EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37706 tot 37710 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 17 januari 2013

IMF stemt ook in met lening aan Portugal

Portugal kan het volgende deel van de door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) beloofde noodleningen tegemoetzien. Dat meldde het fonds woensdagavond.

Volgens het IMF voldoen de economische hervormingen en bezuinigingen van de Portugese regering aan de voorwaarden voor de noodleningen. Daarom wordt binnenkort het volgende deel ter waarde van 838,8 miljoen euro overgemaakt.

Lees verder op destentor.nl
Geplaatst op: donderdag 17 januari 2013

Griekse economie bereikt bodem in 2013

De Griekse economie bereikt in de loop van dit jaar de bodem. Dat stelt de Griekse minister van Financiën Ioannis Stournaras in een interview met de Duitse krant Handelsblatt dat donderdag wordt gepubliceerd.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: woensdag 16 januari 2013

De geschiedenis rijmt

Wat een heisa over die platina munt die de Amerikaanse overheid zou slaan, zeg. Als het ministerie van Financiën die een waarde van bijvoorbeeld 1.000 miljard dollar geeft, kan ze die deponeren bij de Amerikaanse centrale bank en met het geld een deel van de overheidsschulden afbetalen. Onze Big Apple-correspondent Roel Verrycken vertelt er u alles over op zijn blog, maar deze - noblesse oblige - mopperende Statler denkt instinctief aan Mark Twain: 'History does not repeat itself, but it does rhyme.' 

De Amerikaanse overheid heeft in het verleden immers nog straffere, en grootschaligere truken uitgehaald. Kijk maar eens goed naar de hieronder afgebeelde munt, de 1933 Double Eagle. Er staat 20 dollar op, maar hij is veel meer waard, zo'n 7,6 miljoen dollar. Nochtans waren er in 1933 ruim 445.500 van geslagen, maar die werden nooit in circulatie gebracht omdat de VS in dat jaar de klassieke goudstandaard verlieten. De meeste Double Eagles werden gewoon weer omgesmolten. Amper een handvol wist aan dat lot te ontsnappen, wat hun hoge verzamelwaarde verklaart.

Lees verder op tijd.be
Geplaatst op: woensdag 16 januari 2013

Goud verkopen is geen oplossing

Eerst werd het plan afgeschaft om een munt van $ 1 biljoen te slaan. Daarna wil Ben Bernanke het schuldplafond afschaffen. En nu gaan er stemmen op om de Amerikaanse goudvoorraad te verkopen. Ze zijn duidelijk wanhopig aan het worden aan de andere kant van de oceaan

Eerst werd het plan afgeschaft om een munt van $ 1 biljoen te slaan. Daarna wil Ben Bernanke het schuldplafond afschaffen. En nu gaan er stemmen op om de Amerikaanse goudvoorraad te verkopen. Ze zijn duidelijk wanhopig aan het worden aan de andere kant van de oceaan

De verkoop van de volledige goudvoorraad zou dus slechts een 4-tal maanden tijd rekken. Daarnaast zijn er nog andere gevolgen. Een verkoop van de goudvoorraad zou het vertrouwen in Amerika en de dollar volledig ondermijnen waardoor het globale financiële systeem onder druk komt aangezien de dollar de wereldreservemunt is.

 

Lees verder op beurs.com
Geplaatst op: woensdag 16 januari 2013

Koopkracht daalt voor vierde jaar op rij

Dit jaar heeft bijna iedereen in Nederland minder te besteden dan in 2012. De koopkrachtdaling, die voor het vierde jaar op rij plaatsvindt, loopt in sommige gevallen zelfs op tot 7,7 procent.

Het netto inkomen valt voor de meesten mensen dit jaar hoger uit dan vorig jaar, maar voor dat geld kan wel minder worden gekocht. 

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs