Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 37736 tot 37740
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Bank of England: Stijging van Britse pond onwenselijk

De Bank of England gaf woensdag de notulen vrij van de vergadering van 7 en 8 november. De centrale bank besloot toen om de rente te handhaven op 0,5% en de aankoop van staatsobligaties volgens de Asset Purchase Facility te pauzeren op £375 miljard. Uit de notulen valt op te maken dat de centrale bank een stijging van de waarde van het Britse pond als onwenselijk ziet. De leden van het comité waren van mening dat de Britse economie beter presteerde door het QE-programma van de centrale bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

'Wall Street opent vlak'

De Amerikaanse beurzen openen woensdag waarschijnlijk nagenoeg vlak. Beleggers maken zich op voor een lang weekeinde aangezien Wall Street donderdag gesloten is vanwege Thanksgiving Day en de beurs vrijdag maar een halve dag open is. Ook zorgt het uitblijven van een akkoord over verdere steun aan Griekenland voor terughoudendheid.

Op macro-economisch gebied bleek voorbeurs dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald tot 410.000. Dat aantal kwam overeen met de gemiddelde verwachting van economen. In de voorgaande week werd een herzien aantal van 451.000 aanvragen ingediend.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

'Pensioenpaniek Duitsland dreigt'

De grootste Duitse vakbond DGB waarschuwt voor paniek rondom de uitbetaling van pensioenen. Niet alleen ouderen van nu, ook jongeren zouden volgens de bond niet weten waar ze aan toe zijn.

38 procent van de werknemers weet niet of hun pensioen wel toereikend is. In de leeftijdsgroep 25-35 jaar denkt zelfs meer dan de helft van de ondervraagden dat het pensioen niet genoeg is om uit de armoede te blijven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Pensioenen modale inkomens dalen met 30 procent

Mensen met een modaal inkomen (30.000 euro) ontvangen op termijn 30 procent minder pensioen door de maatregelen in het Regeerakkoord. Voor inkomens boven de 100.000 euro is de teruggang nog groter. Dat blijkt uit onderzoek van pensioenbedrijf Syntrus Achmea.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Column Kees de Kort | Naar Bernanke kijken heeft geen zin

De Amerikanen kunnen wel naar Fed-voorzitter Ben Bernanke kijken om de problemen met de 'fiscal cliff' op te lossen, 'maar die heeft er niets mee te maken'. Dat zegt BNR's Kees de Kort.

Ben Bernanke riep Amerikaanse politici op tot een snel akkoord te komen voor de fiscal cliff. Hij zegt dat de economische groei in de VS negatief beïnvloed zal worden door die afgrond en de centrale bank beschikt niet over genoeg instrumenten om de schade te repareren.