Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 37726 tot 37730
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Infographic: De evolutie van de Amerikaanse en Britse centrale banken

Op Zero Hedge verscheen een infographic van Addogram over de geschiedenis van de Amerikaanse en Britse centrale bank. Deze twee centrale banken domineerden een lange tijd het financiële landschap, want het Britse pond en de Amerikaanse dollar waren de afgelopen 350 jaar de twee meest prominente wereld reserve valuta.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Haldane: "Economische verwoesting crisis vergelijkbaar met een wereldoorlog"

Andrew Haldane van de Bank of England heeft deze week een opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij zei dat de huidige financiële crisis in termen van verlies aan inkomen en productie 'even schadelijk is als een wereldoorlog'. Hij verwacht dat de crisis gevoeld zal worden door de jongste generatie en dat ook de generatie die daarna komt er nog te maken mee zal krijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Laagste opbrengst ooit voor uitgifte staatsbons

De nieuwe uitgifte van staatsbons, waarvan de inschrijvingsperiode liep van 23 november tot en met 3 december, heeft 14,4 miljoen euro opgebracht. Dat meldt het Agentschap van de Schuld. Het gaat om de laagste opbrengst ooit. De vorige uitgifte van staatsbons, in september, bracht 22,3 miljoen euro op en was toen ook al een laagterecord.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Spaanse werkloosheid naar record

Het aantal werklozen in Spanje heeft in de maand november een nieuw record bereikt van 4,91 miljoen, een stijging van 11 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Ten opzichte van oktober groeide het aantal mensen zonder baan met 1,5 procent. Dat heeft de Spaanse overheid dinsdag bekendgemaakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 december 2012

Spaanse werkloosheid nog toegenomen in november

De werkloosheid in Spanje is in de loop van de maand november nog toegenomen. Momenteel zijn er 4,91 miljoen Spaanse werkzoekenden. Dat heeft het Spaanse departement Werk dinsdag aangekondigd.