Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 37731 tot 37735
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Nikkei staakt opmars

De beurs in Tokio is woensdag lager gesloten en maakte daarmee een einde aan een vierdaagse winstreeks. De risicobereidheid onder beleggers nam af doordat de Amerikaanse politici weinig vooruitgang boeken met het oplossen van de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten. De Nikkei eindigde 1,2 procent lager op 9308,35 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Beroep op schuldsanering blijft toenemen

Dit blijkt uit cijfers die staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In 2011 sprak de rechter 14.722 schuldsaneringen uit, 3.340 meer dan in 2010. Het percentage afgewezen schuldsaneringsverzoeken bleef met dik 17 procent zo goed als stabiel.

De schulden ontstaan niet alleen door terugval in inkomen, maar ook door 'overbesteding en compensatiegedrag', laat het departement weten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Minder armoede in Latijns-Amerika

Door hogere lonen is het aantal mensen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied dat in armoede leeft gedaald naar het laagste niveau sinds dertig jaar. 

Dat meldt de Economische Commissie van de Verenigde Naties voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (ECLAC) dinsdag.

Ondanks de daling worden in het werelddeel nog altijd 167 miljoen mensen als arm beschouwd, ofwel 29 procent van de bevolking. Van hen verkeren 66 miljoen in extreme armoede, evenveel als vorig jaar.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Beurs gaat vandaag weer licht omhoog

De beurzen reageerden vandaag positief op het nieuws dat Griekenland wederom financiële steun zal krijgen en dat er nieuwe maatregelen volgen om de Grieken hun schulden beheersbaar te kunnen houden. De Europese ministers van Financiën bereikten gisteravond overeenstemming en dat gaf beleggers vandaag steun om aandelen te kopen. Zowel de BEL20 als de AEX index begonnen de dag goed en voor 11:00 bereikten beide beurzen een hoogste punt van de dag. Hierna verdween een deel van de winst en de BEL20 kwam zelfs kort onder de slotstand van maandag maar wist uiteindelijk een kleine winst over te houden.

Een aantal maatregelen die worden doorgevoerd voor de Griekse schuldenproblematiek is het verlengen van de looptijd van de diverse leningen en het verlagen van rentes op deze leningen. Naast deze maatregelen gaan de Grieken ook eigen schuldpapieren kopen. Een aantal economen zijn echter sceptisch omdat het lijkt op een voorlopig uitstel van de problemen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Flashcrash in zilver volgens Kitco?

Afgelopen week zagen we dat de goudprijs drie dagen op rij kortstondig flink onderuit ging, om vervolgens weer te herstellen alsof er niets aan de hand was. Of het nou ging om een echte flashcrash of een bug weten we niet. Afgelopen maandag was het opnieuw raak, maar dit keer was het vooral de zilverprijs die flink onderuit ging. SilverDoctors was er op tijd bij om de flashcrash in zilver van 6,7% vast te leggen.