Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 37716 tot 37720
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Wall Street blijft piekeren over begroting

Beleggers op Wall Street hadden dinsdag wat anders aan hun hoofd dan het bejubelen van het akkoord over de Griekse schulden. Ze piekerden opnieuw over de dreigende begrotingscrisis (fiscal cliff) in de Verenigde Staten ondanks de bemoedigende woorden uit het Witte Huis op maandag.

Halverwege de handelsdag in New York stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 12.944,83 punten. De S&P 500-index was vrijwel onveranderd op 1406,41 punten en de Nasdaq steeg 0,1 procent tot 2980,63 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

De beste periode van het jaar voor aandelen is aangebroken

November heeft nog niet bepaald zijn reputatie als beste beleggingsmaand alle eer aan gedaan. Hoewel de beurs gestuurd wordt door berichten op korte termijn, is het toch belangrijk om de trends op lange termijn erbij te houden. Het kan lonend zijn om seizoensgebonden te beleggen. En het huidige seizoen, is de beste van het jaar.

Deze grafiek laat het historisch gemiddelde zien van periodes van 3 maanden van de S&P 500 gedurende de laatste 80 jaar. De 3 maandelijkse periode van november tot januari is historisch gezien de sterkste periode van het jaar. Hierin steeg de S&P 500 gemiddeld 3,34 %. De volgende periode december – februari tekent een gemiddelde winst op van 2,49 %.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Uitsterven en bloei in de junior goudsector: vooruitzicht voor 2013

Twee grote kenners van de junior goudsector (de goudexploratiebedrijven waarin ons fonds voor een belangrijk deel is belegd) hebben geconstateerd dat er volgend jaar veel kleine exploratiebedrijven ten onder zullen gaan in het huidige slechte financiële klimaat. Maar daartegenover staat dat de paar bedrijven die wel goede projecten hebben erg in trek zullen zijn bij de grote producenten.

Volgens berekeningen van John Kaiser zal in 2013 50% van deze juniors niet in staat zijn om de lopende kosten te betalen, en zal een verdere 20% geen exploratie van betekenis kunnen uitvoeren. Dus 70% van alle juniors zal niet aan voldoende financiële middelen kunnen komen en failliet gaan of de winterslaap opzoeken. Brent Cook voorspelt dat exploratie ‘hotspots’ van de afgelopen jaren zoals de Yukon en Colombia leeg zullen lopen, en dat er veel land vrij komt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Rusland wisselt euro's niet in

Rusland is niet van plan de berg euro's die deel uitmaken van haar reserves van buitenlandse valuta om te wisselen in andere munteenheden. Dat zei premier Dmitri Medvedev dinsdag tijdens een bezoek aan Parijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Hebben Social Security en Medicare de Amerikaanse economie doen crashen?

Als we vandaag de discussie in Washington mogen geloven, zijn de voordelen die de Amerikaanse gepensioneerden genieten van de Social Security en van Medicare de belangrijkste oorzaken zijn waarom de economie in de VS het zo slecht doet. De bejaarde Amerikaan duikt in deze gesprekken op als een volbloed profiteur die alles om zeep heeft geholpen.

Zowel democraten als republikeinen willen ons doen geloven dat besparingen op Social Security en Medicare een essentieel onderdeel zijn eender welke deal over de begroting. Dit soort kortzichtig denken geldt momenteel als dé norm in Washington, wat veel zegt over het politiek niveau vandaag in de VS.