Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 3771 tot 3775
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Trump heeft weten te zorgen voor een dollarrally

Donald Trump is misschien wel de verrassing van dit jaar. De republikein wist verrassend genoeg op basis van het aantal kiesmannen de overwinning naar zich toe te halen. Vooraf werd er op gerekend dat een overwinning van Trump zou resulteren in een gigantische sell-off op de aandelenmarkten. Toch is de afgelopen weken het tegendeel bewezen; op Wall Street stegen de indices naar nieuwe recordkoersen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Een nieuwe demografische crisis bedreigt China

China heeft het bijzonder moeilijk om zijn geboortecijfer opnieuw op te trekken. Dat heeft wellicht te maken met de terughoudendheid bij jonge Chinese koppels om hun gezin met meerdere kinderen uit te breiden, maar ook met de kwaliteit van het sperma van de gemiddelde Chinese man.

Dat zegt de Council on Foreign Relations in New York.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Luchtvaartconcern Airbus schrapt ruim 1.150 kantoorbanen

Airbus schuift zoals verwacht de hoofdkantoren van zijn vliegtuigdivisie en de overkoepelende houdstermaatschappij in elkaar. 

Daardoor komen ruim 1.150 arbeidsplaatsen te vervallen, meldt het Frans-Duitse luchtvaart- en defensieconcern dinsdag. Franse media hadden eerder het verlies van minstens 1.300 kantoorbanen voorspeld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Nederland hengelt naar gigafabriek Tesla

Het Nederlandse kabinet gaat zich sterk maken om de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla te overhalen een reuzenfabriek voor elektrische auto's in Nederland te vestigen. Dat heeft Nederlands minister van Economische Zaken Henk Kamp aan de Tweede Kamer geschreven. Hij wil verder weinig loslaten over zijn contacten met de autofabrikant.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

De essentie van risico: het kan een keer misgaan

De OECD ziet de nabije toekomst van de wereldeconomie eigenlijk best zonnig tegemoet. Weliswaar laat 2016 een lichte terugval zien ten opzichte van 2015, maar de komende twee jaar wordt het steeds iets beter. Donald Trump is er voorlopig in geslaagd de 'economische elite' enigszins gerust te stellen.