EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
29
kliks
24
kliks
20
kliks
14
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37721 tot 37725 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2013

Grafiek: Goud versus Amerikaanse staatsschuld en monetaire basis

De relatie tussen goud en geld is soms goed samen te vatten in een grafiek. Aan de hand van historische data heb ik een grafiek samengesteld die de correlatie weergeeft tussen de goudprijs in dollars en de Amerikaanse monetaire basis. Over de langere termijn gezien lijken deze twee lijnen elkaar te volgen. Vooral de laatste jaren lopen de twee lijnen angstvallig dicht bij elkaar.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2013

Fitch dreigt rating Frankrijk, VK en VS te verlagen

De AAA-waarderingen van Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk komen dit jaar onder druk te staan, laat kredietbeoordelaaar Fitch weten. Volgens Fitch kampen die drie landen met een zwakke economische groei en hoge schulden.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2013

Met Dr. Faber het zonnetje in huis

Gisteravond was ik te gast op een bijeenkomst van het Noorse fondsenhuis Skagen. De meeting werd gehouden in het historische West-Indisch huis. Een van de sprekers was de Zwitserse Dr. Marc Faber, beter bekend als Dr. Doom. Al bij de start van de sessie...

Objectief gezien leven wij in de rijkste periode uit de gehele geschiedenis. De economie is de studie van de verdeling van schaarse middelen, maar wat gebeurt er wanneer die middelen in overvloed voorhanden zijn? Dan blijft de economie ervan uitgaan dat...

Lees verder op liberalemedia.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2013

'Afwijken van EU-begrotingsnorm is mogelijk'

Afwijken van de strenge Europese begrotingsnorm dat het overheidstekort niet meer dan 3 procent mag bedragen, is mogelijk. Maar daar moeten we ā€˛niet te snel naar grijpenā€¯, zei minister Jeroen Dijsselbloem van FinanciĆ«n dinsdag tegen RTL Z.

Het Nederlandse begrotingstekort dreigt dit jaar uit te komen op ruim boven de 3 procent. Als dat zo is, zijn mogelijk nieuwe, extra bezuinigingen nodig. De EU-afspraken zijn leidend in het kabinetsbeleid en dat betekent ā€˛in principeā€¯ een tekort van maximaal 3 procent ā€˛tenzij er zeer bijzondere acute economische omstandigheden of tegenslagen zijnā€¯, zei Dijsselbloem.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2013

Technologieaandelen betalen steeds meer dividend dan de rest

Voor het eerst in de geschiedenis is de technologiesector de sector die het meeste dividend betaald in de S&P 500. In 2012 stond de technologiesector in voor 14,7 % van alle dividenden, het meest van alle sectoren.

In 2011 bedroeg het aandeel van de technologiesector nog 10,3 %, in 2004 was dit nog maar 5 %. Een groot deel komt natuurlijk door het dividend van Apple. Apple is in 2012 voor het eerst in zijn geschiedenis begonnen met een dividend uit te betalen. Na Apple volgde nog 4 andere technologie-aandelen het voorbeeld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs