Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 37721 tot 37725
Bron: parool.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Situatie Nederlandse architecten nijpender dan ooit

Nederlandse architectenbureaus verkeren al jaren in zwaar weer door de crisis, maar de situatie lijkt nu nijpender dan ooit. De branche is sinds 2008 in omvang ruim gehalveerd en ook voor volgend jaar wordt een verdere daling van omzet en werkgelegenheid voorzien.

Dit jaar daalt zowel de omzet als werkgelegenheid naar verwachting met 5 procent. Het aantal banen in de branche is sinds 2008 ongeveer gehalveerd tot 10.000. Architecten kampen met teruglopende investeringen, de stilgevallen woningmarkt, een groeiend aantal wanbetalers en problemen met de financiering van bouwprojecten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Wall Street rustig richting Thanksgiving

Op de Amerikaanse aandelenmarkten verschenen woensdag bescheiden plusjes op de koersenborden. Beleggers bleven voorzichtig bij gebrek aan voortgang in een aantal belangrijke dossiers die boven de markt hangen, zoals Griekenland en de dreigende 'fiscal cliff' in eigen land.

De Dow-Jonesindex stond drie kwartier voor de slotbel 0,4 procent hoger op 12.842,09 punten. De breder samengestelde S&P 500 stond op 1390,85 punten, een winst van 0,2 procent. De technologiegraadmeter Nasdaq noteerde een plusje van 0,3 procent op 2926,58 punten.

Bron: Realiteitsblog.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

De blauwe pil of de rode pil (van Kyle Bass)

Voor diegenen die willen weten hoe we er economisch werkelijk voorstaan in Europa (maar ook VS en Japan), en wat er mogelijk kan gebeuren in de nabije toekomst, heb ik een rode pil voor jullie..

Rode pil? Uit The Matrix: (Bron: Wikipedia) “You take the blue pill, the story ends, you will wake up in your bed and believe what you want to believe. You take the red pill, you will stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.”

[...]

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Aantal executieveilingen woningen in 10 jaar verviervoudigd

Het wordt steeds ellendiger op de Nederlandse huizenmarkt. De gemiddelde huizenprijs daalt verder. Vorige maand lag de prijs 8% lager dan in dezelfde maand vorig jaar.

Het aantal executieveilingen is de laatste 10 jaar verviervoudigd. Dit jaar worden naar verwachting ruim 2.500 huizen geveild, omdat de eigenaren in betalingsproblemen zijn gekomen. Vorig jaar waren dat er zo’n 1.900, 10 jaar geleden 600, dat bericht NRC op basis van  cijfers van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Fitch verlaagt kredietstatus Cyprus verder

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de rating van Cyprus met nog eens twee stappen verlaagd, van BB+ naar BB-. Het land krijgt een negatief vooruitzicht, wat betekent dat een verdere verlaging in de nabije toekomst mogelijk is.