgt. En blijft stijgen.

[...]

Bron: 925.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Libor: wat hebben de banken ervan geleerd?

De Libor-affaire loopt op zijn einde. Voor de uitgedeelde straffen zouden wij bij 925 het risico ook wel hebben genomen.

Banken lenen constant geld van elkaar en betalen daar rente over. De rente wordt op verschillende manieren berekend, maar de belangrijkste kapstok is het bestaan van de London Interbank Offered Rate (Libor). Banken geven elke dag door wat ze aan rente berekenen en British Banker's Association maakt daar dan een geinig tabelletje van. Niet iedereen bleek dat even netjes te doen. Sterker: het bleek dat banken de boel op grote schaal belazerden. Er rolden hoofden. Maar het "you're a bad boy" dat de verantwoordelijken een eeuwig schaamtegevoel had moeten bezorgen, was hoogstens goed voor een erectie.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Kleine winsten voor de BEL20 en AEX index

Kleine winsten voor de BEL20 en AEX index dec 04

Gisteravond brachten de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden een nieuw voorstel in om de schulden te reduceren en zo een fiscal cliff te voorkomen. Waar de Democraten onder leiding van president Obama de belastingen willen verhogen met een totaal van 1.600 miljard Dollar willen de Republikeinen dit beperken tot 800 miljard Dollar. Het voorstel werd verworpen maar er wordt aangenomen dat door beide voorstellen nu concretere oplossingen kunnen worden gezocht.

Verder was maandag nog het nieuws dat de ministers van financiƫn uit de Eurozone bijeen waren om steunaanvragen van twee landen te bespreken. Dit ging om het financieel steunen van Cyprus en de steunaanvraag van Spanje voor de noodlijdende banken. Waar de beurzen rekening hielden met een Spaanse steunaanvraag van rond de 100 miljard Euro werd dit ruim naar beneden bijgesteld tot 40 miljard Euro.