Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37726 tot 37730
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Japanse export op laagste punt in drie jaar

De Japanse export heeft het laagste niveau bereikt in drie jaar tijd. Door de wereldwijde financiële crisis is er minder vraag vanuit Europa en de VS. Daarnaast is de handelsrelatie met China wat bekoeld als gevolg van een diplomatieke ruzie over eilanden waar beide landen aanspraak op willen maken. De hoge koers van de yen helpt daarbij ook niet mee, want het maakt de Japanse goederen voor het buitenland relatief duur.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Werkgevers waarschuwen voor nieuw pensioencrisisjaar

De werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB Nederland waarschuwen de Tweede Kamer woensdag voor een nieuw 'pensioencrisisjaar'.

De werkgevers vrezen voor een jaar uitstel van het nieuwe financieel toetsingkader en de wijziging van de Pensioenwet, maatregelen die beiden in 2014 moeten ingaan, zo laten ze weten aan NU.nl. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Eurolanden worstelen met Griekenland

De eurolanden zijn er opnieuw niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de verstrekking van hulpleningen aan Griekenland. De grote vraag blijft hoe de Griekse staatsschuld op termijn weer houdbaar kan worden en hoe lang dat proces mag duren.

Het nachtelijke overleg van de ministers van Financiën van de 17 eurolanden werd woensdagochtend abrupt en zonder noemenswaardig commentaar afgebroken. Maandag 26 november wordt een nieuwe poging gewaagd om tot overeenstemming te komen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Huizenverkopen VS stijgen weer in oktober

De huizenprijzen in de VS zijn vanaf de top behoorlijk gezakt en tegelijkertijd zorgde de Federal Reserve voor een lagere hypotheekrente. Het gevolg: de bouw van nieuwe woningen begint eindelijk weer wat aan te trekken en bereikte het hoogste niveau in vier jaar tijd. In oktober werden er op jaarbasis en gecorrigeerd voor seizoensinvloeden 894.000 woningen gebouwd, een stijging van 3,6% ten opzichte van september. Het cijfer van die maand werd neerwaarts bijgesteld naar 863.000.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

In deze steden had u een huis moeten hebben

Huizenbezitters in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Haarlem zijn relatief goed af. De prijzen van huizen in die steden blijven namelijk relatief goed liggen.

Dat blijkt uit een overzicht van het CBS. De huizenprijzen liggen in Amsterdam nog altijd 11% boven het niveau van 2005. In Utrecht is dat 8%, in Leiden 6% en in Haarlem 4%.